Odp: Pogoń w mediach, newsy, komentarze - 09/07/2020 21:02
Faktycznie, smutne to. Mroczek jest wypadkową potencjału biznesowego miasta, a ten jest jaki jest. To jest nasza rzeczywistość i tego w sposób magiczny się nie zmieni. Przyznali tam szczerze, że oni są z sektora MŚP, z akcentem chyba na M. Sprzedawanie piłkarzy jest absolutnie konieczne żeby klub żył. Kiedy myślisz o tym żeby przeżyć, to nie czas na fajerwerki. Awans do ósemki to jak taka przysłowiowa "ciepła woda w kranie". Panowie mają postawę bardzo asekurancką, ale nie ma co się chyba dziwić. Mam nadzieję, że dożyję mistrza albo chociaż walki o tytuł do ostatnich kolejek sezonu, chociaż z drugiej strony zaczynam patrzeć na to bez emocji.
Był jaki był, miał konserwatywne czasem opinie. Ale chłop żył Pogonią. Miał ogromną wiedze o przeszłości Pogoni. Fajnie było czytać posty ze statystykami po każdym meczu. Ile on artykułów napisał, wywiadów związanych z Pogonią przeprowadził. Wspierał szczecińskie strony o Pogoni. Odszedł zdecydowanie w zbyt młodym wieku. Szok. Aktywnie udzielał się na Twitterze i lubił z ludźmi dyskutować. Przykra wiadomość.
Całkiem spoko wywiad. Podoba mi się również, że w porównaniu do ostatniego wywiadu, gdzie w pytaniu o Mistrza i podium, mocno tonował zapały, czym wkurwiał niesamowicie. A teraz na pytanie, czy wolałby zagrać na dzień dobry ze znaną marką i mieć 10 % szans na zwycięstwo czy ze słabeuszem, dającym wielkie szansa na awans, to wybrał drugą odpowiedź, bo jak uznał, chcą jak najdalej dojść, a nie zakończyć przygodę na pierwszej przeszkodzie.
Dodatkowo co mnie zaskoczyło, nie gryzie się w język. Nie wali utartymi hasełkami, tylko wprost. Dał jasno do zrozumienia, że nie podoba mu się odstawienie go na ławkę w ostatnich meczach, żeby trener mógł przetestować Stolarskiego i wyraźnie dał do zrozumienia, że oczekuje pierwszego składu na mecz z Rakowem i każdy inny scenariusz nie przypadnie mu do gustu.
Dla mnie jasne jest, że w ostatnich meczach Kosta zmianami w składzie zawalił sprawę, np. z Malcem i całkowicie niepotrzebnym stawianiem na Stolarskiego, gdzie liczył się każdy pkt. A to tylko dwa przykłady z kilku.
Odp: Pogoń w mediach, newsy, komentarze - 13/05/2021 03:02
https://sport.interia.pl/klub-rakow-czestochowa/news-rakow-czestochowa-i-pogon-szczecin-powalcza-w-lidze-konferen,nId,5207190
Z tego artykułu można się dowiedzieć, że nawet niektóre drużyny z ligi litewskiej, islandzkiej czy z Wysp Owczych są wyżej notowane w rozstawieniu w Lidze Konferencji od Pogoni i Rakowa, więc na pewno nie będziemy drużyną rozstawioną 🙂
Pogoń i Raków będą miały współczynnik 3,025 a taki:
- Suduva Mariampol z Litwy (8,750)
- KI Klaksvik z Wysp Owczych (5,250)
- Stjarnan z Islandii (3,250)
https://sport.radiozet.pl/Pilka-nozna/Ekstraklasa/Rakow-RYWALE-conference-league-Liga-Konferencji
Przez takie końcówki sezonu jak obecnie "ładnie" nas traktują w wielu ogólnopolskich mediach. To co piszą o potencjalnych rywalach Rakowa, w takim samym stopniu dotyczy także Pogoni...
A więc już na sam początek możemy trafić na mocne ekipy typu: FC Basel, Feyenoord, AEK, Partizana Belgrad, Paok Saloniki, Victorię Guimares, Sivaspor, Bate. Zobaczymy 15.06.2021r. jak będzie ze szczęściem w losowaniu
Ostatnio edytowany przez: Janek80, 13 maja 2021, 03:49 [5 raz(y)]
Wczoraj były nowe wybory i w naszym województwie jako pierwszym w kraju udało się skruszyć beton. Udało się zakończyć panowanie jednego z Baronów , który od ponad 17 lat siedział na stanowisku i blokował wszelkie zmiany i reformy W nowym zarządzie zasiądzie sporo osób ze Pogońiarskiego środowiska. To wielkie zwycięstwo! Prezes mroczek też aktywnie się tam wypowiadał. W końcu Pogoń dobitniej rozsiada się w strukturach zachodniopomorskiego i umacnia swoje panowanie nad regionem.
Swoją drogą, mam nadzieję, że roznieci to kaganek wolności w innych województwach, doda tam otuchy tym, którzy zapomnieli już, że zmiany można wdrożyć i obalić tyranów Sporą robotę zrobili tutaj dziennikarze, między innymi z naszego miasta. Nie pozwolili na wałki i fałszowanie wyborów i zmusili beton do transparentności i ujawnienia wałów jakie robili, np. jeden radny powiatowy, został wpuszczony jako działacz jednego z klubów, z którym nic nie miał wspólnego, a właściwego działacza tegoż klubu nie wpuszczono na obrady i stał pod bramą, a to tylko jeden przykład z wielu. Ładne przekręty na tym zgromadzeniu wychodziły.
Ci co nie oglądali transmisji z walnego zgromadzenia, gdzie miały być wybierane władze niech żałują, niezłe jaja się tam działy, wraz z ucieczką niektórych pseudodziałaczy i to dosłowną
Edit2: Tak sobie zerknąłem przy okazji szukania linku i trafiłem akurat na fragment przemowy nowego Prezesa. To Wojciech Parada namawiał go na startowanie w wyborach, do stanięcia do walki z betonem. Jak Prezes powiedział, ostateczną decyzję startu podjął w dniu śmierci Wojciecha.
Ostatnio edytowany przez: Icar, 23 maja 2021, 00:09 [1 raz(y)]
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.