Znamy tylko wersję zdarzeń jednej strony, a nikt z klubu nie będzie komentował tego typu wypowiedzi ani wyciągał spraw z szatni żeby się wybielić - dlatego Radek może swobodnie się w mediach pożalić. Kto wie, może po tych namowach prezesa i trenera poczuł się zbyt ważny, nienaruszalny? Może był w takiej formie, że uznali że Kudła daje to samo i wybrali tańszą wersję? Nie chcę wchodzić na Radka, mam do niego dużo sympatii, ale po prostu musimy sobie zdać sprawę że nie wiemy i raczej nieprędko się dowiemy dlaczego podjęto takie decyzje. A wszelkie teorie spiskowe odłóżmy między bajki.
Odp: Pogoń w mediach, newsy, komentarze - 30/10/2015 13:50
Mroczek i cała ekipa dchuja pokazała już nie raz dwulicowość, więc ufam Radkowi w 100% w tej wypowiedzi. Mimo, że bramkarz może z niego nie jest wyśmienity (chociaz twierdze, że poprawiłby grę nogami, to do ekstraklasy nadaje się idealnie, napewno bardziej niż Słowik czy Kudła który przez 13 meczy wyjął 1 strzał, a co miało wpaść wpadło). Wolę bramkarza który czasami wpierdoli jakąś bramkę ale za to 3 następne wyjmie i do tego nie będzie się obrażał na cały świat tylkop powie, że zjebał. Szkoda chłopa, bo takich charakternych kopaczy już dzisiaj można ze świecą szukać.
Odp: Pogoń w mediach, newsy, komentarze - 30/10/2015 14:06
Radek po raz setny wspomina o lojalności wobec klubu z odrzuceniem oferty z Japonii. Ok, to działało, dopóki nie wychlapał w wywiadzie z Weszło, że nie przyjął oferty tylko dlatego, że była zbyt mało atrakcyjna, żeby wyjechać na drugi koniec świata do kraju o całkowicie innym klimacie, kulturze. Więc mógłby sobie darować ten wyświechtany tekst.
Skoro Mroczek mu obiecywał, "rysując fajne perspektywy" to na huja miał wyjeżdżać do jakiejś Japonii.? Miał tu dom, rodzinę i był szanowany. Nie rozmienil się na drobne i tyle a nawet gdyby dostał w huj kasy i wyjechał zarobić to też nic by się złego nie stało. Nie ma tu nic wyświechtanego. Przypomnijcie sobie ilu piłkarzy czy trenerów, po rozstaniu z Pogonią, miało coś do powiedzenia w tej kwestii. Wierzę mu w 100% bo prezesik, niby biznesmen, niby inteligent a wiele razy zachował się jak leszcz. Reasumując, Kudła i Słowik razem wzięci sięgają Radkowi w formie co najwyżej do pasa. Dodam jeszcze iż nie mam pojęcia, jaki miał on wpływ na szatnie, ale znając życie i wyżelowane panienki, zapewne był solą w oku. Pozdro!
Odp: Pogoń w mediach, newsy, komentarze - 30/10/2015 14:47
Ale w czym tu wierzyć ? To, że klub zachował się chujowo wobec niego, to jest to niepodważalnym faktem.
Natomiast faktem też są jego słowa, że odrzucił ofertę, bo proponowali za mało pieniędzy a nie dlatego, że taki lojalny. A takie stara się sprawiać wrażenie, w każdym możliwym wywiadzie. Dlatego niech już tak nie przesadza, z tym tekścikiem jak to wspaniałomyślnie się zachował. Jakby dostał tyle kasy ile chciał, to żadne perspektywy obiecywane przez Mroczka nie zatrzymałyby go tutaj.
Odp: Pogoń w mediach, newsy, komentarze - 30/10/2015 14:55
Takie bywa życie. Można tez napisać, że jakby nie jego wysokie wymagania finansowe to teraz siedziałby w Japonii. I dzięki temu, nie zostałby wydymany przez klub.
I właśnie o to może mieć pretensje do klubu, że został wydymany, a nie dlatego, że klub wypiął się na niego, mimo okazania lojalności. Bo niestety, w momencie gdy powiedział o tym, iż oferta z Japonii go nie zadowalała, stracił prawo do używania słowa "lojalności" w swoim żaleniu się na zarząd Pogoni.
Ostatnio edytowany przez: Icar, 30 października 2015, 15:13 [1 raz(y)]
a kiedyś widziałem taki autobus z przyczepa i łóżkami.Coś jak kuszetka...robi to chyba Mercedes.Kilka klubów z krańców Polski pewnie by sie skusiło na taki wynalazek...
-Wojciech Parada 37 min.37 minut temu
Janukiewicz mówi w PS, że Mroczek namawiał go na pozostanie w Pogoni i odrzucenie oferty z Japonii. Kłamie. Było dokładnie odwrotnie.
-Radek Janukiewicz 10 min.10 minut temu
@WojciechPar rozumiem że w grudniu był Pan ze mną moją żoną i Prezesem w Bochemie na obiedzie?
Odp: Pogoń w mediach, newsy, komentarze - 30/10/2015 20:53
Radek napisał "prezes Pogoni zaczął mnie przekonywać, żebym został, że jestem ważną postacią w drużynie, rysował fajne perspektywy" - no i rzeczywiście na tamtą chwilę (grudzień) był ważną postacią w drużynie. A że potem nie potrafił odbudować formy, że graliśmy naprawdę kiepsko i ledwo wskoczyliśmy do ósemki, co nie tylko sceptycy wytykali, to też wina prezesa? No i ciekaw jestem co oznaczają te "fajne perspektywy" - myślicie, że Mroczek mu obiecał że będzie grał bez względu na formę? No bez jaj, Kudła wskoczył do bramki pod koniec sezonu - czy naprawdę chcemy w drużynie zawodników z nietykalnym statusem tylko dlatego że są fajni i lojalni? Lubię gościa, ale tego typu gadanie po prostu źle o nim świadczy.
Słowo przeciw słowu, można stawać po jednej czy drugiej stronie ze względu na sympatię, ale nigdy nie będziecie w 100% pewni jakie słowa tam padły i kto co miał na myśli, kto jak co zrozumiał.
Odp: Pogoń w mediach, newsy, komentarze - 31/10/2015 16:18
kazdy o zdrowych zmyslach wie ,ze ten cwel parada to aferzysta szukajacy rozglosu !!! cos uslyszy i juz sle cos byle by bylo na tym jego twiterze czy facebooku . takie nam wyroslo pokolenie a najlepsze jest to ,ze wiekszosc lyka to i sieje dale te farmazony!!!
Szkoda , że Mateńko nie pracuje już dla Pogoni Szczecin. Bardzo dobry trener , który jak widać potrafił dotrzeć do młodych. Osobiście chciałbym , aby Pan Maciej poprowadził rezerwy Pogoni Szczecin za trenera Sikorę.
Pobawmy się w gdybanie. Nagle dostaje pan ofertę pracy w charakterze asystenta pierwszego zespołu w którymś z klubów ekstraklasy. Co wtedy?
- Zastanawiałem się nad tym wielokrotnie. Jestem wychowany na Pogoni, od dziecka chodziłem na każdy jej mecz. Zawsze moim marzeniem było zrobić coś dla tego klubu. Pogoń była, jest i będzie na pierwszym miejscu. W przypadku takiej propozycji długo bym się zastanawiał. Musiałbym wiedzieć, czy jeśli pójdę się uczyć do innego klubu, dostanę możliwość powrotu do Szczecina w przyszłości. Jeżeli miałbym tę gwarancję, skorzystałbym z podobnej oferty. Jeśli usłyszałbym, że po odejściu nie ma już powrotu, to raczej bym się nie zdecydował.
Osobiście znam dwóch trenerów, którzy widzą w młodych chłopakach to, czego nie dostrzegają inni. Potrafią poddać ich 'obróbce' i zrobić z nich świetnych piłkarzy. Jednym z nich jest ww. trener Bogusław Pietrzak (jego odkrycia to np. Sobiech, Janoszka, Stefański).
Drugi to pracujący z trampkarzami Pogoni Adam Gołubowski. Trener ten oprócz pracy w Pogoni prowadzi III-ligowy Piast Choszczno (sytuacja niedopuszczalna w żadnym profesjonalnym klubie, a za taki uważa się przecież Pogoń). Gdybym miał coś do powiedzenia w MKS-ie, to zaproponowałbym Gołubowskiemu objęcie funkcji szefa 'skautingu'. Zainwestowane w niego pieniądze zwróciłyby się za kilka lat w setkach tysięcy.
Marzę o tym, aby kiedyś zasiąść na trybunach przy Twardowskiego, oglądać debiutujących w Pogoni chłopców ze Szczecina, Stargardu, Kołobrzegu czy Chojny, a trenowanej przeze mnie młodzieży znów móc powiedzieć, że wytrwała praca na treningach może dać im szansę reprezentowania 'DUMY POMORZA'.
I z takich ludzi tak łatwo się rezygnuje w naszym klubie , no kurdę nóż się w kieszeni otwiera
Ostatnio edytowany przez: zach-pom, 1 listopada 2015, 22:57 [2 raz(y)]
Oczywiście że tak było : żal mu było wyjeżdżać ,mało kasy .inna kultura , jedzenie ,daleko do domu itp .Rodzina zostaje ,nawet o babci coś mówił, że nie może jej zostawić ,i nawet o psie za którym by tęsknił . Nie przyjął oferty, bo mu było dobrze i wygodnie ,trząsł szatnią i zawsze miał 1 plac .Taka była prawda.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.