Odp: Pogoń w mediach, newsy, komentarze - 16/08/2013 10:12
Sprawa ze Stowarzyszeniem wygląda trochę inaczej. Ono odpowiadało tak po prawdzie za klub do czasu utworzenia pierwszej spółki za czasów Begdasa. Przed Florczakiem, prezesem tego stowarzyszenia był Waszak, który zasiadał też w zarządzie Ptaków. Wybory do władz stowarzyszenia odbywają się podczas walnych zgromadzeń co około 4-5 lat (nie pamiętam dokładnie). Za długi stowarzyszenia odpowiadają w głównej mierze jego zamierzchłe władze i tak jak ktoś już napisał raz po raz z szafy wypada nowy trup. Swego czasu dowiedziałem się, że podczas rządów obecnych władz stowarzyszenia długi zostały zmniejszone. Jak widać akcja medialna z wynoszonym sztandarem była na tyle chwytliwa, że głos posłał tam swojego reportera. Niestety akcja bardzo żałosna.
Od członków obecnego zarządu usłyszałem kiedyś, że jeśli sztandar zginie to można zamykać klub. Może trochę żartobliwie ale przez godzinę w takim razie klubu nie było...
Stara szkoła manipulatorska: zbierasz różne wypowiedzi, puszczasz te wygodnie i voila - wyznawca w fotelu wie jak ma myśleć, mimo że zdarzenia na oczy nie widział.
Apropo TVN. Dwa dni temu na koncie grupy miłośników kolei pojawił się wpis z prośbą pewnego pana redaktorka z TVNu. Brzmiał on tak:
Jak widać TVN szykuje się do kolejnego natarcia. Co jednak bardzo mnie rozbawiło w tym wszystkim, to to, że redaktorek z TVNu został bardzo cierpko przywitany, a właściwie to od razu dano mu do zrozumienia, że może spierdalać z tego forum. Leming pomyślał zapewne, że wśród miłośników kolei nie ma kibiców. Z resztą, nawet sami kolejarze są uważani podobnie jak "kibole" za wrogów idei jedynie słusznej stacji telewizyjnej i partii.
Odp: Pogoń w mediach, newsy, komentarze - 27/08/2013 10:17
Akahoshi wybrany po raz 3 do jedenastki kolejki w Lidze+Ekstra. Jest także najlepszy w klasyfikacji kanadyjskiej (gol+asysta). Po pięciu kolejkach Takafumi Akahoshi ma na koncie cztery gole i dwie asysty, co czyni go najbardziej efektywnym zawodnikiem Ekstraklasy. Wysoko w klasyfikacji kanadyjskiej są również Eduards Visnjakovs, Prejuce Nakoulma, Paweł Golański i Paweł Olkowski.
KLASYFIKACJA KANADYJSKA:
6 - Takafumi Akahoshi (4 gole+2 asysty)
5 - Eduards Visnjakosvs (5+0)
4 - Paweł Golański (2+2), Prejuce Nakoulma (3+1), Paweł Olkowski (0+4)
3 - Bekim Balaj (3+0), Tomasz Brzyski (0+3), Paweł Buzała (3+0), Łukasz Garguła (3+0), Ruben Jurado (2+1), Daisuke Matsui (2+1), Patryk Mikita (1+2), Dawid Nowak (2+1), Marek Saganowski (2+1), Waldemar Sobota (0+3), Vojo Ubiparip (3+0), Piotr Wiśniewski (2+1), Marcin Wodecki (2+1)
A w klasyfikacji najlepszych strzelców po pięciu kolejkach , od niego lepszy jest tylko nominalny napastnik.
Odp: Pogoń w mediach, newsy, komentarze - 04/09/2013 11:03
Dzis w Kurierze jest wywiad ze Smolnym, na ich www jest tylko krotki fragment, a jestem za granica i nie mam dostepu do polskiej prasy papierowej...
Jesli ktos ma mozliowsc wrzucic skan tego wywiadu, to z gory dziekuje!!
moim zdaniem bardzo sobie zasluzyl na to ! i oby tak dalej.. najlepszy pilkarz na boisku. Wdowczyk zrobi z niego jeszcze porzadnego grajka, chodz sami widzicie, ze juz bardzo duzo pokazuje na boisku!
Ostatnio edytowany przez: RJP., 4 września 2013, 11:52 [1 raz(y)]
Moje info sprzed paru dni, przed meczem z Wisłą potwierdziło się. Nie dostają wypłat i premii. Niedługo żądza pieniądza stanie się ważniejsza niż, dobra gra w piłkę. Zacznie się granie przeciwko prezesowi, strajki treningowe, i wychodzenie w koszulkach "Mroczku złoty, gdzie są banknoty?". Kto na tym ucierpi ? My kibice. Teraz zaczyna to wszystko wiązać się w całość! Po co podwyżka cen biletów i karnetów? Aby załatać dziurę w budżecie klubowym. A wielki Mroczek w wywiadach prasowych, na początku swojej kadencji wypowiadał się że nie wyobraża sobie aby piłkarze mieli zaległości finansowe.
Coraz bardziej w wąskim gronie związanym z Pogonią, gronie tym które zarządza klubem, mówi się o zimowej sprzedaży Aki aby wyjść na prostą finansową. Cena oscyluje w granicach 1,8 - 2,5 mln euro.
Czekać teraz tylko na to że kwestią dni, będą podstawione piłkarzom pod nos do podpisania, ugody że zaległości uregulowane będą w całości w styczniu.
GS24 też o tym pisze:
A Pyry do najbiedniejszych klubów nie należą. Sprzedadzą tego " Ljoverncicia" czy jak mu tam i łykną Ake.
Dokładnie.On nie ma 20 lat a nawet gdyby grał tak do końca rundy (w co nie wierzę) to myślę ze 1mln.Euro to absolutny max.Z tego co się orientuje to kontrakt ma z nami do czerwca 2014 i może mu się opłacać go wypełnić.
Niestety sytuacja finansowa klubu to tez efekt dramatycznej frekwencji.Nawet biorąc pod uwagę nietrafione decyzje o cenach i sposobie dystrybucji biletów i karnetów to 4-7 tys. na meczu to jest klęska.
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Mam dobrego dilera A o takiej cenie słyszałem od menago który ma w Pogoni dwóch piłkarzy. Jędrzejczyk z Legii też młody nie był i za 2,2 euro poszedł. Jeszcze nie jedno w piłce i kwotach transferowych może Was i mnie zaskoczyć.A może to jednak w PLN?
Dać to na tym pojebanym transferowym rynku, gdzie padają ceny z kosmosu dla przeciętnego zjadacza chleba to śmiało może dać, ale pytanie sie rodzi kto za niego? wiem ze nie ma ludzi niezastawionych ale... prawda jest taka, ze kasa pójdzie do kieszeni preziów i jego menadżera a nie dla klubu.
Swoja droga nie ka kasy na premie? Znowu zaczyna sie? Trzeba będzie znow poprosić miasto o dodatkowe dotacje..
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Pogoń w mediach, newsy, komentarze - 05/09/2013 16:10
Ewentualne sprzedanie Aki znowu rozmontuje poniekąd drużynę a chyba wszyscy byśmy chcieli silnej Pogoni , która powalczyłaby o wyższe cele niż tylko rozpaczliwa walka o utrzymanie. Skoro Piast Gliwice mógł w tamtym roku zająć 4 miejsce i przez to że Legia wygrała Puchar Polski grać w Lidze Europy to dlaczego by Pogoń nie mogła spróbować powtórzyć sukcesu śląskiego klubu?
1. Nie ma na to kasy
2. W zwiazku z punktem 1 nie jest mozliwe utrzymanie obecnej kadry caly sezon, nie mowiac juz o poczatku kolejnego. Piast jest akurat swietnie zarzadzanym klubem i nie ma tam zadnych poslizgow.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.