Odp: Pogoń w mediach, newsy, komentarze - 30/08/2014 20:41
No dla mnie to dobrze, że młodzieżowy reprezentant Polski ma większe ambicje, niż gra w naszej Pogoni, umówmy się, klasą światową to my nie jesteśmy, tylko typowym średniakiem ligowym
Odp: Pogoń w mediach, newsy, komentarze - 30/08/2014 22:24
Osobiście nigdy nie uważałem go za wielki talent, wręcz przeciwnie - za marnego grajka, który więcej pajacuje na treningu szukając poklasku i olewając ilość pompek jak Wdowiec nie patrzy. To wychodziło jak w 60 minucie rzygał krwią ze zmęczenia - szczególnie to widać po przyjściu Murawskiego, który ZMUSZAŁ go do wychodzenia na przód podaniami na dobieg. Żegnam bez żalu.
PS. W wywiadzie taki ton jakby zrobił krok na przód w stylu innego Lewandowskiego ;-)
Po co mącisz nie cytując nawet do końca zdania. Z czego tego pierwszego to nawet nie wypowiedział on, tyko chwytliwy tytuł/interpretacja dziennikarza z ps.
Pełna zgoda, każdy to chyba widział.
I ma prawo nie uważać tego za wielki sukces.
Koleś udzielił normalnego wywiadu, nie ma się o co czepiać.
PS Mnie najbardziej denerwował dośrodkowaniami.
z takim wybiórczym cytowaniem to szukaj zatrudnienia w GW.
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Odp: Pogoń w mediach, newsy, komentarze - 01/09/2014 15:20
Nie widzę sensu znowu doszukiwać się spisków. Ewentualne fochy mogą walić tacy kibice Realu bądź Barcy uważający swoje kluby jako największe dobro i plując na każdego kto nie chce reprezentować ich barw. Nikt nie ma zapisanego grania do końca kariery piłkarskiej w barwach Pogoni. Wcześniej pare osób już zauważyło, że jesteśmy typowym ligowym średniakiem. Ktoś chce odejść by czegoś nowego się nauczyć, czy też zmienić klimat na śródziemnomorski to jego zdanie i nic nam do tego.
Daleko od Szczecina, ale miłość jeszcze większa! Tylko Pogoń!
Tak, tak. Cieszy mnie jego pewność siebie i wiara we własne umiejętności, szkoda tylko, że nie pokazywał tego u nas. Niech pogra we Włoszech i coś tam pokaże a potem zobaczymy.
Tak, tak. Cieszy mnie jego pewność siebie i wiara we własne umiejętności, szkoda tylko, że nie pokazywał tego u nas. Niech pogra we Włoszech i coś tam pokaże a potem zobaczymy.
Nie chcę się wpierdalać , ale Ty Zygmunt już sam odpisujesz na swoje posty , daj na luz dla dobra ogółu
Nie chcę się wpierdalać , ale Ty Zygmunt już sam odpisujesz na swoje posty , daj na luz dla dobra ogółu
P.S. bez odbioru
Luz.Nie wpierdalaj się tym bardziej,że kontekstu nie zrozumiałeś najwidoczniej
Odp: Pogoń w mediach, newsy, komentarze - 01/09/2014 22:02
Zupełnie nieistotne w jakim kontekscie wypowiedział sie Lewandowski, ale takie dość dziwne wypowiedzi gdzie nie rozegrał jeszcze zadnego meczu w nowej drużynie mogą w niedalekiej przyszłości mocno odbić mu sie czkawka. Fajnie ze mówi to co mysli i nie pierdoli klasycznych kacapołów i wyuczonych formułek, musi jednak wykazać dyplomacje, wszak do włoch jest tylko wypożyczony. Bo jak mu sie tam nie powiedzie spalona ziemia w Szczecinie spowoduje ze kariera która nawet jeszcze na dobre sie nie rozpoczęła może rychło odejsc do lamusa.
A to ze Szczecin i Pogon jest tylko przyczółkiem czy odskocznia dla zdecydowanej wiekszosci zawodnikow to żadna rewelacja, musimy to zaakceptować i z tym zyć. Taka juz dola naszego klubu i jego byt.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Pogoń w mediach, newsy, komentarze - 01/09/2014 23:14
Hehe. Do Pogoni trafil w wieku 18 lat. Gral w mlodziezowych reprezentacjach. Tutaj troche stracil kontakt z rzeczywistoscia, bo ilu zawodnikow gra w takich kadrach a potem szlaja sie po 2 czy 3 ligach. Dzieki temu, ze byl w Pogoni i Ekstraklasie mogl liczyc na kolejne powolania, a dzieki regularnej grze pojawialy sie absurdalne pomysly z powolaniem od Nawalki, a wszystko dzieki temu, ze na lewej obronie jest straszna nedza i wystarczy byc mlodym i zagrac 2-3 niezle mecze.
Ja mu zle nie zycze i nawet podoba mi sie, ze mowi to co mysli, wole takich ludzi niz oklepane frazesy, ale niech nie traci rozsadku i obiektywnie pomysli. Talent jakis tam ma, ale wyzej niz nasza amatorska nie podskoczy.
Odnośnie Lewandowskiego to chyba kogoś poniosła fantazja
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/transfery/transfery-polskich-pilkarzy-w-letnim-oknie-transferowym/wk49y
Dokładnie
Cytat z artykułu:
"Dobra wiadomość jest taka, że wkrótce być może przestaniemy martwić się o lewą stronę defensywy w reprezentacji. Mateusz Lewandowski, który w poprzednim sezonie był jednym z najlepszych piłkarzy Pogoni Szczecin, został wypożyczony do klubu włoskiej Serie B, Virtusa Entella. Ten 21-letni zawodnik będzie miał szansę na regularne występy i nabierze doświadczenia, które powinno zaprocentować w niedalekiej przyszłości."
Odp: Pogoń w mediach, newsy, komentarze - 02/09/2014 11:52
Wiele tu prawdy o Lewandowskim. Balon trochę nadmuchano. Ale trzeba pamietać, że to jeszcze młody zawodnik. I nie mozna powiedzieć, że bez potencjalnych mozliwości. Bywa, że taki lekki kop w górę może dać impuls i taki człowiek odpala. Dobrze by było gdyby załapał formę i łyknął od razu trochę nowych umiejętności. Wtedy może to być dla niego nowe otwarcie.
Wiele tu prawdy o Lewandowskim. Balon trochę nadmuchano. Ale trzeba pamietać, że to jeszcze młody zawodnik. I nie mozna powiedzieć, że bez potencjalnych mozliwości. Bywa, że taki lekki kop w górę może dać impuls i taki człowiek odpala. Dobrze by było gdyby załapał formę i łyknął od razu trochę nowych umiejętności. Wtedy może to być dla niego nowe otwarcie.
Tak... Kiedy przestaniemy powtarzać, że 21-letni zawodnik to młodziak i jeszcze wszystko przed nim? Młody zawodnik to ma 16-18 lat. 21 latek w Ekstraklasie powinien prezentować dobry poziom, a nie jechać na opinii perspektywicznego młodego talentu.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Odp: Pogoń w mediach, newsy, komentarze - 02/09/2014 18:52
Tym bardziej, że od kilku sezonów gra Lewandowskiego nie poprawia się pod żadnym kątem - w obronie dalej nędza, a z przodu rażąca nieporadność (zero ostatniego podania, dośrodkowania, dryblingu - czegokolwiek).
Tym bardziej, że od kilku sezonów gra Lewandowskiego nie poprawia się pod żadnym kątem - w obronie dalej nędza, a z przodu rażąca nieporadność (zero ostatniego podania, dośrodkowania, dryblingu - czegokolwiek).
3 asysty w 56 meczach w Pogoni, jedna jako obrońca. Statystyki wręcz katastrofalne patrząc na to że w założeniu to "ofensywny obrońca".
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.