Odp: Pogoń w mediach, newsy, komentarze - 28/06/2014 14:40
I dobrze, bo najbardziej doświadczony i ogarnięty w obecnym zespole. Frączczak nie nadaje się na kapitana, Rogalski i tak będzie przyspawany do ławki, więc jedynie Radek zostaje. Wdowczyk gdzieś kiedyś mówił w wywiadzie, że woli mieć kapitana wśród graczy z pola, żeby mógł krzyknąć, ustawić i być cały czas w grze. Innego kandydata nie widzę.
Frączczak? NIE, Golla? NIE, Dąbrowski? NIE, Lewandowski? NIE, Akahoshi? NIE, Matras? NIE, Małecki? NIE, Murayama? NIE, Bąk? NIE
Odp: Pogoń w mediach, newsy, komentarze - 28/06/2014 14:42
Radek przede wszystkim nie ma poklasku wsrod kolegow z pola, mimo swojej swietnej gry na bramce. Trudno zeby taki ktos byl kapitanem, a ze do tego powinien byc przypisany zawodnik z pola to juz zupelnie inna bajka.
Odp: Pogoń w mediach, newsy, komentarze - 14/07/2014 21:03
Dzis w Kurierze jest artykul na temat niedoszlych transferow Robaka i Aki. Podobno jest tam troche wiecej szczegolowych informacji odnosnie sytuacji na linii Pogon-Robak-Chinczycy, czy ma ktos mozliwosc wrzucuc skan tego artykulu?
Jestem za granica i nie mam dostepu do polskiej prasy papierowej, a na stronie Kuriera, jest tylko fragment.
- Mamo, obiecałaś mi że kupisz mi w tym miesiącu konsolę!
- Tak synku, ale tatuś nie dostał w tym miesiącu pełnej pensji, w dodatku piekarnik się zepsuł i trzeba kupić nowy...
- Ale obiecałaś mi!
- Musisz zrozumieć synku, że...
- Nienawidzę Was!
Ten Jachno, powinien przestać zajmować się Pogonią po tym gdy w skarbie kibica jesień 2013 radośnie oświadczył, że awans Pogoni do grupy mistrzowskiej to marzenie ściętej głowy.
Odp: Pogoń w mediach, newsy, komentarze - 21/07/2014 13:15
Zaczyna mnie powoli wkurwiac takie bunczuczne stawianie sprawy "ze Pogon utarla komus tam nosa". Na kiego takie przekomarzanie sie? 6 minut przed koncem meczu wygladalo to zgola inaczej i niewiele brakowalo by wylewu frustracji i malkotenctwa bylo by tu co niemiara. Po chuj wkladanie kija w mrowisko, pytam sie? Ja wiem ze byt okresla swiadomosc i argumentacja pasuje bo zrodzila sie korzysta sytuacja, ale wiemy ze takim radykalnym podejsciem szybko mozna byc sprowadzonym do parteru, dajac tym samym adwersazom argumenty do reki.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Kiedy przyszła presja związana z grą w europejskich pucharach, atmosfera wokół Berga zaczęła się pogarszać. Pojawiły się pomruki niezadowolenia, choćby po decyzji, że o Superpuchar grają zmiennicy. Na odcisk Norwegowi nadepnął Dariusz Wdowczyk. Doszło do lekkiego spięcia. Wdowczyk poprosił o zamianę boisk, bo chciał zagrać mecz kontrolny na lepszej murawie. Berg się nie zgodził, argumentując to dbałością o zdrowie swoich piłkarzy. Kilka dni wcześniej sam chciał przełożenia gry kontrolnej z Pogonią (z wtorku na środę), na co szkoleniowiec Portowców przystał. Po odmowie Norwega Wdowczyk wycofał się z tamtych ustaleń. Obaj byli wściekli, wiadomość o sporze dotarła do Warszawy i nikt przy Łazienkowskiej nie był z tego zadowolony.
----
Od siebie dodam, że podobno od tego zdarzenia Wdowczyk wyraża się o Bergu w słowach "jebany Norweg"
Kiedy przyszła presja związana z grą w europejskich pucharach, atmosfera wokół Berga zaczęła się pogarszać. Pojawiły się pomruki niezadowolenia, choćby po decyzji, że o Superpuchar grają zmiennicy. Na odcisk Norwegowi nadepnął Dariusz Wdowczyk. Doszło do lekkiego spięcia. Wdowczyk poprosił o zamianę boisk, bo chciał zagrać mecz kontrolny na lepszej murawie. Berg się nie zgodził, argumentując to dbałością o zdrowie swoich piłkarzy. Kilka dni wcześniej sam chciał przełożenia gry kontrolnej z Pogonią (z wtorku na środę), na co szkoleniowiec Portowców przystał. Po odmowie Norwega Wdowczyk wycofał się z tamtych ustaleń. Obaj byli wściekli, wiadomość o sporze dotarła do Warszawy i nikt przy Łazienkowskiej nie był z tego zadowolony.
----
Od siebie dodam, że podobno od tego zdarzenia Wdowczyk wyraża się o Bergu w słowach "jebany Norweg"
Coś czuje, że wkrótce ów konflikt zniknie razem z "jebanym Norwegiem" z piłkarskiej Polski
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.