"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Dariusz Wdowczyk nie zostanie nowym selekcjonerem reprezentacji Polski. Szkoleniowiec Pogoni był wymieniany w gronie kandydatów, ale jak sam przyznał na razie zamierza skoncentrować się na pracy w Szczecinie.
Po zwolnieniu Waldemara Fornalika z roli selekcjonera reprezentacji Polski wciąż nie jest znane nazwisko jego następcy. Najpoważniejszym kandydatem do objęcia tej roli jest obecny szkoleniowiec Górnika Zabrze -
W gronie kandydatów wymieniało się również trenera Pogoni Szczecin Dariusza Wdowczyka. Szkoleniowiec "Portowców" sam jednak przyznał, że na razie chciałby jeszcze pracować w swoim obecnym klubie.
- Myślę, że we wtorek zorganizuję minikonferencję, na której wyjaśnię moją decyzję. Zostaję w Pogoni, chcę pracować w lidze, odnosić sukcesy i pokazać, że do roli selekcjonera nadaję się - zdradził na antenie TVN24 Wdowczyk i dodał - Nadal uważam, że jestem lepszym trenerem niż byłem 5 lat temu, poradziłbym sobie, ale dostrzegam, że jeszcze ludzie nie są na mnie gotowi. Są, jacy są - muszę im też udowodnić, że jestem dobrym trenerem.
Przypomnijmy, że Wdowczyk w przeszłości był karany za czyny korupcyjne, których dopuścił się pracując w Koronie Kielce. Trener przyznał się do zarzutów i odcierpiał karę, a na wiosnę wrócił do zawodu jako szkoleniowiec Pogoni Szczecin.
Odp: Pogoń w mediach, newsy, komentarze - 22/10/2013 05:32
Bardzo cieszy sytuacja że Wdowczyk zostaje z Pogonią.
Boniek na łamach Przeglądu Sportowego odkrył karty, i wszyscy są bezgranicznie pewni że to Nawałka poprowadzi kadrę.
Jeżeli chodzi o zagranicznych trenerów to "Zibi" stwierdził że najbliżej zatrudnienia był Szwed Lars Lagerbäck.
Przeszkodą w zatrudnieniu tego trenera było to, że awansował do baraży z kadrą 300-tysięcznego państewka jakim jest Islandia.
Nie wydaje Wam się że zamieniając Fornalika na Nawałkę, reprezentacja będzie tak samo słaba?
Odp: Pogoń w mediach, newsy, komentarze - 22/10/2013 10:51
Zamiana Fornalika na Nawałkę nie zmieni dosłownie niczego. Nadal trenerem kadry będzie solidny ligowy trener którego największym obecnym atutem jest niezła ale krótka dobra robota z klubem oraz bez żadnego doświadczenia (trenerskiego) w skali międzynarodowej. Przewagę Nawałki nad Fornalikiem widzę jedynie w charakterze , Waldek na Wembley sprawiał wrażenie jakby bał się własnego cienia a taka postawa "trenerskiego mentora" raczej nie uskrzydla zawodników.
" Pol godziny, 3 knockdowny. Pogon na razie jak Kliczko. Piast jak większość rywali Ukraińców. Robak, Japonia& Bak sie bawią."
" Robak sie bawi, Pogon sie bawi, Piast statysta i tłem "
W końcu po latach upokorzeń, tułaczki po niższych ligach, ptakach, brazylianach, fuzjach, korupcjach możemy być dumni z naszej Pogoni, oby jak najdłużej...
Aż sam się ryj cieszy czytając tak miłe rzeczy
Wreszcie doczekaliśmy się mocnej Pogoni...Pogoni której obawiają się wszystkie drużyny ekstraklasy. Oby to trwało jak najdłużej!
Chyba poczytali opinie w necie i przestali maltretować go pytaniami o korupcje. Trochę o Pogoni było, nawet dużo jak na nich.
Krótkie spięcie było w momencie jak Wdowczyk bronił leegię za grę w Pucharach , gdzie pozostałe osoby w studiu zaczęły negować to co mówił. Normalnie bronił ich mimo wszystko gdzie niestety ale prywatnie także nie mogę się z nim zgodzić. Bardzo mocno ich bronił, niczym ich przyszły trener : P
Aj jednak pod koniec, dziennikarz idiota zadał pytanie o korupcję (taki strzał na koniec,pytanie nagle z dupy wzięte, ostro zadane), Wdowczyk z miejsca odpowiedział, że to jest zakończony temat i prosi o następne pytanie. Ale naciskali i kontynuowali ten temat ale szybko rozmowa przeszła, na to co Pogoń dla niego zrobiła i reprezentacje.
Padło tez ważne pytanie, o wdzięczność dla Pogoni i o wypełnienie kontraktu do końca. Wdowczyk skomentował to w ten sposób, ze jest w bardzo dobrych relacjach z prezesami i zobaczymy co będzie w przyszłości.
Ostatnio edytowany przez: Icar, 4 listopada 2013, 23:37 [1 raz(y)]
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.