Odp: Pogoń w mediach, newsy, komentarze - 03/02/2017 19:21
Dziś we wszystkich mediach, mainstremowych i tych mniej, radio, tv, internet przewija się nasz klub. Chodzi o 11 latka który trenuje w naszej akademii, a teraz został zaproszony do Madrytu do szkółki Realu
No faktycznie, Listek to sobie pograł ostatnio, że ho ho. Czyli na Wisłę Płock ten sam skład co w Poznaniu bo to najlepsza 11 - nieważne, że taktycznie i jako zespół ona nie funkcjonuje. Bo wszyscy inni są słabsi.
"Chciałbym zobaczyć w akcji zespół bardziej charakterny - ocenił szkoleniowiec" No k.mać to kto odpowiada za odpowiednie zmotywowanie zawodników i nastawienie ich do walki?
Moskal: "nie jestem idiotą" - mam pewne wątpliwości jednak po tym co przeczytałem...
Ostatnio edytowany przez: Zygmunt Wasilewski, 3 marca 2017, 18:29 [1 raz(y)]
Odp: Pogoń w mediach, newsy, komentarze - 03/03/2017 22:49
Ta sama jedenastka grała bardzo dobrą drugą połowę w meczu z Lechem. Czy Moskal mógł przewidzieć, że nagle zechcą się zachowywać jak ostatnie barany? Sama stawka meczu powinna stanowić dla piłkarzy wystarczającą motywację. Powinno się uważać wręcz, żeby ich nie przemotywować, bo to też źle. Tymczasem efekt był taki, że Fojut piętką w 91 minucie przy 0:3 prawie wypuścił napastnika Lecha sam na sam ze Słowkiem. Czy to wina trenera? Jestem ciekaw, czy którykolwiek z nas widział Ciftciego na treningu. Gdyby Kort spisywał się chociaż w połowie tak dobrze, jak spisuje się na deptaku - zapewne by grał. Sztab szkoleniowy nie jest głupi. Nie można nagle z dobrego trenera, jakim Moskal był na początku listopada, stać się fatalnym i do zwolnienia, jak większość teraz uważa. Prawda leży pośrodku, a głos kibica często jest niedoceniany właśnie dlatego, bo jest za bardzo skrajny.
Odp: Pogoń w mediach, newsy, komentarze - 03/03/2017 23:01
No tak, ale jak wygladala druga polowa z Lechem. Szybkie 2 gongi i grali zachowawczo, jak w perspektywie mieli drugi mecz, zreszta z nami. Wieksze zagrozenie to bramki Deleva po kontrolowanym spalonym, a na koniec wyprowadzili kontre na 3:0. Ciezko powiedziec ile w tym determinacji Pogoni a ile kontroli Lecha, ale mysle, ze proporcje 50/50 beda w miare uczciwe. O reszcie to szkoda gadac nawet...a jesien? Pogon nie ma w skladzie slabych pilkarzy, wiadomo ze momentami to pociagna. Ja sie spytam inaczej co takiego zrobil Moskal co zostanie zapamietane? Kogo wprowadzil do druzyny? Kto przy nim odbudowal forme? Kto blysnal? Styl gry? Stale fragmenty gry? Moze obrona? Po prostu dzemik ligowy. Ktos z pomyslem i doswiadczeniem zrobilby tu wynik, moze grajac defensywnie moze ofensywnie, a moze taktycznie pod danego przeciwnika. Moskal to jeden wielki balagan pod kazdym wzgledem, co gorsza bez pomyslu od samego poczatku. Spodobowalo mu sie przyzwolenie na gre po krakowsku, ale to niestety nie daje zadnego efektu, a juz patrzenie na gre Wegra to straszny bol i dla nas i dla niego. Nie tak to mialo wygladac.
Odp: Pogoń w mediach, newsy, komentarze - 03/03/2017 23:04
Dwie bramki ze spalonych, możliwych do uniknięcia, karny na Frączczaku i dwie świetne interwencje Putnocky'ego (raz strzał Delewa, raz Frączczaka). W 35 minut. To za dużo, żeby stwierdzić, że Lech miał nad tym kontrolę. Naturalnie miał 2:0, ale w drugiej polowie na pewno nie zagrał tak jak chciał - co innego w meczu pucharowym.
35 minut na 180. Oceniaj to jak chcesz. Majac w pamieci wszystkie mecze za jego kadencji, to blizej jestem wniosku, ze to Lech kontrolowal sytuacje. Zreszta na te chwile graja najlepsza pilke w calej ekstraklapie, ale gdy dochodzi do takich obrazkow jak w Poznaniu, ewidentnie ktos stracil nad tym kontrole. Moze jestem nieobiektywny, bo od poczatku bylem przeciwny tej kandydaturze, ale Moskal ani nie wyglada ani nie zachowuje sie jak trener, za ktorym pilkarze pojda w ogien.
- odnośnie wpisu jakiegoś kolesia o konstruktywnej krytyce
Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche
Mam złotą proporcję między umysłem a duchem
Wersów plecak, tysiące w zeszycie
Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.