Aż 4 spotkania z rzędu Pogoń musiała wygrać, żeby Weszło odważyło się w końcu napisać nazwisko Moskala w pozytywnym sensie. Poświęcili aż cały artykuł.
Cieszy, że Pogoń walczy o terytorium z pyrami, zwłaszcza, że chodzi o region który z założenia powinien być nasz. Niepokoi jednak, że miejscowi są niezadowoleni z oferty naszego klubu. Ciekawe tylko czy to kwestia tego, że chcą nas doić ile wlezie, wykorzystując sytuację, czy rzeczywiście słaba oferta była.
Wygląda na to, że sytuacja wymknęła się spod kontroli.
W ciągu tygodnia trenerzy Piotr Janicki i Maciej Ropiejko zebrali grupę ponad 30-tu dzieciaków do szkółki, które dodatkowo będą miały zniżki na pamiątki klubowe! link
Chcesz porozmawiać o zaistniałej sytuacji zadzwoń
Tam nie będzie dwóch szkółek. Będzie jedna bo powiązana z lokalnym klubem. Chodzi tylko kogo będzie to akademia. Kto formalnie będzie odpowiadał za treningi dla dzieci. Klub jeszcze nie podpisał umowy z żadną z tych Akademii.
Niestety o wile gorzej jest w Kamieniu Pomorskim, tam od dwóch lat działa akademia Lecha. Rodzice dzieci nawet będąc kibicami Pogoni nie mają wyjścia. Jeśli ich 4 / 5 latek chce trenować w piłkę to ma tylko do wyboru LFPA, która odpowiada za szkolenie dzieci roczników 2006/2007 oraz 2010 i młodsi. Rodzice roczników starszych niż 2010 mięli jeszcze wybór, naobiecywano im sporo, więc się Ci z 2006/2007 zgodzili. Natomiast 2004/2005 oraz 2008/2009 nie zgodzili się.
Główny problem jest w tym, że małe kluby mają niewielkie środki. Zapłata za ubezpieczanie dla dzieci jest już sporym wydatkiem a w ten sposób mogą przerzucić ten koszt na akademię, czyli tak naprawdę na rodziców. Trenerom też płaci Akademia, sprzęt też przysyła Akademia...
Ostatnio edytowany przez: Pszczółek, 7 listopada 2016, 14:48 [1 raz(y)]
Za taki stan rzeczy odpowiada Pinokio, Zezol i Kondom. Powinni za to zapłacić.
Lata stracone na brazylijskie fanaberie i konieczność odbudowy Klubu od B-klasy spowodowała, że marka Pogoni Szczecin spadła na prestiżu w głowach wielu młodych. Młodego nie zainteresuje już gra w klubie, gdzie nie ma już kogo naśladować. Idolami Ojca byli Kielec czy Leśniak, ja na podwórku udawałem Dymkowskiego, Dźwigałę... Były wicemistrzostwa, były mecze ze smakiem..(teraz też są, ale słabiej się sprzedają) W ogóle były inne czasy.
Taki młody jak widzi przyszłość, w której strzela gole na 40tysięcznym stadionie przeciwko Juve czy Man City a grę w Klubie gdzie strzela się gole aby grać a ze stadionem jakoś to będzie- to co wybierze? Co jest bardziej medialne? Gdzie lepsza szansa?
Mimo, że mamy najlepszą bazę treningową w Polsce, to to za mało... Niestety. I tylko się można pownerwiać, że sprzedawczyk wpieprza się w Nasze rewiry ze swoją akademią albo wygrać Puchar Polski w tym sezonie i zaistnieć w mediach w całej Polsce, a każdy będzie biegał w koszulce z Murawskim czy Frączczakiem na plecach.
(...) pyry się już rozgościły tam.
Ciekawe ilu naszym uda się przyciągnąć (...)
(...) tam od dwóch lat działa akademia Lecha(...)
Mimo, że mamy najlepszą bazę treningową w Polsce, to to za mało... Niestety. I tylko się można pownerwiać, że sprzedawczyk wpieprza się w Nasze rewiry ze swoją akademią albo wygrać Puchar Polski w tym sezonie i zaistnieć w mediach w całej Polsce, a każdy będzie biegał w koszulce z Murawskim czy Frączczakiem na plecach.
Coś dzieje się w tym temacie także w Kamieniu. Zobaczymy w przyszłym tygodniu. Wszystko zależy od rodziców.
Ostatnio edytowany przez: kingaps, 13 listopada 2016, 21:29 [1 raz(y)]
Ja kocham Liverpool - Ty kibicujesz Man Utd,
Jestem za Pogonią Szczecin, a Ty za Lechem Poznań
Lubie metal, a Ty kochasz hip-hop, Popierasz PiS, ja wole PO
Mimo to jesteś mi jak brat, bo łączy nas nienawiść do drogówki.
Odp: Pogoń w mediach, newsy, komentarze - 18/11/2016 12:07
Ja Jarka Fojuta odkąd do nas przyszedł uważałem ze świetnego grajka i dośc poukładanego czlowieka.
A po tym materiale chciałoby sie żeby taki człowiek zostal u nas do konca swojej kariery, ewentualnie i pozniej pracowal w klubie.
Naprawde nie wypada nie szanować kogos takiego...
wszystko zaczęło się od Adasia i jego karnego żując knopersa, cała Polska jechała z tematem. przyszła reprezentacja i udział naszych przy golach w swoich reprach i znowu Pogoń w mediach. kiedy wszyscy już czekali na mecz i knopersy (oczywiście też szerokie info w PL o propocji knopersów) jak filip z konopii wyskoczył filmik z Jarkiem i Robinem z zespołem - o tym to nawet główne wydanie faktów w tvn zrobiło ponad minutowy reportaż. na koniec nasz Węgier rozbił bank i wpakował klasycznego hattricka w 10 minut, kończąc mecz na 4 trafieniach.
szkoda jeszcze, że ta szmata z rybą nie zmieniła miejsca i pozycji, bo w ogóle by głośno było na wszystkich frontach
ostatnio tak głośno to chyba było tylo za murzyna ptaka, ale to nie w takim tonie, jakim byśmy sobie życzyli.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.