Wygrał ponieważ Piast nie ma pewnego zwycięstwa i się nie podłoży,jak my wygramy a Piast przewali to nie awansuje ( albo baraże z nami,nie wiem jak to w końcu wygląda).Jak będzie remis a my wygramy przeskakujemy Zawiszę.
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 20/05/2012 18:56
Ktoś wie jak to jest. Jakby Zawisza wygrała w Pieście a my w Arce i zrównali się z Piastem, to liczy się nasz lepszy bilans bramkowy i jest awans czy dodatkowy mecz decyduje?
Ktoś wie jak to jest. Jakby Zawisza wygrała w Pieście a my w Arce i zrównali się z Piastem, to liczy się nasz lepszy bilans bramkowy i jest awans czy dodatkowy mecz decyduje?
Wygrał ponieważ Piast nie ma pewnego zwycięstwa i się nie podłoży,jak my wygramy a Piast przewali to nie awansuje ( albo baraże z nami,nie wiem jak to w końcu wygląda).Jak będzie remis a my wygramy przeskakujemy Zawiszę.
Zremisowal, bo nam do awansu wystarczylby tylko remis.
bilans bramkowy, my wchodzimy
No to trzeba jechać do Gdyni po 3 punkty, żeby świętować awans
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 20/05/2012 19:02
Za tydzien graja o tej samej godzinie. Przynajmniej nasi nie beda kombinowac i nozka im sie znowu mam nadzieje nie powinie... Awans zalezy od nas, teraz Bartek musi ponegcjowac z Arka i ekstraklasa jest nasza.
Jak Piast wygra to remis da nam awans a lepiej,żebyśmy grali o zwycięstwo bo o remis widzieliśmy w Bydgoszczy jak było.Stroże? Bez jaj;p
Jak Piast wygra to remis da nam awans a lepiej,żebyśmy grali o zwycięstwo bo o remis widzieliśmy w Bydgoszczy jak było.Stroże? Bez jaj;p
Graja o tej samej godzinie... To na szczescie nie beda kombinowac.
Dalej wystarczy nam remis jak Zawisza by przegrał
Piast Gliwice - Zawisza Bydgoszcz 1
Arka Gdynia - Pogoń Szczecin X
Kolejarz Stróże - Olimpia Elbląg 1 wydaje sie ze musimy wygrac bo w przy takich wynikach wchodza piast i kolejarz
wygrywa Piast ->nam wytarczy remis (o ile kolejaz nie wygra..)
Piast remisuje z Zawiszą -> musimy wygrać
Zawisza wygrywa -> jw (chociaz nie wiem jak to jest...stosunek bramkowy z Piastem jest 3-3)
ale nie ma co gdybać. Dobrze że Piast dziś nie awansował. Dzięki temu nie odpusci ostatniego meczu a w Gdyni tylko po zwycięstwo!
"Balansujcie dopóki się da, a gdy się już nie da, podpalcie świat!" - J. Piłsudski
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 20/05/2012 19:12
Kolejarz bankowo wygra z Olimpią, tylko my jesteśmy tak beznadziejni, że tego nie dokonaliśmy. A w takiej sytuacji remis nie daje nam absolutnie nic, nawet więcej - spycha nas na czwarte miejsce. Więc musimy wygrać w Gdyni, nie ma co nawet rozważać opcji z remisem bo aż dwa inne mecze musiałyby się ułożyć pod nas. A w to nie wierzę.
Jezeli Kolejarz i my bedziemy mieli rowna ilosc punktow to kto awansuje?
Jeżeli my i Kolejarz będziemy mieli równą ilość punktów to żeby mówić o awansie tyle samo punktów musiałby mieć wtedy Zawisza. I mała tabelka prezentowałaby się tak:
Kolejarz 6 pkt
Zawisza 5 pkt
Pogoń 4 pkt
wygrywa Piast ->nam wytarczy remis (o ile kolejaz nie wygra..)
Piast remisuje z Zawiszą -> musimy wygrać
Zawisza wygrywa -> jw (chociaz nie wiem jak to jest...stosunek bramkowy z Piastem jest 3-3)
ale nie ma co gdybać. Dobrze że Piast dziś nie awansował. Dzięki temu nie odpusci ostatniego meczu a w Gdyni tylko po zwycięstwo!
opcja jest jedna i nie ma zadnych innych
MUSIMY WYGRAC
p.16 pkt 4 W rozgrywkach, o ile przepisy szczególne nie stanowią inaczej, kolejnośd zespołów w tabeli ustala się według ilości zdobytych punktów.
W przypadku uzyskania równej ilości punktów przez dwie lub więcej drużyn, o zajętym miejscu decydują:
1) przy dwóch zespołach:a. Ilośd zdobytych punktów w spotkaniach między tymi drużynami,
b. przy równej ilości punktów korzystniejsza różnica między zdobytymi i utraconymi bramkami w spotkaniach tych drużyn,
c. przy dalszej równości, według obowiązującej reguły UEFA, że bramki strzelone na wyjeździe liczone są podwójnie, korzystniejsza różnica między zdobytymi i utraconymi bramkami w spotkaniach tych drużyn,
d. przy dalszej równości, korzystniejsza różnica bramek we wszystkich spotkaniach z całego cyklu rozgrywek,
e. przy dalszej równości, większa ilośd bramek zdobytych we wszystkich spotkaniach z całego cyklu,
f. w przypadku, gdy dwoma zespołami o jednakowej ilości punktów są zespoły zajmujące pierwsze i drugie miejsce w tabeli, a także zespoły których kolejnośd decyduje o spadku, stosuje się wyłącznie zasady określone w punktach a, b i c, a jeżeli one nie rozstrzygną o kolejności, zarządza się spotkanie barażowe na neutralnym boisku wyznaczonym przez PZPN lub właściwy związek piłki nożnej.
Niespełnione rządu obietnice = temat zastępczy kibice!
Nie ma już bilansu bramek liczy się bezpośredni mecz do awansu potrzebne jest nam zwycięstwo
no własnie o tym mówie. U nas wygraliśmy z Piastem a u nich oni wygrali. Dodatkowo oba mecze po 2-1 i dlatego sie zastanawiam czy jesli Zetka wygra w gliwicach to czy zwycięstwo coś nam daje?
"Balansujcie dopóki się da, a gdy się już nie da, podpalcie świat!" - J. Piłsudski
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.