Pytanie tylko czy Sasal sam wie jaka taktyka mamy grac. Przez wiekszosc meczu gralismy trojka w srodku pola (Szalek, Aka, Edi), czyli tak jak praktycznie zawsze od conajmniej poltora roku. Ale przez ostatnie 25 minut tylko jednym (Szalek)! Rozumiem, ze to desperacja w odrobianiu strat - nieudana zreszta, ale oni nigdy tak nie grali, wiec gra "na dziure w srodku" od poczatku nie miala szans powodzenia - i tak tez sie niestety stalo.
Poza tym, Sasal zmienial juz pozycje calkiem sporej liczbie zawodnikow: Pietruszka, Rogalski, Noll, Szalek, Aka, Lawa i pewnie jeszcze ktos zaliczyli wiecej niz jedna pozycje. OK, czesc tych zmian byla wymuszona kontuzjami, ale jest ich troche za duzo (juz ponad pol "11") i czasami wygladaja na przypadkowe i chaotyczne (patrz Lawa na skrzydle - wszystko, zeby tylko znalezc mu miejsce w skladzie, nawet zupelnie bezsensowne). Z jednej strony dobrze, ze sie nie boi zmian, z drugiej zaraz bedzie jak za Stolarczyka, gdy mielismy na raz czterech skrzydlowych w skladzie, bo polowa z nich nagle miala grac w srodku (bodajze Rogalski zostal defensywnym pomocnikiem wtedy). Dlatego powtarzam: czy treneiro sam wie o jaka taktyke mu chodzi?
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 25/03/2012 23:59
moim zdaniem jesli chcemy awansowac w najblizszym meczu powinny byc powazne zmiany w wyjsciowej jedenastce,bo co niektorym to sie chyba w glowach popier..... martwi mnie styl gry druzyny,kompletny chaos i wyrazny brak lidera.nasz kapitan Ława to musi odpoczac conajmniej w najblizszym meczu,bo to co on gra to jakas masakra,ale nie tylko on.jesli Ława zagra od pierwszej minuty to bedzie dziwne i podejrzane ... chyba,ze ma w kontrakcie zapis,ze MUSI zawsze grac.tylko kto podpisal z nim taki kontrakt?!Messi to to nie jest.
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 26/03/2012 09:11
Jak widać po wszystkich wypowiedziach balon (presja) jest nieporównywalna do innych sezonów i to nie działa zbyt dobrze na zawodników, z tego co widać na boisku kondycyjnie też coś jest nie tak i nie gramy tego co jeszcze 2-3 miechy temu.
Co do Niecieczy obstawiam trudny, zacięty mecz, nawet zakładam porażkę, ale coś musi zaskoczyć.
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 26/03/2012 09:25
Nie ma co panikować. Rzeczywiście Sasal dziwnie zmienia skład w trakcie meczu. Wstawianie Zwolińskiego w takim momencie na takiego rywala to nieporozumienie. Chłopak chciał, biegał ale nie miał szans nic zdziałać. Potem zostawienie Bartka Ławy a ściagniecie Aki. Nie do zrozumienia patrząc na boisko. Ale na razie trzeba mysleć o meczu z Niecieczą.
I pod względem piłkarskim i kibiców. Ten mecz pokaże czy w szczecinie rzeczywiście są kibice sukcesu czy po prostu kibice.
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 26/03/2012 10:16
Po 5 min. tego meczu widzac jak pan sedzia rozdaje zółte karteczki wiedzialem ze ktoras z druzyn bedzie ten mecz konczyc w osłabieniu pech chcial ze to byli nasi .
Zmiany z d.. py bo sciagajac Ake i Ediego zostawiajac samego Ławe ktory wiadomo jak gra nic dobrego nie wrozylo i pozostalo bronic remisowego wyniku , niestety sie nie udalo.
Dlatego nie ma co patrzec na innych a zaczac grac,bo czym bardziej Piast i Arka beda sie do nas zblizac tym gorzej dla nas.Trzeba dominowac na boisku,stwarzac sytuacje,strzelac bramki zeby czasem panowie z gwizdkami nie pomagali nam tracic punktow
Dlatego nie ma co patrzec na innych a zaczac grac,bo czym bardziej Piast i Arka beda sie do nas zblizac tym gorzej dla nas.Trzeba dominowac na boisku,stwarzac sytuacje,strzelac bramki zeby czasem panowie z gwizdkami nie pomagali nam tracic punktow
Dokładnie tak, zresztą ja jestem optymista przed meczem z Niecieczą. Z Sandecją nie mógł zagrać Kolendowicz za kartki stąd Ława na skrzydle. Szkoda, że on w ogóle ma pierwszy skład, ale wydaje mi się, że po meczu z Piastem Sasal wolał posłać na skrzydło lewonożnego Ławę i liczył na jakieś tam wrzutki z jego strony, bo Frączczak lewej nogi nie ma. No i się przeliczył. Mam nadzieję, że teraz Kolendowicz zagra od pierwszej minuty na skrzydle, a na prawej obronie zamiast Hricko będzie Rogalski. Mnie osobiście Hricko ani trochę do siebie nie przekonuje i myślę, że przed Ekstraklasą trzeba będzie wzmocnić tą pozycję. Nie uważam go za nowoczesnego prawego obrońcę, owszem włącza się do akcji ofensywnych ale jest tam mało pożyteczny, do tego nieprzemyślane faule w okolicach pola karnego, jak na tak doświadczonego piłkarza powinien się tego wystrzegać.
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same - Phil Bosmans
Szukałem, szukałem, ale się nie doszukałem. Podziękował Dobra opcja to VOD. Nawet jak ktoś nie ma nr w Orange, to może kupić starter za 5 zł i ma dostęp - albo szukać po rodzinie
Szukałem, szukałem, ale się nie doszukałem. Podziękował Dobra opcja to VOD. Nawet jak ktoś nie ma nr w Orange, to może kupić starter za 5 zł i ma dostęp - albo szukać po rodzinie
Kiedyś działały numery tepsy. Nie wiem czy teraz, bo nie pamiętam PIN-u abonenta potrzebnego przy rejestracji [:
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Nie trzeba chyba nawet tego starteru, przy rejestracji można zaznaczyć opcję, że nie posiadasz numeru w Orange ani TPSA i można się też zarejestrować. Z tym, że teraz nie wiem jak jest z VOD bo ja jestem zalogowany z numeru Orange, ale zawsze ktoś kto konta jeszcze nie ma może przetestować i napisać jak to działa
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same - Phil Bosmans
Nie wiem co się dzieje z Budką? Tak płakali po Nim w Widzewie, że taka gwiazda. W Pogoni gra padake, baardzo słabiutko.
Ale obecnie to zaden nasz zawodnik jakos specjalnie sie nie wyroznia(procz Roberta).Zamiast do Turcij powinni zostac w Polsce( biegac i trenowac w mrozie i sniegu).Pewnie wyszlo by to tylko na korzysc
Ostatnio edytowany przez: spagetti, 27 marca 2012, 14:29 [1 raz(y)]
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 28/03/2012 00:21
Bartek lepiej wyglądał i lepiej grał w poprzedniej rundzie. Coś się z nim stało – stwierdził Sasal – rożne sprawy mają wpływ na formę zawodnika, nie wiem jaka tu jest przyczyna. Na pewno jest rywalizacja w zespole, Bartek też to czuje i widzi. Miał ostatnio słabszy występ i zobaczymy co dalej.
Jestem w szoku, może jednak coś zrobią z Bartusiem
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.