Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 03/09/2009 01:30
Poprostu u nas w zespole by;la zawsze dziwna mentalnosc meczow wyjazdowych,jezdza zeby dograc 90 minut i koniec .U siebie czesto gryza trawe zeby zamknac kibicom usta.Ale na wyjazdach przewaznie jest wielkie 0,jak by sobie na sparing pojechali...Trzeba sie poprostu z tym pogodzic puki oni sami tego nie zrozumieja.
Ps.A najbardziej wkurwia jak traca bramke to potem sie budza w 80 minucie ze trzeba straty odrobic,wtedy im zalezy,zapierdalaja, rzucaja sie na pilke jak poznaniak na kartofla,tak jak by nie mogli wiecej wlozyc w gre przy stanie 0;0
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 03/09/2009 09:16
Panowie, jeżeli mi ktoś powie, ze Flota ma lepszy skład to ja już nie wiem co tu powiedzieć. Tak się składa, że wczorajszy mecz z Górnikiem oglądałem na żywo w Świnoujściu i przyznam, ze zawodnicy Floty to takie drewniaki jakich świat nie widział. Tak samo Górnik grał tragedię. Swoją drogą podziw dla hanysów za przyjazd w 300 osób w środku tygodnia, zajebista ekipa po prostu.
PS My się tutaj spinamy, kibicujemy Flocie, życzymy najlepszych wyników, a kiedy spiker podał wynik Pogoni to oklaski, śmiechy, jaka to Pogoń jest zjebana usłyszałem parę razy.
Może nie ma co się szarpac nawzajem kiedy tu chyba nie chodzi o to kto co rozumie pod pojeciem "Na zawsze wierni", bo tego chyba tłumaczy nie trzeba. Obydwie strony maja swoje racje, a rozni ich tylko temperatura emocji. Faktycznie, nikt nie kibicuje Pogoni dla nazwisk grajków, nie można też uzalezniac swojego oddania drużynie od wyników sportowych. Ale żale na styl, brak zaangażowania i 'tumiwisizm' grajków to nie jest wcale obrażanie sie na Pogoń, ani tym bardziej wspieranie przeciwnika. Po prostu tak jak kibice MKS udowadniają swoją miłośc i oddanie na każdym kroku (wg mnie organizacyjnie kibice Pogoni sa kilka klas wyżej niż właściciele MKS), tak może ich trafic szlag kiedy widzą jak ludzie od których bezpośrednio zalezy los ich drużyny, mają ją zasadniczo gleboko w rowie, byle kasa na koncie sie zgadzala.
Podsumowując: Nie ma co przesadzac ale grajkom na ręce patrzec trzeba.
a gdybym miał urodzić się znów, to tylko w Szczecinie i tylko tu!!!
www.merx.biz.pl
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 03/09/2009 10:40
Po raz kolejny powtórzę, to co pisałem po poprzednich meczach: środek nie istnieje - zawsze w Pogoni był gracz, który potrafił zmienić tempo gry, podac niekonwencjonalnie (Kasztelan, Kensy, Kaniszczew, Dźwigu, Mandrysz, Drumlak itd......) takiego gracza nam właśnie brakuje - mimo wszystko należało sprowadzić Drumlaka, przy nim i Pietruszka i Dziuba i Olo i Prędota mieli by znacznie łatwiej.
mimo wszystko należało sprowadzić Drumlaka, przy nim i Pietruszka i Dziuba i Olo i Prędota mieli by znacznie łatwiej.
Chuj z drumlakiem. Lepiej przegrywać anizeli miec w składzie judasza!
Poza tym on juz dawno sie skończył , nie przypominam sobie aby zagrał w ostatnim czasie dobry mecz,
obecnie zajmuje sie jedynie procesowaniem z klubami i wyłudzaniem od nich pieniędzy.
Jedyne co potrafi to podpisywać korzystne dla siebie kontrakty!
Jak piłkarki zaczną walczyć to i bez typowego "playmakera" dadza sobie rade.
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 03/09/2009 10:55
Panowie ja na Pogoń się nie obrażam.KOcham ją i na następnym meczu będę jak zawsze.Chciałem tylko zwrócic uwagę na brak walki naszych piłkarzy.Przegrac można bo to jest sport ale po WALCE.I tym zakończe aby nie rozmywac za bardzo i spierac się o szczegóły.Do zobaczenia na Twardowskiego
Panowie, jeżeli mi ktoś powie, ze Flota ma lepszy skład to ja już nie wiem co tu powiedzieć. Tak się składa, że wczorajszy mecz z Górnikiem oglądałem na żywo w Świnoujściu i przyznam, ze zawodnicy Floty to takie drewniaki jakich świat nie widział. Tak samo Górnik grał tragedię. Swoją drogą podziw dla hanysów za przyjazd w 300 osób w środku tygodnia, zajebista ekipa po prostu.
PS My się tutaj spinamy, kibicujemy Flocie, życzymy najlepszych wyników, a kiedy spiker podał wynik Pogoni to oklaski, śmiechy, jaka to Pogoń jest zjebana usłyszałem parę razy.
Widać się świetnie znasz na piłce(może powinieneś zostać trenerem?), tylko dziwne że jak Ty to mówisz "drewniaki z Floty" zremisowały z Górnikiem Zabrze i zremisowały z "Dumą Pomorza" z którą po 1 połowie powinna Flota prowadzić 3-0 a niestety zakończył się mecz remisem.
PS. I zapewne się dziwisz czemu jak to napisałeś "drewniaki" z Floty są po 6 kolejce liderami 1 ligi a Pogoń dopiero 10 miejsce.
Pozdrawiam.
Widać się świetnie znasz na piłce(może powinieneś zostać trenerem?), tylko dziwne że jak Ty to mówisz "drewniaki z Floty" zremisowały z Górnikiem Zabrze i zremisowały z "Dumą Pomorza" z którą po 1 połowie powinna Flota prowadzić 3-0 a niestety zakończył się mecz remisem.
PS. I zapewne się dziwisz czemu jak to napisałeś "drewniaki" z Floty są po 6 kolejce liderami 1 ligi a Pogoń dopiero 10 miejsce.
Pozdrawiam.
Spokojnie - oceniać będziemy na koniec sezonu. Jakoś jestem przekonany, że Pogoń na koniec będzie wyżej w tabeli niż Flota (której życzę jak najlepiej i kibicuję w każdym meczu oprócz derbów)
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 03/09/2009 13:51
Po co te spiny i sztuczne podzialy? Pogon to Pogon a Flota to drugi klub z regionu ktory GODNIE reprezentuje nasze wojewodztwo na szczeblu krajowym i chocby dlatego nalezy trzymac za nich kciuki! a co do szydery pod adresem Pogoni na meczu to zawsze sie "ktos" znajdzie.. Zobacz jak u nas byly podawane wyniki Legii jakos stadion (ogolem) tez za bardzo nie szalal..
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 03/09/2009 14:13
Co do wyniku to stało się. Przegraliśmy trudno ludzie za bardzo liczą na awans. Od samego początku byliśmy przymierzani do środka tabeli. Cieszmy się ze jestesmy w 1 lidze a na ekstraklase potrzeba czasu.
Zreszta jestem pewien ze i tak ludzie by narzekali gdybysmy byli w polowie tabeli w ekstraklasie, gdybysmy nie wyszli z grupy w lidze mistrzów hehe ( żarcik )
Z Floty powinnismy sie cieszyc, tak jak kolega napisal zespol ktory Godnie reprezentuje wojewodztwo i nalezy sie za to mu szacunek.
Natomiast jesli ktos ich nie trawi prosze bardzo, legie tez nie wszyscy uwielbiaja ale nie to jest powodem to jakis spięć.
Co do wyniku to stało się. Przegraliśmy trudno ludzie za bardzo liczą na awans. Od samego początku byliśmy przymierzani do środka tabeli. Cieszmy się ze jestesmy w 1 lidze a na ekstraklase potrzeba czasu.
Zreszta jestem pewien ze i tak ludzie by narzekali gdybysmy byli w polowie tabeli w ekstraklasie, gdybysmy nie wyszli z grupy w lidze mistrzów hehe ( żarcik )
Z Floty powinnismy sie cieszyc, tak jak kolega napisal zespol ktory Godnie reprezentuje wojewodztwo i nalezy sie za to mu szacunek.
Natomiast jesli ktos ich nie trawi prosze bardzo, legie tez nie wszyscy uwielbiaja ale nie to jest powodem to jakis spięć.
Kolego drogi, nie napisałem, ze nie trawię Floty. Co więcej pojechałem zobaczyć mecz do Świnoujścia(zwolniłem sie z pracy) i kibicować tej drużynie, aby spuściła łomot hanysom. Zdziwiło mnie jednak to, że to nie chodziło o 1 czarną owcę, tylko o niemal 80% stadion , który niezwykle się ucieszył z naszego wyniku z Kluczborkiem. Nie spotkałem sie nigdy z sytuacją w której Legia by przegrywała, akibice ze Szczecina klaskali. Wyobrażasz sobie coś takiego?
Kolego ze Świnoujścia, nie denerwuj się tak. To jest moje subiektywne zdanie. Nie mogę jednak przełknąć tego, ze w 1 lidze prowadzi ekipa, która nie potrafi przez 90 minut przeprowadzić składnej akcji, a polega tylko na zawodnikach po 2 metry wzrostu, a przez to stałych fragmentach gry. Poza tym, jeżeli uważasz, ze przejdziecie cały sezon w ten sposób, ze lagujecie piłkę, na jego napastnika i liczycie na jego przyjęcie, odegranie to sądzę, ze sie mylisz. Pogoń ma zdecydowanie mocniejszy skład, gra bardziej poukładaną piłkę i moim zdaniem zdaniem z czasem połknie Flotę. Ponadto kibicuję Flocie z całego serca i życzę jej jak najlepiej, tak jak innym drużynom z regionu. Pozdrawiam
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 03/09/2009 18:09
wg. mnie Pogoń nie ma wspaniałych zawodników, ale także trenera. Dla mnie Mandrysz to siusiumajtek. Trener bardzo dużo wpływa na zawodników. Przecież za Ptaka w 2 lidze nie mieliśmy sław a Baniak potrafił poukładać zespół i ładną grać piłką. zaraz zaczną mówić że sprzedane mecze itp. ja mam zdanie że u nas są gwiazdeczki dla których nie ważne że to Pogoń, Klub z trdycją i że trzeba grysć trawe, tylko wyjdą może wgrają może wdupią a kasa jest. Trener musi mieć myśl, koncepcje motywator a nie żeby był. Nawet Nemec jest lepszy od Mandrysza. Odeszlo dużo zawodników a potrafił poukładać druzyne i grac . Nawet transfer Dziuby. Mandrysz wzial go pewnie bo strzelił tam z 9 bramek w Flocie. a nie zawsze pilkarz pasuje w kazdym zespole pod styl gry. Trener musi widzic i wiedziec co chce. sporo jest do zminy i poprawienia.
wg. mnie Pogoń nie ma wspaniałych zawodników, ale także trenera. Dla mnie Mandrysz to siusiumajtek. Trener bardzo dużo wpływa na zawodników. Przecież za Ptaka w 2 lidze nie mieliśmy sław a Baniak potrafił poukładać zespół i ładną grać piłką. zaraz zaczną mówić że sprzedane mecze itp. ja mam zdanie że u nas są gwiazdeczki dla których nie ważne że to Pogoń, Klub z trdycją i że trzeba grysć trawe, tylko wyjdą może wgrają może wdupią a kasa jest. Trener musi mieć myśl, koncepcje motywator a nie żeby był. Nawet Nemec jest lepszy od Mandrysza. Odeszlo dużo zawodników a potrafił poukładać druzyne i grac . Nawet transfer Dziuby. Mandrysz wzial go pewnie bo strzelił tam z 9 bramek w Flocie. a nie zawsze pilkarz pasuje w kazdym zespole pod styl gry. Trener musi widzic i wiedziec co chce. sporo jest do zminy i poprawienia.
Mandrysz przejął drużynę kiedy ta była bliżej strefy spadkowej niż awansu i zaczynało się pieprzenie o straconym sezonie, po serii zwycięstw odżyły nadzieje a na koniec mogliśmy się cieszyć z drugiego miejsca i promocji do I ligi.
Ale u nas jest taka mentalność żeby po 2-3 nieudanych spotkaniach zmieniać trenera.
Wiadomo przecież było że w przerwie skład uległ gruntownej przebudowie i trzeba trochę czasu żeby się zgrał, poza tym nie oszukujmy się nie wzmocniliśmy się jakimiś wirtuozami i środek tabeli jest jak najbardziej adekwatnym miejscem na nasze dzisiejsze możliwości, więc nie ma co tak wylewać żalów...
Co do tych gwiazdeczek to nie Nam to oceniać, nie jesteśmy blisko drużyny i nie mamy pojęcia jakie są w niej relacje. Mandrysz może nie jest jakimś guru trenerskim, ale trzeba mu przyznać, ze Pogoń gra ładną piłkę, dużo podań przerzutów, aczkolwiek nieskuteczną. W 1 lidze najlepsza taktyka to lagowanie piłek na napastników, czyli to co preferuje Flota i inne drużyny, które nie mają dobrych zawodników a jedynie rzemieślników i szybkiego napastnika na którego grają długie piłki. Zdecydowana większość drużyn w Polsce woli kontrować, a czegoś takiego nie jestem zwolennikiem. Stąd też takie mecze jak my gramy. Jak strzelimy pierwsi bramkę to wygrywamy wysoko, a jak tracimy to od razu przeciwnik robi Częstochowę i wciskamy im gola w końcówce (Flota), albo tracimy bramkę jak z Kluczborkiem na 2-0.
Większość pisze, ze Pogoń nie wzmocniła sie jakoś bardzo. Popatrzcie na kadry innych drużyn (Górnik, Widzew). Ilu tam jest dużo lepszych piłkarzy niż w Pogoni? Jakiś Bonin, Bieniuk, Robak to są takie nazwiska, że trzeba ich się bać?
Ostatnio edytowany przez: Radziu, 3 września 2009, 18:43 [1 raz(y)]
Co do tych gwiazdeczek to nie Nam to oceniać, nie jesteśmy blisko drużyny i nie mamy pojęcia jakie są w niej relacje. Mandrysz może nie jest jakimś guru trenerskim, ale trzeba mu przyznać, ze Pogoń gra ładną piłkę, dużo podań przerzutów, aczkolwiek nieskuteczną. W 1 lidze najlepsza taktyka to lagowanie piłek na napastników, czyli to co preferuje Flota i inne drużyny, które nie mają dobrych zawodników a jedynie rzemieślników i szybkiego napastnika na którego grają długie piłki. Zdecydowana większość drużyn w Polsce woli kontrować, a czegoś takiego nie jestem zwolennikiem. Stąd też takie mecze jak my gramy. Jak strzelimy pierwsi bramkę to wygrywamy wysoko, a jak tracimy to od razu przeciwnik robi Częstochowę i wciskamy im gola w końcówce (Flota), albo tracimy bramkę jak z Kluczborkiem na 2-0.
Większość pisze, ze Pogoń nie wzmocniła sie jakoś bardzo. Popatrzcie na kadry innych drużyn (Górnik, Widzew). Ilu tam jest dużo lepszych piłkarzy niż w Pogoni? Jakiś Bonin, Bieniuk, Robak to są takie nazwiska, że trzeba ich się bać?
Tak jak piszesz, w tej lidze nazwiska nie grają. Wystarczy spojrzeć kto dobrze wystartował - Flota, Dolcan, Stilon teraz do czołówki dołączyła Sandecja czy GieKSa. Nigdzie tam nie ma żadnych uznanych graczy, są to zawodnicy który zamierzają dopiero coś osiągnąć + paru graczy doświadczonych. Podobnie jest u nas. Tyle, że u nas ten skład gra razem dopiero od 2 miesięcy. A w Stilonie, GieKSię czy Dolcanie grają już conajmniej drugi sezon. Wyjątkiem tu jest Flota, która też dokonała dużo zmian a zdobywa sporo punktów. Ale tu więcej umiejętności trenera niż graczy wpływa na taki stan.
Założenia były o rozegraniu rundy jesiennej i w zimę określeniu o co gramy. Nawet wróżka w lipcu nie była wstanie przewidzieć na co nasz zespół będzie stać. Mamy jednego (1!) zawodnika, który może pochwalić się bogatą karierą (Olo) + 20-paru którzy chcieliby to osiągnąć. Mam wrażenie, że dla niektórych graczy sam angaż w Pogoni jest już czymś wielkim - podchodzenie do meczu typu 'ja gram w Pogoni, każda wioska przy nas wymięka' widać już nie pierwszy raz.
Można im wybaczyć brak zgrania, zrozumienia czy nawet brak wysokich umiejętności (wiele z tego da się nadrobić) - ale jak wytłumaczyć brak walki i zaangażowania?
Dla nich Pogoń jest klubem jak każdy inny, nie związali się z Pogonią, nie czują tego co czują kibice. 3-4 graczy którym zależy i to widać w każdym spotkaniu - ze Szczecinem mają bardzo dużo wspólnego - Olo, Parzy, Miki czy Dymek - nawet jak nie są w formie to braku ambicji im odmówić nigdy nie można.
Dopóki reszta tego nie zrozumie, gdzie grają, dla kogo grają i czego się od nich oczekuję to dalej będziemy świadkami takich klopsów jak w Kluczborku.
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 03/09/2009 19:07
Jeszcze jedna ważna i warta rozpatrzenia sytuacja,mianowicie,dopóki kibice będą dawać przyzwolenie kopaczom przyśpewkami "nic sie nie stało" czy "ch.. z wynikami" to nic sie nie zmieni w tej materii. Skórokopy biorą sobie dosłownie te teksty,które de facto mają co innego znaczyć. Miłośc do klubu miłościa,ale to nie zmienia postaci rzecz-dopóki płace za bilet,trace czas i zdrowie,mam prawo wymagać i krytykować za brak profesjonalizmu graczy. Podkreślam-to nie ma nic do tego że moja miłość do klubu zmaleje. Nie jedno przeżyłem i z czasem nabrałem dystansu. Choćby do tego że grajkowie traktują klub niczym dojną krowe,o jakimkolwiek przywiązaniu czy sentymentaliźmie nie ma mowy. To ich praca i mają ją wykonywać sumiennie! I wisi mi co robi poza "godzinami pracy" czym sie zajmuje,gdzie chadza itp. Ale tumiwisizmu i gwiazdorzenia nie będę tolerował. A jak ktoś faktycznie ma gdzieś wyniki,to niech nie przeszkadza tym co wyniki obchodzą. Są też inne dni w tygodniu czy pory dnia gdzie może pójść sobie pokrzyczeć "ch. z wynikami"
Jeszcze jedna ważna i warta rozpatrzenia sytuacja,mianowicie,dopóki kibice będą dawać przyzwolenie kopaczom przyśpewkami "nic sie nie stało" czy "ch.. z wynikami" to nic sie nie zmieni w tej materii. Skórokopy biorą sobie dosłownie te teksty,które de facto mają co innego znaczyć. Miłośc do klubu miłościa,ale to nie zmienia postaci rzecz-dopóki płace za bilet,trace czas i zdrowie,mam prawo wymagać i krytykować za brak profesjonalizmu graczy. Podkreślam-to nie ma nic do tego że moja miłość do klubu zmaleje. Nie jedno przeżyłem i z czasem nabrałem dystansu. Choćby do tego że grajkowie traktują klub niczym dojną krowe,o jakimkolwiek przywiązaniu czy sentymentaliźmie nie ma mowy. To ich praca i mają ją wykonywać sumiennie! I wisi mi co robi poza "godzinami pracy" czym sie zajmuje,gdzie chadza itp. Ale tumiwisizmu i gwiazdorzenia nie będę tolerował. A jak ktoś faktycznie ma gdzieś wyniki,to niech nie przeszkadza tym co wyniki obchodzą. Są też inne dni w tygodniu czy pory dnia gdzie może pójść sobie pokrzyczeć "ch. z wynikami"
dokładnie, może na meczu "POGOŃ GRAĆ, KUR*A MAĆ?" zamiast "nic się nie stało?" albo "ch*j z wynikami?"
dokładnie, może na meczu "POGOŃ GRAĆ, KUR*A MAĆ?" zamiast "nic się nie stało?" albo "ch*j z wynikami?"
Bez skrajności,chyba że to mam traktować w kategoriach ironi. "Pogoń grać..." dle mnie osobiście to zniewaga klubu. Grajki i tak to mają w dupie.
Bez skrajności,chyba że to mam traktować w kategoriach ironi. "Pogoń grać..." dle mnie osobiście to zniewaga klubu. Grajki i tak to mają w dupie.
to może przyjść na trening w licznej grupie dosyć, wykrzyczeć pare słów na temat tego jak grają, może to coś pomoże? brak pomysłów
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.