Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 15/11/2010 15:48
O tym że Pietruszka ma w dupe gre, klub i całą resztę to pisałem już ponad miesiac temu, gdy wiadomo bylo ze niechce przedluzyc kontrktu z Pogonią, i czeka tylko sobie spokojnie na jego koniec.
tak wiec, zadne odkrycie, chociaz moze dobrze ze teraz tez ktos to napsial w prostych slowach
Czy pojebane i czy tak rozwiążą z nimi kontrakty to się okaże.Kontrakt można zerwać ale za pewną rekompensatę.A nie wydaje mi się aby prezesi byli skorzy do sięgnięcia głęboko w kieszenie.To jest moje zdanie, a ty hamuj z określaniem czyiś poglądów
Pivkarzyk stwierdził że tu ma pewną,dość wysoką stałą kasę, a w przypadku awansu część z tych zawodników musiała by się z klubem pożegnać.
I w przypadku braku awansu również z tymi kopaczami zostanie rozwiązany kontrakt czy tam nie przedłużony. Pojebane myślenie
Czy pojebane i czy tak rozwiążą z nimi kontrakty to się okaże.Kontrakt można zerwać ale za pewną rekompensatę.A nie wydaje mi się aby prezesi byli skorzy do sięgnięcia głęboko w kieszenie.To jest moje zdanie, a ty hamuj z określaniem czyiś poglądów
Mam hamować się przy wyrażaniu swojej opinii na temat tego co mówią piłkarze?? Sory, już dawno nie mam "hamulców" przy wyrażaniu opinii na temat ich pracy.
A co do zerwania kontraktu to prezesi nie powinni pójść tą drogą, bo nie dość że taki piłkarzyk dostanie za to kase to znajdzie sobie nowego pracodawce i będzie miał i kase i nową pensje. Wyjebać tych piłkarzy to rezerw i niech grzeją ławę do końca swojego kontraktu, może to ich czegoś nauczy
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 15/11/2010 16:27
W Pogoni przydał by się jakiś "agent Tomek" . Wtopił by się w baletowe otoczenie piłkarzyków i dowiedział, który i co myśli o swojej grze w Pogoni. Choć to jak traktują Pogoń widać już w dużym stopniu na boisku.
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 15/11/2010 17:43
Trzeba na meczu z GKS wyraźnie dać tym partaczom do zrozumienia że za swoją postawę w tym sezonie mają się wynosić ze Szczecina, może by transparent z takim hasłem wywiesić na meczu:
DLA KOPACZY BEZ AMBICJI NIE MA MIEJSCA W KLUBIE MAJĄCYM 62 LATA TRADYCJI !!!
Boże uchowaj Pogoń od tych pseudofachowców! Do czego się nie zbiorą pod szyldem uniwerku, jest fatalne.
Może nie pod szyldem, ale ja też kończyłem Uniwerek, pisząc nawet pracę o kibicach i coś tam dla Pogoni razem z innymi kibicami udało się wywalczyć, więc wypraszam sobie...
To nie problem uczelni, tylko ludzi i ich zaangażowania.
Ja nie piszę o studentach. Tylko o "kadrze" tej uczelni.
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 15/11/2010 18:25
Kolejny cytat pietruszki : 'po co ja mam zapierdalać, jak po treningu przyjedzie po mnie szmula, w domu zrobi loda a i tak mnie z drużyny nie wyrzucą' Jest to autentyczny cytat. Jebać tego leszcza.
Trzeba na meczu z GKS wyraźnie dać tym partaczom do zrozumienia że za swoją postawę w tym sezonie mają się wynosić ze Szczecina, może by transparent z takim hasłem wywiesić na meczu:
DLA KOPACZY BEZ AMBICJI NIE MA MIEJSCA W KLUBIE MAJĄCYM 62 LATA TRADYCJI !!!
Co o tym myślicie?
Ja jestem za jakąkolwiek formą pokazania im co o nich sądzimy. To będzie ostatnia okazja by pokazać większości z nich jak bardzo zawiedli, jakimi dla nas są szmatami, jak bardzo ich pierdolimy ,jak bardzo... ach. Cokolwiek, żeby zrozumieli i czuli się choć trochę gorzej przekraczając rogatki miasta po raz ostatni.
Kolejny cytat pietruszki : 'po co ja mam zapierdalać, jak po treningu przyjedzie po mnie szmula, w domu zrobi loda a i tak mnie z drużyny nie wyrzucą' Jest to autentyczny cytat. Jebać tego leszcza.
Skad masz ten cytat?
" Pogoń jest potęgą ludzi z charakterem bo nie siła lecz charakter daje nam przewagę "
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 15/11/2010 18:42
Mój wychowawca w szkole opowiadał, był kiedyś wychowawcą Pietruszki, i czasem z nim gadam o Pogoni. Na warsztatach w szkole jest jeden gościu co z pietruchą do klasy chodził i on powiedział to mojemu wychowawcy.
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 15/11/2010 18:53
Nie bez powodu w Wodzisławiu usłyszał co mial usłyszeć. Tylko mówie, ja z jego ust nie słyszałem tych słow, mówie co mówili mi ludzie związani z nim.
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 15/11/2010 18:53
A ja wam mówię, że te wszystkie Pietruszki oraz inne pajace typu Petasz i spółka jeszcze kiedyś zatęsknią za Pogonią i na stare lata z łezką w oku będą wspominać to eldorado jakie im tutaj w Szczecinie zapewniliśmy. Nie wykorzystali swojej życiowej szansy. Co gorsza nawet nie podjęli rękawicy, tylko zwyczajnie dali dupy i zrobili to z premedytacją. A znając ich sposób myślenia oraz "profesjonalne" podejście do zawodu to w kwestiach sportowych czeka ich teraz już tylko równia pochyła.
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 15/11/2010 19:01
zerwać kontrakty? przecież to dla nich luksus-muszą dostać pewien, dość spory ekwiwalent w ramach odszkodowania. wy myślicie że grajki są głupi-wiedzą że maja w garsci klub i go rąbią na go potęgę. problem w tym, że jakis frajer je tak konstruował kontrakty że nic piłkarkom nie mozna zrobić. wywalić do rezerw? ale przecież i tak trzeba im płacić, do tego ktoś przeciez za nich musi grać, nie ma lekko. Gastro spierdolili sprawę-przyczyna prozaiczna-nie dawali na to własnej kasy tylko pieniądze z miasta. teraz mamy problem. miasto juz powiedziało veto i sądze że tu bedzie jeszcze bardzo ciekawie.
ja sie w ogóle dziwie waszemu zdziwieniu, że jest taka a nie inna sytuacja z grajami,, szczególnie z tymi którym powinno najbardziej zależeć czyli swojakami. A jak w przeszłości wyglądała sytuacja np z Kowalem czy Przewoźniakiem? przecież sytuacja sie cyklicznie powtarza i nic z tym nie jest robione. nie zastanawiało tez was, że zawodnicy przed przyjściem do nas grali dobrze, odchodząc zresztą też np Koman tylko w Pogoni kopali sie po czołach, jak wychodzi celowo i z premedytacją? znów w Pogoni panuje folklor- problem w tym że nie ma pomysłu co z tym zrobić. wyjebac grajow-można i niektórych nawet trzeba, ale pytanie- co dalej? panowie, przyjmijcie do wiadomości że my gramy o utrzymanie , a ewentualny spadek może kosztować nas sporo-z niebytem sportowym na długie lata a co sie wiąże o nowym stadionie możemy również zapomnieć.(choc ja to od dawna traktuje jakos science fiction)
a najbardziej mnie bawi kolejny wasz koncert życzeń-Dawidowicz czy czarny z Floty, a może jeszcze frytki do tego? raz, że dla nich to była by sportowa degradacja na dzis dzien-a po co im jeszcze jakas presja i tym podobne sprawy?
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Powinni ich tak załatwić aby wynagrodzenie mieli niskie , ale za to premie za zwycięstwo wysokie .
Takiego kontraktu nikt by nie podpisal...
Jak się nie zgodzą to wywalić wszystkich i tyle . Bo na więcej nie zasłużyli .
Wywalenie laczy sie z zerwaniem kontraktu a co za tym idzie pewnie spora ``odprawka``, wiec nie jest tak hop siup Choc sam dokladnie nie jestem pewien jak sa skonstruowane kontrakty.
To trzeba zatrudnić jednego z najlepszych prawników i poszukać luki w kontrakcie . Albo poprostu jak nie ma możliwości wyrzucenia gościa bo za duże odszkodowanie to załatwić go jeszcze gorzej . Przerzucić go do rezerw i do tego nawet tam nie wystawiać do składu . Wtedy takiemu pajacowi popsuje się karierę piłkarską .
heh ,uparles sie Luki w kontrakcie? watpie...A myslisz ze jak przerzuci sie do rezerw takiego lesera to cos da? Przeciez on ma wyjebane na to gdzie gra. W rezerwach? tym bardziej mniej walki i biegania(a jesli jak piszesz ze wogole by nie gral to tym bardziej plus dla niego) a kasa miesiecznie ta sama...To nie sa pilkarze ambitni ktorzy by chcieli zainstniec w futbolu,strzelac piekne bramki,grac dla reprezentacji(co powinno byc honorem dla kazdego pilkarza), to sa goscie ktorzy maja gdzies gdzie graja i dla kogo...wyjsc na boisko ``odwalic swoje`` ,sprawdzic stan konta,wieczorem pojsc sie pobawic i tyle...czasy szacunku do klubu,kibicow i przede wszystkim samego siebie juz dawno minely...Np. taki Petasz wie ze jest jebany na okolo przez wszystkich i co robi? wychodzi na murawe i bezczelnie krzyczy ``POGOŃ TO MY``.
``Zawodnicy mieli możliwość rozwiązania kontraktu. Proponowaliśmy każdemu z nich solidną odprawę, ale żaden nie zdecydował się ani na ten ruch, ani na zmianę barw klubowych za darmo - wyjaśnił prezes Łukasz Mazur. Władze zabrzańskiego klubu dziwi brak ambicji zawodników, którzy wybrali lukratywne kontrakty w Górniku zamiast regularnej gry
, za mniejsze pieniądze, w innym klubie. ``
``- Taki Paweł Strąk miał propozycję z ligi greckiej. Nie skorzystał z niej i miał do tego prawo. Jeżeli woli biegać po łąkach i pastwiskach, to jego wybór. Ja będę pensję mu płacił, ale ciężko zrozumieć ambicje tego zawodnika. Nie jest jeszcze w wieku piłkarskiej emerytury i mógłby pograć w innym klubie - bezradnie rozkłada ręce sternik Górnika.
``
``Nie jest tajemnicą, że dla Gorawskiego i Strąka odejście z Górnika wiąże się z dużą stratą finansową. Pierwszy inkasuje przy Roosevelta 50 tys. złotych miesięcznie, drugi ma o dziesięć tysięcy mniej. - Żaden inny polski klub nie da im takich pieniędzy, jakie mają w Górniku - uważa szef śląskiego klubu. - Zawodnicy muszą jednak postawić na szali: grać za wielkie pieniądze w B klasie czy jeszcze raz spróbować sił na wyższym stopniu rozgrywek za niższy kontrakt w innym klubie. Jak długo ja jestem prezesem Górnika żaden z nich w pierwszej drużynie nie zagra - ucina Mazur.``
Chodzi mi o to że jak wystawi się takiego np. petasza do rezerw i nie pozwoli się mu tam grać to popsuje mu się karierę . Niech się bawi i pije , ale przez to popsuje sobie kariere piłkarską i nie znajdzie już sobie klubu . A jak zrozumie że siedzenie w rezerwach i nie granie tam popsuje mu tą karierę to rozwiąże ten kontrakt za darmo .
Nie zrozumie przyklad masz wyzej,obojetnie gdzie grac ale pensja ma sie zgadzac..taki urok pseudogwiazdek.
Trzeba maksymalnie uprzyjemnić życie: niech się stawia w klubie o 6:00 i przebywa 8 godzin, codziennie rano alkomat - będzie wczorajszy- jest podstawa, zagonić do ciężkiej pracy, zawsze można zrobić 8 godzin treningu a jak pójdzie na lewe zwolnienie - dorwać i udupić. Nie wiem jak wyglądają kontrakty, ale zawsze można spróbować, by taki pilkarzyk poprosil o rozwiazanie kontraktu.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.