A po co się z nim rozstawać? W rezerwach co mecz pakuje kilka-kilkanaście bramek, a nuż może w przyszłości wystrzeli formą, talentem. Wątpię, żeby kosztował klub jakieś duże pieniądze - już było wiele przypadków, w których pozbywaliśmy się w głupi sposób młodych i perspektywicznych zawodników - sam pisałem krytycznie na temat występów Ropieja w pierwszej drużynie, ale póki jest (stosunkowo) młody, nie żąda dużych pieniędzy i nie przeszkadza mu gra w rezerwach to nie widzę powodu, żeby go na siłę wyrzucać.
Co do reszty to praktycznie w 100 procentach się zgadzam, jeszcze przyjrzałbym się w paru meczach Zawadzkiemu, bo potencjał ma co już w paru spotkaniach udowodnił, może nowy trener będzie potrafił go tak ustawić, żeby w pełni wykorzystać jego możliwości na boisku.
Ostatnio edytowany przez: eF^, 14 listopada 2010, 20:41 [1 raz(y)]
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 14/11/2010 22:39
Wreszcie trener, który nie pieprzy głupot o technicznej piłce w 1 lidze tylko o walce. Bo na tym ta liga polega i tu tkwi główna przyczyna porażek.
Chyba wszyscy zapomnieli dopisać do tych list dwóch "naszych" Pogoniarzy. Olka i "naszego arkowca" Ławę. Razem ze Stolarczykiem tworzą/tworzyli grupę "pod wezwaniem".
Jak się ich nie odsunie od I składu to każdy inny grajek będzie myślał tak: Gram, zasuwam a oni opierdalają się. Zarabiają więcej ode mnie i nic im nie grozi. Więc po co ja będę zasuwał.
I tak psuje się atmosfera w zespole. Jak nie ma atmosfery to i nie ma wyników.
Można przegrać nawet z Niecieczą, gdy oni zagrali mecz dziesięciolatki a nasi mieli pecha i sędziego przeciw sobie. ALE ZASUWALI PO BOISKU I DAWALI Z SIEBIE WSZYSTKO.
Wczorajszy mecz Chelsea-Sunderland jest tego najlepszym przykładem.
Co by nie mówić złego o Ptaku to w jednym trzeba mu przyznać rację. Umiał zawierać kontrakty z piłkarzami. Jak któryś źle grał po rundzie mógł rozwiązać z nim kontrakt.
Ja kocham Liverpool - Ty kibicujesz Man Utd,
Jestem za Pogonią Szczecin, a Ty za Lechem Poznań
Lubie metal, a Ty kochasz hip-hop, Popierasz PiS, ja wole PO
Mimo to jesteś mi jak brat, bo łączy nas nienawiść do drogówki.
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 15/11/2010 10:49
ja sie tylko zastanawiam czy im tak wewnętrznie nie jest wstyd, ze z druzyny która była faworytem tej ligi i miała wygrac ja w cuglach , zasadniczo stali sie pośmiewiskiem i kandydatem do spadku. choć nie, to pytanie jest retoryczne...
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Mnie też taka mysl trapi. Krew by mnie zalała, jakby przyjechały jakies wiesniaki z Tarnowskiego i trzy zaaplikowały mojej drużynie. Nie chodzi mi o jakies poczucie wstydu czy dyshonor, ale o zwyczajne wkurwienie się i zrobienie cos dla siebie dla kolegów z boiska. A takie wyniki utwierdzają Nas tylko w przekonaniu, że piłkarki mają wyjebane, mam nadzieję , że po rundzie im się skończy i Płatek rozgoni to towarzystwo ' w piździet".
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 15/11/2010 12:30
Ja powiem tak, że mój wychowawca w szkole, był wychowawcą pietruszki, mam na warsztatach pare osób które chodzilo z nim do klasy i utrzymuje dalej kontakt. Słyszałem co pietruszka mówi na temat Pogoni, grze w niej i czemu nikt się nie stara. Jedyne rozwiązanie to rozwiać ten cały skład na cztery wiatry bo im nie jest na rękę awansować.
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 15/11/2010 12:43
Chodzi głównie o to, że mówi , że chuja kładzie na ten klub. Bo nie opłaca mu się awansować gdyż i tak go wyrzucą, a tak to może sobie pochodzić po boisku i kaska płynie.
Chodzi głównie o to, że mówi , że chuja kładzie na ten klub. Bo nie opłaca mu się awansować gdyż i tak go wyrzucą, a tak to może sobie pochodzić po boisku i kaska płynie.
I proszę, tak o to się wypowiada chłopak z regionu...
No statndardowe zachowanie Polaka , nic nie robic , ale zarobic :/
to oddaje w 100% przyczyne postawy wiekszosci naszych kopaczy, co sie dziwic nájemnikom, jak chlopak stad ma takie podejscie...
I proszę, tak o to się wypowiada chłopak z regionu...
No statndardowe zachowanie Polaka , nic nie robic , ale zarobic :/
coby tu zrobic zeby zarobic i sie nie narobic
a ja mam inne pytanie, dlaczego za Nowaka weszedl Pietruszka? Kara czy kontuzji jakiejs dostal? Mysle ze kara
Ja tego podejścia nie rozumiem, "nie opłaca mu się awansować" więc gra jak ostatnia kurwa co doprowadzi go i tak do rozwiązania kontraktu czy nie przedłużenia obecnego. To co się bardziej opłaca: robić z siebie pośmiewisko czy grać na 100% swoich możliwości, nawet gdyby klub awansował i na jego miejsce przyszli by nowi a takim jak on podziękowano by za grę, to spokojnie znalazł by nowego pracodawce (w końcu wywalczył awans do ekstraklasy) więc chętnie innego kluby z 1 Ligi by go widziały w swojej drużynie. A w obecnej sytuacji kto będzie chciał zatrudnić te piłkarki? Dolcan czy może Nieciecza ? i to z pensją 10 razy mniejszą niż obecna.
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 15/11/2010 15:36
Dziś przeprowadziłem dość ciekawą rozmowę.Mniejsza z kim i o kogo chodzi.Mianowicie znajomy dowiedział od jednego z pivkarzy że im się po prostu awans NIE OPŁACA..Zawodnicy mają tak skonstruowane kontrakty że należą im się stałe pieniądze niezależnie od wyników.Pivkarzyk stwierdził że tu ma pewną,dość wysoką stałą kasę, a w przypadku awansu część z tych zawodników musiała by się z klubem pożegnać. A tak może ostaną się na kolejny sezon gdzie najpierw będą obiecywac "złote góry" a potem stopniowo wcielac swój pan w zycie.No w końcu byłoby to 3 podejście pod awans(Nowak,Petasz,Moskalewicz i jeszcze paru).Czas do emerytury płynie a kasa wpadnie.Pewne jest że jak odejdą większośc z nich nie podpisze już kontraktów z takim klubem jak Pogoń i na takim poziomie finansowym."Czy się stoi czy się leży 20 tysi się należy"-kopacz Pogoni
heh no to zagadka grania w kratkę Pietruszki rozwiązana
Co on ma w głowie, żeby mając takie umiejętności ma tak wyłożone na to co robi...a liczy się tylko stan konta.
Kolejny do odstrzału.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.