Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 26/09/2010 17:18
11 min. “Radni zacznijcie działać! Od 12 lat to samo. Nowy stadion dla Szczecina” – transparenty takiej treści wiszą na płotach stadionu. Przekaz słuszny, ale jak na razie nie mamy drużyny na nowy stadion.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 26/09/2010 18:50
Szkoda szkoda, że Olo nie wykorzystał karnego, ale co zrobić i tak gdyby nie on, to nie bylibyśmy tak wysoko. Miejmy nadzieję, że może jakiś zryw i chociaż remis.
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 26/09/2010 18:59
po frytach. Jedno co mnie pociesze, to to że górnik też w zeszłym sezoni dołował na początku i ogólnie zawodził...może na wiosne jakieś hiperprzebudzenie i awans...choć będzie cięzko
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 26/09/2010 19:01
Podbeskidzie udowadnia że prowadzi w tabeli zasłużenie, a na Twardowskiego powinni wygrać wyżej. Jeśli w drugiej rundzie z "jakiś" przyczyn nie odpuszczą mogą awansować? A my? jestem już zdezorientowany-może faktycznie nie chcemy awansować (kwestia stadionu etc) Quo vadis?
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
A niby czym udowodniło? Przecież Podbeskidzie było ciut lepsze od bardzo słabej Pogoni. Parę kontr, a tak to obrona od 8 minuty...Nie wiem czy wczoraj chłopaki gdzieś pochlali, ale dziś w pierwszej połowie wyglądali jakby grali na wielkim kacu. Z takim zaangażowaniem o awansie możemy zapomnieć.
Ps. Nie wiem co dziś brał Bojarski, ale powinni to dostać wszyscy w drużynie
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 26/09/2010 19:44
I połowa - żenada ( nasi kopacze chyba zapomnieli jak ważny to mecz dla układu tabeli )
II połowa - poziom sędziowski A-klasa i gonienie wyniku z trochę lepszą grą bo gorzej się grać nie da !
Olo - pełen szacunek, ale z tą formą powinien zaczynać mecz od minuty której nr ma na koszulce i nie chodzi tu o karnego.
szkoda...tym bardziej że Podbeskidzie to żadna rewelacja.
szybko strzelili bramki, potem spokojnie kontrolowali mecz. gdy zrobiło się gorąco i niepewnie przy 1-2 dołożyli trzeciego i po zawodach.
nie wiem czemu, ale ten mecz trochę mi przypominał wczorajszy mecz Bilbao z Barceloną, oczywiście zachowując wszelkie proporcje
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 26/09/2010 19:51
Trudno wytłumaczyć taką dyspozycje CAŁEJ drużyny. Rozumiem jakby to były wyjątki, ale tu każdy z nich (prócz Bojarskiego) zagrał fatalnie. To co wyprawiał Zawadzki, Parzy czy Matuszczyk to jakieś nieporozumienie...
Przez cały mecz nie stworzyliśmy ŻADNEJ! czystej sytuacji.
Z drugiej strony ciężko się podnieść po takim początku - mimo to w drugiej połowie widać było chęci, ale nic nie wychodziło czego dowodem było pudło z jedenastki.
Trzeba się szybko ogarnąć, zapomnieć o tym i walczyć dalej. Choć z kolejki na kolejkę wygląda to coraz gorzej...
Taki Koman co u nas się nie łapał, dziś na defensywnego zagrał elegancko
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 26/09/2010 19:54
Za pierwszą połowę Stolarczyk powinien wymierzyć wszystkim oprócz Janukiewicza karę chłosty. Tak skandalicznej gry, olewackiego traktowania swojej profesji dawno nie widziałem - występ Matuszczyka i Parzego to był dzisiaj dramat, który oglądało się ze spuszczoną głową. Sytuacja - nasi spieprzyli akcję i zamiast się wracać to rozmawiają ze sobą w trójkę (Kolendowicz, Ława, Prędota), a w tym czasie Podbeskidzie robi wjazd na naszą bramkę. Słuszne zmiany w przerwie znacznie polepszyły obraz, niektórym chciało się zapierdalać (Bojar! Ława!), mieliśmy 5-6 klarownych sytuacji, ale zabrakło wykończenia. Też się zgodzę z opinią, że czas Ola w pierwszym składzie dobiega końca. Ile można jechać na doświadczeniu? Może pora wstawić Lebedyńskiego lub przestawić Prędotę ze skrzydła na szpicę?
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Pierwsza bramka - zawalili Zawadzki i Parzy do spółki. Zawadzki mógł na środku boiska ruszyć cztery litery i przejąć piłkę, ale po co .....
Ogólnie - nasza prawa strona to jakaś kpina. W pewnym momencie Parzy i Prędota uzgadniali który z nich powinien być akurat na obronie, a tą stroną szła właśnie kontra.
Tak niestety kończą się eksperymenty - napastnik na skrzydle, Parzy w pierwszym składzie.
Zawadzki zagrał koszmarny mecz, dobrze że został zmieniony, szkoda że tak późno. Tak samo Parzy.
Chyba pora zagrać wychowankami, bo raczej z awansu z taką grą nici.
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 26/09/2010 19:59
obrona PADAKA, z całym szacunkiem dla Tomka - zagrał dziś totalne dno same straty, zero dokładnych podań, nie wiem czemu przy kontuzji Mysiaka, nie gramy z Hrymowiczem w środku i Nowakiem na prawej?
No ale dzisiaj cały zespół dał dupy... sędzia też niewidomy - jak zwykle zresztą w Szczecinie.
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
szkoda...tym bardziej że Podbeskidzie to żadna rewelacja.
Dokładnie. W ogóle bezproduktywny zawodnik w dzisiejszym meczu. Podobnie Parzy i Matuszczyk.Obraz tego meczu to tragedia. Wiele drużyn pokazuje że w tej lidze najważniejsze to są ambicje i gryzienie murawy, niestety niektórym naszym wydaje się że jak już grają w Pogoni tz. że inne drużyny będą się kłaść przed nimi już w szatni. Niestety tak nie jest co widać w tabeli.
obserwowałem dzisiaj Stolarczyka na ławce: Parzy zjeb**wrzutke ten klaszcze, Bojar źle podał ten klaszcze itd. Brakuje kogoś z mocną ręka, bo nie wierze że taki Ława czy Olo czują respekt przed Stolarczykiem.
Tarasiewicz jest wolny Ciekawe czy by chciał u nas pracować ?
Naszą siłą nie jest to że nigdy nie upadliśmy, ale to że po każdym upadku potrafimy się podnieść jeszcze silniejszym Juventus Turyn-historia wielkiej miłości
Najlepsze podsumowanie dzisiejszego meczu. Pogoń zagrała katastrofalnie, pierwsza połowa zdecydowanie najgorsza w tym sezonie - dawno nie widziałem tak słabo grającej Pogoni - wszyscy wolni, poruszali się jak muchy w smole, brak pomysłu na grę, dziury w defensywie, wielkie dziury między formacjami przez co z początku same lagi do przodu były grane - no katastrofa po prostu. Pogoń myślała, że Podbeskidzie nie takie straszne jak je malują przyjedzie do Szczecina i położy się na boisku, murawa dobitnie zweryfikowała to nastawienie.
W drugiej połowie włączyła się walka, chyba ich zmotywowały te gwizdy (w pełni zasłużone) na koniec 1 połowy. Pogoń cały czas grała słabo, nieporadnie, większość piłkarzy potykała się o własne nogi, ale na tle "broniącego Częstochowy" Podbeskidzia jakoś to wyglądało. Gdyby Moskalewicz strzelił karnego wynik byłby sprawą otwartą, a tak podłamaliśmy się i po zawodach - za takie strzelenie karnego powinno się płacić jakieś kary.
Na uwagę zasługuje beznadziejna gra całego bloku defensywnego, praktycznie każda akcja Podbeskidzia była zagrożeniem dla naszej bramki, mało tego Podbeskidzie wychodząc 2 zawodnikami potrafiło stworzyć groźną sytuację przeciwko 5-6 broniącym, coś jest nie tak, Stolarczyk musi solidnie wstrząsnąć tyłem bo na dzień dzisiejszy to w prawie każdym meczu dostajemy bramkę na otwarcie i później są nerwy niesamowite.
Na plus wejście Bojarskiego (walczył za trzech), parę rajdów Kolendowicza i tyle innych pozytywów brak.
Co do poszczególnych graczy:
- Matuszczyk - absolutny antybohater dzisiejszych zawodów, tragiczny, zero szybkości, masa strat, masa niedokładności - KATASTROFA - 100 razy bardziej wolę na tej stronie oglądać walczącego Woźniaka, niż grającego już któryś beznadziejny mecz z kolei Matuszczyka,
- Parzy - nie wiem czy gra on po znajomościach czy o co chodzi, widać że forma chłopa jest zdecydowanie pod kreską i że już raczej nic z niego nie będzie a Stolarczyk na siłę go forsuje, na pewno 1 bramka jego dzisiaj (jak nie dwie) - dobrze, że zszedł wcześniej bo byłoby pewnie jeszcze gorzej,
- Klatt - beznadzieja, kolejny mecz i kolejne jego wejście z ławki uświadamia mnie w pełni w przekonaniu, że on naszym zbawicielem nie będzie,
- Prędota - delikatny, przewraca się o własne nogi, masa strat.
Według mnie na dzień dzisiejszy skład powinien prezentować się tak:
Janukiewicz
Woźniak - Hrymowicz - Dymkowski - Nowak
Rogalski - Zawadzki - Ława - Pietruszka (Kolendowicz)
Moskalewicz (Lebedyński) - Bojarski
I nie rozumiem dlaczego przy wyniku 0:2 gramy dalej lagi do przodu na jednego wysuniętego napastnika, kompletna bzdura i nieporozumienie.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.