ciekawe! uwielbiam jedzenie meksykanskie, ale kuchnia meksykanska (ta w europejskich restauracjach) nie zbliza sie nawet ze smakami/przyprawami do kuchni po drugiej stronie Ziemii tutaj uzywaja tutejszych przypraw, co jest wielkim bledem, i tak naprawde nie smakuje to tutaj tak jak tam
obym sie mylil, poinforumjcie jak juz bedzie gotowa, zalezy kto bedzie kucharzem, jak co, mam oryginalengo Meksykanina ! który umie tez gotowac
Czemu jest taki spust z tą knajpką?(Na FB prawie 700 lajków, artykuły na w gazetach itd?) To jakaś super-mega-ekstra ekskluzywna sieciówka, czy tylko zwykły kebab zapragnął mieć restauracje?
Żadna sieciówka, zwykłe arabskie jadło, nie spodziewam się niczego wyjątkowego. Artykuły albo sponsorowane (w co wątpię), albo to efekt postępującej tabloizacji mediów, zamiast poruszyć ważny i ciekawy dla mieszkańca temat, napisze się kolejny miałki artykuł o nowej knajpie i nakręci filmik z otwarcia. Dla wydawcy ważne, że się liczba kliknięć zgadza.
Wracając do lokalu. Znajomy, który pracował przy remoncie tego lokalu opowiadał, że ten libańczyk (?) ma nieźle narąbane pod czachą. Oddelegował ponoć swoich dwóch arabskich przyjaciół, aby nadzorowali pracę robotników, stali większość dnia i patrzyli się im na ręce, czy źli Polacy ciężko pracują i ich nie oszukują. Ponadto mówił, że jest strasznie skąpy, co powoduje, że nie chce mi się wierzyć w jego zapewnienia o wysokiej jakości składników (jagnięcina z Berlina, przyprawy z Libanu itp.).
Czekam na pierwsze opinie o jedzeniu, jak będą pochlebne to przejdę się, aby wyrobić sobie własne zdanie.
Jak ktoś już się wybierze do Fali to warto spróbować indyjskiej kuchni http://www.anadigrill.pl/, smacznie i w przystępnej cenie.
Kolejne zatrucie po kebsie na werny. Nie warto już tam jeść
Ja albo mam mega farta, albo mój żołądek jest ze stali. Jeszcze nigdyy nie zaatrułem się jakimkolwiek fastfoodem Co do kebsa na werny...Zjebał się niesamowicie.
Kolejne zatrucie po kebsie na werny. Nie warto już tam jeść
Ja albo mam mega farta, albo mój żołądek jest ze stali. Jeszcze nigdyy nie zaatrułem się jakimkolwiek fastfoodem Co do kebsa na werny...Zjebał się niesamowicie.
A czy kebab stamtąd był kiedykolwiek dobry czy po prostu ładowali najwięcej mięsa w mieście ? Jadłem tam kilka razy , zawsze wypychali naleśnika czy bułę górą mięsa które nie zdążyło się dopiec + standardowe rozmemłane warzywka. Nic specjalnego ale też bez większej tragedii. Bardziej ceniłem zawsze Zozan
Odp: Jedzenie, puby, kluby - 19/07/2013 11:37
Mi kiedyś smakował. Dobre sosy, dużo mięsa, na rozmemłane surówki nie trafiłem. W Zozanie dawno nie jadłem(słyszałem, że teraz mają jakieś dziwne sosy), ale jak dla mnie jest najlepszy. Te budki o podobnych nazwach jedna blisko Turzynu, koło lotka a druga obok przejść podziemnych to tego samego właściciela co ma Zozan?
Odp: Jedzenie, puby, kluby - 19/07/2013 11:42
Strzyga, był dobry, najlepszy z 3 lata temu, jak nie był jeszcze taki znany, porcje były największe w Szczecinie ale oprócz samego mięsa było sporo surówek i dobre sosy szczególnie czosnkowy. Teraz masówka samo mięso, jakiś sos i brud w środku do tego turasy ciagle namawiają żeby wziąć większą porcje. Plus dwa zatrucia w ostatnim czasie u mnie i u znajomego...
Zozan dla mnie mega, super sosy lekkie, ale smaczne, mięsa jest sporo a surówki soczyste.
Ostatnio też o dziwo najgorszy kebab dla mnie czyli mak kwak stał się dobry, ktoś wie czy zmienił się tam właściciel? Bo wprowadzili boxy, do rollo dają w końcu dużo mięsa i dobre surówki, na prawde polepszyło się.
Big Kebab chyba na Cyryla i Metodego albo w okolicach mega polecam !
Odp: Jedzenie, puby, kluby - 19/07/2013 13:25
Zozan mi trochę podpadł jak podpatrzyłem jak podczas dostawy przyjeżdżają 4 wielkie wiadra proszku, który okazał się glutaminianem sodu także już wiadomo dlaczego tam takie "dobre"
Odp: Jedzenie, puby, kluby - 19/07/2013 14:11
Gdzie teraz masz żarcie bez dodatków Kiedyś czytałem o tym jak jakiś typ robił eksperyment z hamburgerem z mc donalda. Trzymał go bodajże rok na półce codziennie robiąc zdjęcia i nie było choćby najmniejszego śladu pleśni. Pozatym, że troche stwardział wyglądał zupełnie normalnie Tam to dopiero musi być mieszanka chemiczna. A ilu rodziców zabiera tam swoje dzieci i nic im nie jest
Gdzie teraz masz żarcie bez dodatków Kiedyś czytałem o tym jak jakiś typ robił eksperyment z hamburgerem z mc donalda. Trzymał go bodajże rok na półce codziennie robiąc zdjęcia i nie było choćby najmniejszego śladu pleśni. Pozatym, że troche stwardział wyglądał zupełnie normalnie Tam to dopiero musi być mieszanka chemiczna. A ilu rodziców zabiera tam swoje dzieci i nic im nie jest
Odp: Jedzenie, puby, kluby - 19/07/2013 16:34
Zozan zmienił właściciela i teraz ogolnie nazywa się Elmas. Ci co go mieli to mają budke koło turzynu Adar oraz kolo przejścia podziemnego niedaleko Galaxy ( Bozo ) i przejeli teraz Almira przy dworcu PKP
Odp: Jedzenie, puby, kluby - 19/07/2013 19:22
A ktoś wie czy ten kebab z Turzynu (tam gdzie sami placki do rollo wypiekali) otworzył się w innym punkcie? Jeśli tak, to dajcie namiar.
A ktoś wie czy ten kebab z Turzynu (tam gdzie sami placki do rollo wypiekali) otworzył się w innym punkcie? Jeśli tak, to dajcie namiar.
Only kebab? Z komentarzy FB
Na pewno wiele osób czeka na tą informację: Powstała nowa restauracja libańska w Szczecinie. Kucharze wcześniej prowadzili najbardziej znanego kebaba- ONLY KEBAB na Turzynie. Wczoraj było wielkie otwarcie, jedzenie jest przepyszne
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.