Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Rasizm,Antysemityzm,Fanatyzm, Religie [...] << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
eM
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7135 dni

**

Odp: Rasizm,Antysemityzm,Fanatyzm [...] - 21/09/2009 15:08

Cytat:  
Marsz “Gay Pride” w Belgradzie odwołany

Zaplanowana na 19 września parada środowisk homoseksualnych w stolicy Serbii nie doszła do skutku. Organizatorzy “Gay Pride”, spotkali się z odmową władz, które stwierdziły, że nie będą w stanie zapewnić bezpieczeństwa uczestnikom parady. Miał to być pierwszy od ośmiu lat marsz grup homoseksualnych w Belgradzie.

Udział w imprezie zapowiadało około 1000 osób, w tym politycy i aktywiści gejowscy z zagranicy. Dragana Vuckovic, jeden z organizatorów “Gay Pride”, otrzymał od premiera Mirko Cvetkovica pismo, które zawierało decyzję odmowną w sprawie sobotniego przemarszu. Władze nie wyraziły również zgody na zmianę miejsca parady. Powszechne obawy władz wzbudzała mobilizacja serbskich nacjonalistów – przypominano rok 2001, kiedy to gejowski wiec został rozbity i rozpędzony, oraz niedawne awantury wywołane przez kibiców “ Partizana”, przy okazji meczu Ligi Europejskiej. Decyzję władz z zadowoleniem przyjęli działacze serbskich organizacji nacjonalistycznych. Przedstawiciele Serbskiego Ruchu Ludowego 1389 stwierdzili, że jest to “wielkie zwycięstwo normalności w Serbii”. Na temat “Gay Pride” wypowiadali się również prawosławni hierarchowie, nazywając marsz “ Paradą Hańby”.

euronews, uk. news i inne

Partizan:

Obrazek jpg wstawiony na forum

Tak wyglądała parada gejów w 2001 r:

gay parade Belgrad 2001

Ostatnio edytowany przez: eM, 21 września 2009, 21:47 [2 raz(y)]

malcoolm
Ultraoptymista
Na forum od 7853 dni

Odp: Rasizm,Antysemityzm,Fanatyzm [...] - 28/09/2009 13:54
http://www.wykop.pl/ramka/240781/malpy-banany-agresja-czyli-jak-w-polsce-traktuje-sie-czarnoskorych-to-smiec

Szczecin Blog - strona o Szczecinie
Uśmiechnij się - jesteś w Szczecinie
Szczecin Blog na Twitterze
arat
Kibic
Na forum od 6617 dni

Odp: Rasizm,Antysemityzm,Fanatyzm [...] - 01/10/2009 01:16
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Kontrowersyjny-pomysl-przedszkola-w-Gdansku---dzieci-posluchaja-o-pingwinach-gejach,wid,11550017,wiadomosc.html

Kurwa pedalstwo się szerzy, nie rozumiem, jak można mieszać dzieciom w głowie. Swoją drogą Pani Prezydent Warszawy pokazała swoją twarz wyrażają zgodę na jakieś europejskie gej party ktore ma sie odbyc w 2010. Jebać peło.

avelyn
Kibic
Na forum od 8246 dni

Odp: Rasizm,Antysemityzm,Fanatyzm [...] - 01/10/2009 10:21

nooo mnie tez kiedys ktos zahaczyl barkiem i nawet wyzwal :(:(:( zli antybiali rasisci :(:(:(

Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
eM
Kibic
Na forum od 7135 dni

**

Odp: Rasizm,Antysemityzm,Fanatyzm [...] - 13/10/2009 12:19

Cytat:  
Jak uczyć o homoseksualności?

„Jak uczyć o homoseksualności w polskiej szkole?” - pod takim tytułem odbyła się w Szczecinie debata, zorganizowana przez Kampanię Przeciw Homofobii. Szczecińscy koordynatorzy mówią, że zaprosili na nią przedstawiciela kuratorium oświaty, ale nikt z urzędników nie wziął udziału w spotkaniu. Rzeczniczka kuratorium nie potrafiła nam wczoraj powiedzieć dlaczego.
Debata odbyła się w szczecińskim pubie „Enigma”. Jednym z gości spotkania był Robert Biedroń z zarządu KPH.

Jak mówi Daniel Michalski, koordynator ze szczecińskiego oddziału organizacji, zaproszenie zostało wysłane też do Zachodniopomorskiego Kuratorium Oświaty: - Uznaliśmy, że skoro w szkole jest taki przedmiot jak przygotowanie do życia w rodzinie, to dobrze byłoby, gdyby w spotkaniu wziął udział przedstawiciel kuratorium, reprezentujący niejako ministerstwo edukacji - opowiada. - Nie przyjęto naszego zaproszenia, odpisując, iż nie są tym zainteresowani. Bardzo szkoda.

Iwona Rydzkowska, rzeczniczka kuratorium, zapytana przez „Kurier”, dlaczego, nikt z kuratorium nie chciał wziąć udziału w dyskusji, nie potrafiła odpowiedzieć na to pytanie: - Nie mogę znaleźć tego pisma, które wpłynęłoby do nas, jak i naszej odpowiedzi - usłyszeliśmy. - Nikt z pracowników nie potrafi mi powiedzieć, czy miał do czynienia z takich zaproszeniem. A szefa (kuratora zachodniopomorskiego Artura Gałęskiego - przyp. MG) w tej chwili nie ma, bo jest w Czechach.

Jak mówi D. Michalski z KPH, inspiracją do debaty nt. homoseksualności w polskiej szkole, była niedawno wydana książeczka dla dzieci, zatytułowana „Z Tango jest nas troje”. Opowiadanie, napisane przez Amerykanów Petera Parnella oraz Justina Richardsona, opowiada o dwóch pingwinach z nowojorskiego ZOO, które żyją w homoseksualnym związku, wychowując córeczkę o imieniu Tango.

Książka dla przedszkolaków wywołała sporo kontrowersji zza oceanem, jednocześnie otrzymując wiele nagród i nominacji, np. od Amerykańskiego Towarzystwa Bibliotekarzy. W miniony weekend opowiadanie było czytane dzieciom m.in. w jednym z gdańskich przedszkoli. Jak mówi D. Michalski, w Szczecinie egzemplarze tej książki otrzyma wkrótce jedna z bibliotek publicznych: - Na razie nie mogę powiedzieć, która to będzie placówka. Jestem bardzo ciekawy, jak zachowają się bibliotekarze i czy przyjmą opowiadanie o pingwinach - zastanawia się.

Monika GAPIŃSKA

24kurier.pl

PS.Gdyby ktoś jeszcze nie wiedział:

EuroPride Warszawa 2010

TheBebzons
Kibic
Na forum od 6189 dni

Odp: Rasizm,Antysemityzm,Fanatyzm [...] - 13/10/2009 12:53

eM napisał:  

Cytat:  
Jak uczyć o homoseksualności?

„Jak uczyć o homoseksualności w polskiej szkole?” - pod takim tytułem odbyła się w Szczecinie debata, zorganizowana przez Kampanię Przeciw Homofobii. Szczecińscy koordynatorzy mówią, że zaprosili na nią przedstawiciela kuratorium oświaty, ale nikt z urzędników nie wziął udziału w spotkaniu. Rzeczniczka kuratorium nie potrafiła nam wczoraj powiedzieć dlaczego.
Debata odbyła się w szczecińskim pubie „Enigma”. Jednym z gości spotkania był Robert Biedroń z zarządu KPH.

Jak mówi Daniel Michalski, koordynator ze szczecińskiego oddziału organizacji, zaproszenie zostało wysłane też do Zachodniopomorskiego Kuratorium Oświaty: - Uznaliśmy, że skoro w szkole jest taki przedmiot jak przygotowanie do życia w rodzinie, to dobrze byłoby, gdyby w spotkaniu wziął udział przedstawiciel kuratorium, reprezentujący niejako ministerstwo edukacji - opowiada. - Nie przyjęto naszego zaproszenia, odpisując, iż nie są tym zainteresowani. Bardzo szkoda.

Iwona Rydzkowska, rzeczniczka kuratorium, zapytana przez „Kurier”, dlaczego, nikt z kuratorium nie chciał wziąć udziału w dyskusji, nie potrafiła odpowiedzieć na to pytanie: - Nie mogę znaleźć tego pisma, które wpłynęłoby do nas, jak i naszej odpowiedzi - usłyszeliśmy. - Nikt z pracowników nie potrafi mi powiedzieć, czy miał do czynienia z takich zaproszeniem. A szefa (kuratora zachodniopomorskiego Artura Gałęskiego - przyp. MG) w tej chwili nie ma, bo jest w Czechach.

Jak mówi D. Michalski z KPH, inspiracją do debaty nt. homoseksualności w polskiej szkole, była niedawno wydana książeczka dla dzieci, zatytułowana „Z Tango jest nas troje”. Opowiadanie, napisane przez Amerykanów Petera Parnella oraz Justina Richardsona, opowiada o dwóch pingwinach z nowojorskiego ZOO, które żyją w homoseksualnym związku, wychowując córeczkę o imieniu Tango.

Książka dla przedszkolaków wywołała sporo kontrowersji zza oceanem, jednocześnie otrzymując wiele nagród i nominacji, np. od Amerykańskiego Towarzystwa Bibliotekarzy. W miniony weekend opowiadanie było czytane dzieciom m.in. w jednym z gdańskich przedszkoli. Jak mówi D. Michalski, w Szczecinie egzemplarze tej książki otrzyma wkrótce jedna z bibliotek publicznych: - Na razie nie mogę powiedzieć, która to będzie placówka. Jestem bardzo ciekawy, jak zachowają się bibliotekarze i czy przyjmą opowiadanie o pingwinach - zastanawia się.

Monika GAPIŃSKA

24kurier.pl

PS.Gdyby ktoś jeszcze nie wiedział:

EuroPride Warszawa 2010

No proszę teraz to strzelili sobie w kolano,jest ewidentne stwierdzenie "jak uczyć homoseksualnosci w szkole" no jak to w końcu jest? To jest genetycznie uwarunkowane czy możne jednak modyfikacja mózgu przez osoby pokroju p.biedronia? :>

ale na pewno znajdzie się jakieś "logiczne" wytłumaczenie takiej wpadki-prawda panie MKS-2009 :D

Obrazek png wstawiony na forum
Proud to be Gay
*zablokowany
Na forum od 5858 dni

Odp: Rasizm,Antysemityzm,Fanatyzm [...] - 18/10/2009 22:49
ja pitole czy ty widzisz roznice powiedzy "uczyc o homoseksualnosci" a "uczyc homoseksualnosci" ? tragedia normalnie

eM
Kibic
Na forum od 7135 dni

**

Odp: Rasizm,Antysemityzm,Fanatyzm [...] - 18/10/2009 23:29
Nie denerwuj się tak Gej-2009. Rozumiem że ze względu na swoje zboczenie tudzież rozjebane dupsko czujesz się dyskryminowany w szkole .Chciałbys aby koledzy z klasy patrzyli na ciebie jak na człowieka ale na nic twoje żale i starania KPH z Biedroniem na czele.Społeczeństwo i jak widac również kuratorium oświaty brzydzi się twoimi opowiadaniami o pingwinkach, możesz więc zapomniec o "uczeniu o homoseksualnosci" w szkołach. Pedryl zawsze będzie pedrylem i żadne debaty tego nie zmienią.Proponuje więc abyś wraz z chłopakiem udał się na terapie pod nazwą "leczenia z homoseksualnosci" , może nie jest za pózno.A teraz ochłoń. Włacz sobie dla relaksu tanczącego Radka Majdana z odsłonięta klata to może humor ci sie poprawi.

PS.Na temat róznic nie mam zamiaru sie z toba kłócic. Ty tu jestem pedałem wiec wiesz lepiej co w trawie piszczy i jak najlepiej to nazwać :)

Ostatnio edytowany przez: eM, 18 października 2009, 23:38 [2 raz(y)]

malcoolm
Ultraoptymista
Na forum od 7853 dni

Odp: Rasizm,Antysemityzm,Fanatyzm [...] - 23/10/2009 13:23
Obrazek jpg wstawiony na forum

PSMKS
Patriotyczna PS
Na forum od 7750 dni

Odp: Rasizm,Antysemityzm,Fanatyzm [...] - 03/11/2009 16:59
Taka o ciekawostka :
Informacja prasowa oddziału szczecińskiego Narodowego Odrodzenia Polski z dnia 03.11.2009 r.

W dniu 11 listopada br., o godz. 12.00, na Placu Grunwaldzkim w Szczecinie, Narodowe Odrodzenie Polski organizuje pikietę przeciwko okupacji Unii Europejskiej. W programie zgromadzenia m.in. przemówienia, rozprowadzanie materiałów informacyjnych, oraz symboliczne rozprawienie się z okupantem.
Stojąc u progu całkowitej utraty suwerenności przez Naród Polski i wchłonięcia go przez superpaństwo – Unię Europejską – tworu na wzór Związku Socjalistycznych Republik Radzieckich, Narodowe Odrodzenie Polski w dniu 11 listopada br. wyjdzie na ulice Szczecina by protestować przeciwko brukselskiej okupacji.
Wraz z umacnianiem się tzw. eurokonstytucji (Traktat z Lizbony) coraz bardziej zmniejszają się szanse na niepodległy byt narodu polskiego jak i innych, wyrosłych z cywilizacji łacińskiej, narodów europejskich.
Dzisiejszy świat podstępnymi działaniami ogarnięty został obłudną demoliberalną propagandą. I tak pojęciom nadano nowe, paradoksalne znaczenia; mordowanie nienarodzonych to wolność, wypaczony „intelekt” i moralna zgnilizna – postęp. Podobnemu zabiegowi poddano Europę, pod maską integracji, zastępując wolne ojczyzny totalitarnym państwem.
Okupant u bram. A więc… do walki narody europejskie! Narodową rewolucję czas zacząć! 11 listopada, godz. 12.00, Plac Grunwaldzki w Szczecinie. Czas na odrodzenie… narodowe odrodzenie!

Związek Socjalistycznych Republik Europejskich? - Nie, Wielka Polska!

Przyjaciele Nie Tylko z Trybun !
eM
Kibic
Na forum od 7135 dni

**

Odp: Rasizm,Antysemityzm,Fanatyzm [...] - 05/11/2009 15:17
http://wroclawianie.info/galeria/displayimage.php?album=45&pos=29

malcoolm
Ultraoptymista
Na forum od 7853 dni

Odp: Rasizm,Antysemityzm,Fanatyzm [...] - 05/11/2009 15:22

No i ?

eM
Kibic
Na forum od 7135 dni

**

Odp: Rasizm,Antysemityzm,Fanatyzm [...] - 05/11/2009 15:31
No i nieważne jaką religie wyznajesz , ważne aby być dobrym człowiekiem!

malcoolm
Ultraoptymista
Na forum od 7853 dni

Odp: Rasizm,Antysemityzm,Fanatyzm [...] - 05/11/2009 15:36
Tak Cię zdziwił widok Murzyna w PL, że aż zdjęcie zrobiłeś?

eM
Kibic
Na forum od 7135 dni

**

Odp: Rasizm,Antysemityzm,Fanatyzm [...] - 05/11/2009 15:39
Zdjęcia nie zrobiłem głuptasku.
Zdziwiłem się jednak że ludzie mówia o rasizmie w Polsce , a tutaj ewidętnie widać , iż dosyć ze murzyn sobie spokojnie leży to i jeszcze jest chroniony!

tomek77
Kibic
Na forum od 6421 dni

Odp: Rasizm,Antysemityzm,Fanatyzm [...] - 05/11/2009 16:29

eM napisał:  
Zdziwiłem się jednak że ludzie mówia o rasizmie w Polsce , a tutaj ewidętnie widać , iż dosyć ze murzyn sobie spokojnie leży to i jeszcze jest chroniony!

Ale jaka impreza była na przystanku. Butelka po Karmi, resztki bułki ;) Nie dziwię się, że go zmogło :D

"MY PORTOWCY, MY PORTOWCY NASZ CHARAKTER SIŁĄ JEST!!!"
Szymen
Kibic
Na forum od 6272 dni

**

Odp: Rasizm,Antysemityzm,Fanatyzm [...] - 05/11/2009 18:21
na poprawę humoru:

nacjonalista.pl napisał:  
22-letni pedofil z Arabii Saudyjskiej, który zgwałcił pięcioro dzieci zostanie ścięty.

Jedną z ofiar było 3-letnie dziecko, które oprawca pozostawił na pustyni, skazując je na pewną śmierć.

Zwyrodnialec zostanie ścięty, a jego zwłoki przywiązane do belek, będą publicznie przypominać o tym jaka kara czeka każdego następnego, popełniającego takie czyny.

Oto jak powinno się karać gwałcicieli niewinnych dzieci. Przykre jest tylko to, że w niby cywilizowanej Europie nie można doczekać się sprawiedliwych kar, w tej kwestii jesteśmy daleko za..Arabami...

malcoolm
Ultraoptymista
Na forum od 7853 dni

Odp: Rasizm,Antysemityzm,Fanatyzm [...] - 05/11/2009 18:25

eM napisał:  

Jasne, media kłamią NWO i w ogóle koniec świata ;)

eM
Kibic
Na forum od 7135 dni

**

Odp: Rasizm,Antysemityzm,Fanatyzm [...] - 05/11/2009 19:13

malcoolm napisał:  
Jasne, media kłamią NWO i w ogóle koniec świata ;)

Dowcip ci się wyostrzył , ubaw po pachy.Niczego więcej sie po tobie nie spodziewałem.
Wiem że jestes niereformowalny więc nawet nie mam zamiaru przekonywać cie do swych racji.
Jeżeli dla ciebie gazeta żydowska dla Polaków i WSI24 to rzetelne media to nie pozostaj mi nic innego jak zyczyć ci powodzenia lol

malcoolm
Ultraoptymista
Na forum od 7853 dni

Odp: Rasizm,Antysemityzm,Fanatyzm [...] - 05/11/2009 19:14
Już to pisałeś, powtarzasz się ;)
Ja czerpie informację tylko z Telegazety lol

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 16  - 17  - 18  - 19  - 20  - 21  - 22  - 23  - 24  - 25  - 26  - 27  - 28  - 29  - 30  - 31  - 32  - 33  - 34  - 35  - 36  - 37  - 38  - 39  - 40  - 41  - 42  - 43  - 44  - 45  - 46  - 47  - 48  - 49  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 1.49 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005