Zarcie moze i niezle, ale odkad utracilem kawalek zeba na kotlecie (jakies zelastwo tam bylo) to ja ta stoloweczke z daleka omijam.
Dla korzystajacych przestroga - nie znacie dnia ani godziny
A w Turyscie wkurwiaja mnie kolejki i nie bierzcie ziemniakow, chyba ze macie klopoty z oddaniem stolcu)
Odp: Jedzenie:D - 16/11/2005 10:10
gdzie ta stolowka polibudy i czy jak mam legitke studiow prywatnych to baba sie skapnie ze nie polibuda czy wystarczy tylko legitke pokazac ?i ona nie patrzy, i jakie jedzenie bys tam polecal ewentualnie, bo tursyta jest niby zdrowy ale te ich schabowe to z przeszkodami sa ,z turysty najlepsza sa nalesniki ruskie czy cos takiego ,a z zup to barszczyk
gdzie ta stolowka polibudy i czy jak mam legitke studiow prywatnych to baba sie skapnie ze nie polibuda czy wystarczy tylko legitke pokazac ?i ona nie patrzy, i jakie jedzenie bys tam polecal ewentualnie, bo tursyta jest niby zdrowy ale te ich schabowe to z przeszkodami sa ,z turysty najlepsza sa nalesniki ruskie czy cos takiego ,a z zup to barszczyk
Stolowka polibudy jest na piastow 25. Za 7zl w bufecie to sa tam pelnoplatne obiady.(za moich czasow dla studentow ze skierowaniem, byly przez 5 lat po 4,5zl). A do wyboru masz niewiele, praktycznie to co tego dnia daja... Wyglada na to, ze cena obiadu nie zmienila sie tam przynajmniej przez 7 lat
Na poczatku pracowalem Na Hrubieszowskiej to jest kolo Geanta a pozniej na Cukrowej. I to jest tak pracuja tam caly dzien od 12do 1-2, ruch jest niewielki i sie troche nudzilismy...szefow niema przyjezdzaja raz na 4-5dni to moglismy chlac i wtedy sie dzialy rozne rzeczy z ciastem do pizzy czy serem ale ja tylko patrzalem hehe nie chcialem podpasc...dlatego jezeli pojdziec ie do jakichs p[izzeri(pracowalem w kilku) to najlepuiej odraz zwroccie uwage na Pizzermana i tego kto tam pracuje jezeli w miare ``wygladaja`` to ok. Ale wlasciwie tam gdzie pracuja mlodzi i sie wyglupiaja to lepiej nie wchodzic Odradzam to samo Megellan Pub i szczegolnie SZWALNIA CAFE!! tam co sie dzieje z szefem chleja i pozniej co na ziemi na talerzuc i dodaja specjalne skladniki....
czesto jadalem na mamamija w orlenie, kolo hotelu Reda i musze powiedziec ze nigdy nie widzialem aby ktos byl najebany pracowal tam koleszka.... i zawsze wszystko bylo pieknie i ladnie bralem najtansza pizze za 6 zl, z serem i ketchupem a dostawalem wielka full wypas: pieczarki, kielbasa, cebulka, oliwki itp itp
szkoda ze juz nie robi tam....
Na poczatku pracowalem Na Hrubieszowskiej to jest kolo Geanta a pozniej na Cukrowej. I to jest tak pracuja tam caly dzien od 12do 1-2, ruch jest niewielki i sie troche nudzilismy...szefow niema przyjezdzaja raz na 4-5dni to moglismy chlac i wtedy sie dzialy rozne rzeczy z ciastem do pizzy czy serem ale ja tylko patrzalem hehe nie chcialem podpasc...dlatego jezeli pojdziec ie do jakichs p[izzeri(pracowalem w kilku) to najlepuiej odraz zwroccie uwage na Pizzermana i tego kto tam pracuje jezeli w miare ``wygladaja`` to ok. Ale wlasciwie tam gdzie pracuja mlodzi i sie wyglupiaja to lepiej nie wchodzic Odradzam to samo Megellan Pub i szczegolnie SZWALNIA CAFE!! tam co sie dzieje z szefem chleja i pozniej co na ziemi na talerzuc i dodaja specjalne skladniki....
czesto jadalem na mamamija w orlenie, kolo hotelu Reda i musze powiedziec ze nigdy nie widzialem aby ktos byl najebany pracowal tam koleszka.... i zawsze wszystko bylo pieknie i ladnie bralem najtansza pizze za 6 zl, z serem i ketchupem a dostawalem wielka full wypas: pieczarki, kielbasa, cebulka, oliwki itp itp
na Hrubieszowskiej, czesto jadam bo parcuje moj sasiad i tez mam gratisy i niegdy nie widzialem zeby byl na chlany lub sie zabawial
pytanko do Randall McMurphy czemu juz tam nie pracujesz i czemu az w tylu pizzeriach pracowales czyzby cie wyrzucali za takei cyrki pozdro
...Wiele Serc, Jedno Bicie, Pogoń Szczecin Ponad Życie...
Stolowka polibudy jest na piastow 25. Za 7zl w bufecie to sa tam pelnoplatne obiady.(za moich czasow dla studentow ze skierowaniem, byly przez 5 lat po 4,5zl). A do wyboru masz niewiele, praktycznie to co tego dnia daja... Wyglada na to, ze cena obiadu nie zmienila sie tam przynajmniej przez 7 lat
Co do cen, to kiedys i byly obiady za 4,50, ale w zwiazku z nowymi ustwami dotyczacymi dotowania uczelni, a co za tym idzie i stolowek, ceny ulegly zmianie (Ustawa mowi m.in o tym ze uczelnia nie moze dokladac kasy do stawki zywieniowej, tylko co najwyzej finansowac remonty infrastruktury stolowki itd.)
Do kotletow z niespodziankami, to w polskiej kuchni jest takie danie jak schabowy z koscia i sila rzeczy kawalek tej kosci musisz miec w miesie, wykrajasz go, a reszte jesz i wtedy nie marudzisz o przeszkodach . A odnosnie wyboru potraw w punktach typu bary mleczne i stolowki to najlepiej sugerowac sie tym, co najlepiej schodzi, wtedy nie nalezy sie martwic o to ze cos jest nieswieze... (co do ziemniakow to jakies sciemy wapp wciskasz chyba)
smacznego
Oj przyznam ze lokal elegancki B. Dobre salatki i makarony polecam jak najbardziej
Do kotletow z niespodziankami, to w polskiej kuchni jest takie danie jak schabowy z koscia i sila rzeczy kawalek tej kosci musisz miec w miesie, wykrajasz go, a reszte jesz i wtedy nie marudzisz o przeszkodach . A odnosnie wyboru potraw w punktach typu bary mleczne i stolowki to najlepiej sugerowac sie tym, co najlepiej schodzi, wtedy nie nalezy sie martwic o to ze cos jest nieswieze... (co do ziemniakow to jakies sciemy wapp wciskasz chyba)
smacznego
Namieszales...
o ziemniakach to ja pisalem, a nie wapp. No coz takie mam z ziemniakami w Turyscie doswiadczenia...
ogólnie jak tam jestem to tylko nalesniki
A z kotletami to nie wiem czy piszesz o moim przypadku, ale odpowiedziec moge:
-zeba stracilem na kotlecie mielonym
-to nie byla kosc tylko kawalek metalu
-kucharki tez nie wiedzialy jak to mozliwe
-wydarzenie miało miejsce 2,5 roku temu
Takze powtarzam: odradzam stolowke Polibudy
Odp: Jedzenie:D - 16/11/2005 18:51
Bar Rab , Tele Pizza Nigdy nie miałem jakis niesmacznych wrazen z tych knajp . Tanio dobrze i szybko Co do waszych menu po wymianie zdan jakos sie nie przekonuje i raczej nie bede exsperymentował
Odp: Jedzenie:D - 16/11/2005 20:13
Moze i ja sie wypowiem co nie co na ten temat a bywam dosyc czesto w roznych lokalach (przyjmuje taka ogolna nazwe); wiec zaczynajac od kebabka w "Huso" bylem moze ze trzy razy i powiem ze nie byl najgorszy aczkolwiek mimo wszystko wole" Kebabhouse" a jesli ktos mialby ochote na zajebiste rolo to polecam taki lokalik o nazwie "Maraba",serwuja tam kuchnie libanska i takie rozne ichnie frykasy.
W "Turyscie" http://przewodniki.wypoczynek.turystyka.pl/ tez od czasu do czasu lubialem cos wszamac ale te wieczne kolejki..porazka i dlatego tez coraz czesciej zagladam obok czyli do "Rybarexu"a jedzonko naprawde jest wyborne(jesli ktos oczywiscie lubi rybki lub inne przysmaki zwiazane z morzem bo ja bardzo ) no z cenami juz nie jest tak extra ale np.jakies sniadanko tak okolo dyszki mozna zjesc, polecam szczegolnie cocktail z krewetek lub salatke z rakow
Jesli chodzi o pizze to od jakiegos czasu jadam w "Marcopolo",smaczna a i ceny tez przystepne, chociaz czasami zdarzy mi sie zajrzec tez do "New York pizza"
Jak narazie to tyle jak cos jeszcze przyjdzie mi do lba to cos skrobne...
Smacznego
Ostatnio edytowany przez: 1973, 2 października 2014, 10:33 [1 raz(y)]
Odp: Jedzenie:D - 16/11/2005 20:35
Pizeria Marco Polo - kosciuszki i sloneczne. Pizza dobra, a cena zajebista - codziennie jest promocja na inna pizze (50% taniej), wiec za giganta 48cm srednicy placi sie kolo 11-14zl (zalezy jaka pizza danergo dnia jest w promocji). Polecam
Stoi przed nami ogrom zadań. To nasze wspólne brzemię, ale i porywające wyzwanie...
Pizeria Marco Polo - kosciuszki i sloneczne. Pizza dobra, a cena zajebista - codziennie jest promocja na inna pizze (50% taniej), wiec za giganta 48cm srednicy placi sie kolo 11-14zl (zalezy jaka pizza danergo dnia jest w promocji). Polecam
W centrum do godziny 14 jest 30%, ale nie wiem czy na wszystkie pizze. Ktos rozgarniety jest w tym temacie?
W centrum do godziny 14 jest 30%, ale nie wiem czy na wszystkie pizze. Ktos rozgarniety jest w tym temacie?
na wszystkie a jak masz legitymacje AZS to masz znizke 24/7
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.