Odp: Jedzenie, puby, kluby - 24/08/2014 22:30
No już jakiś czas temu...Niestety ale bałagan jaki tam panował zniechęcał do jedzenia na miejscu...czasem się tylko zamówiło do domu. Choć za każdym razem mięso było co raz gorsze (wręcz ohydne) i zaprzestałem jedzenia u nich. Widać, że nie tylko ja...
Odp: Jedzenie, puby, kluby - 24/08/2014 22:34
na FB doczytałem, że w listopadzie '13 zmienił się właściciel. Swojego czasu wydawało się, że wszystko idzie w kierunku rozwoju - powstała nawet filia telekebaba.
Odp: Jedzenie, puby, kluby - 17/09/2014 17:40
Cos ta lokalizacja bardzo pechowa dla kazdego kolejnego klubu. Zaden nie jest w stanie sie utrzymac. Choc ze wszystkich szczecinskich klubow tam mam najblizej to ostatnio bylem jeszcze w siodemkach...
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Nie jest to na pewno pogoda. Jeśli jednak poszukamy, znajdziemy powiązanie pomiędzy naszym miastem, a odległym krajem w Afryce. Od maja w Szczecinie działa salon Tunispol. Lokal znajduje się przy ulicy 5 lipca 16.
Jest to jeden z wiodących importerów oliwy z oliwek. Z tego co udało mi się dowiedzieć, niebawem w ofercie mają pojawić się również inne produkty sprowadzane z Tunezji, a wszystko po bardzo przystępnych cenach.
Aktualnie w ofercie znajdziemy najwyższej jakości, tłoczoną na zimno oliwę z oliwek (różne pojemności – od małych buteleczek 250 ml, aż po duże pojemniki po 5 L). Interesująca jest oliwa z oliwek smakowa wersji BIO – tutaj do wyboru mamy następujące smaki: bazylia, cytryna, czosnek, papryka oraz zioła. Miałem okazję próbować każdą z nich – najbardziej pasuje mi oliwa bazyliowa, idealna do sałatek, pomidorów z mozzarellą.
Oferta przeznaczona jest zarówno dla hurtowników, gastronomii, jak i osób indywidualnych. Ze Szczecina z produktów Tunispol korzysta już kilka lokali gastronomicznych – są to m.in. Cafe Popularna, Per Se, Aramia, Fabryka, Kawka i Karafka, Dieta Bar, Red Rocket Shore.
Możecie udać się w odwiedziny do sklepu Tunispol, aby spróbować poszczególnych oliw. Dla każdego dostępna jest mała degustacja, która oczywiście jest bezpłatna.
Produkty testował już Leszek Wodnicki, znany z programu Master Chef
Co będzie można kupić na Targu Rybnym na Podzamczu?
Targ Rybny i Powitanie Jesieni już w ten weekend. Wystawcy, którzy zaprezentują swój asortyment podczas “owitania Jesieni na Podzamczu z Targiem Rybnym”, gwarantują najwyższą jakość swoich produktów, ich świeżość oraz wyjątkowość. Część wyrobów wytwarzana jest w oparciu o tradycyjne receptury, zaś niektóre są wyjątkowo trudno dostępne.
Co będzie można kupić na Targu Rybnym?
Zubowicz KAM-13
Asortyment: łosoś kiszony, śledź w oleju, miks ryb wędzonych.
Ińskie Centrum Rybactwa
Asortyment:
Świeże ryby: szczupak, okoń, lin, karp, leszcze, płoć, pstrąg, tołpyga.
Wędzone ryby: węgorz, pstrąg, karp, tołpyga, halibut.
Sklep rybny Neptun
Asortyment: kotlety z dorsza, roladki z dorsza z pieczarką, roladki z dorsza z grillowaną papryką, sałatki z wędzonym pstrągiem, sałatka śledź w sosie paprykowo-pomidorowym, śledź w buraczkach, sałatka z tuńczykiem, pasta z łososia, pasta z makreli, galareta z dorsza, galareta z łososia, kotlety z kaszy jaglanej z żółtym serem.
SOL-FISH – producent przetworów rybnych z ryb morskich
Asortyment: śledź a’la matias extra, śledź marynowany, sałatka firmowa, sałatka śledziowa salsa, dorsz po grecku, dorsz w sosie węgierskim, śledzie w śmietanie, śledź po norwesku, płotka smażona w occie, ryby wędzone tradycyjnie np. dorsz bałtycki, łosoś, roladki z łososia z różnymi farszami, śledź po staropolsku z czosnkiem niedźwiedzim, filet śledziowy z żurawiną i warzywami w oleju.
Na Podzamczu niebawem otworzy się nowe miejsce z jedzeniem. W miejscu Kro Kafe (ul. Wielka Odrzańska 20) pojawi się Wół i Krowa. Będzie to coś na pograniczu restauracji i burger baru. Wyróżnikiem na pewno będzie zaadaptowany poziom minus jeden na salę kinową z ekranem do wyświetlania filmów w jakości HD.
Wół i Krowa w Szczecinie będzie prowadzony przez osoby z doświadczeniem. Właściciele w sezonie letnim zajmowali się swoją burgerownią w Dziwnowie. Nie miałem okazji jeszcze próbować ich burgerów, lecz 2,5 tony wołowiny w sezonie nad morzem dobrze wróży.
Co w menu?
W Wół i Krowa będziemy mogli zjeść różne burgery (ze stałego menu), burgery sezonowe (inne w poszczególnych miesiącach w roku), zupy, dania na bazie wołowiny oraz coś na słodko. W zależności od pory dnia możemy zamówić śniadanie lub lunch.
Z alkoholu piwa regionalne, czeskie, wina, wódka, whisky i drinki również bezalkoholowe. Warto też zwrócić uwagę na ciekawe napoje: Mr. Dark Black, Mr. Dark white – polska odpowiedź na Fritzcolę.
Dla klientów, którzy przyprowadzać będą nowe osoby do burger baru Wół i Krowa obowiązywać będzie rabat – 5% za każdą osobę (maksymalnie 25%).
Otwarcie Wół i Krowa – piątek 10.10 godzina 19:00
Otwarcie zaplanowane jest na piątek 10 października od godziny 19:00. W związku ze startem tego miejsca zorganizowany został konkurs, w którym do wygrania jest samochód BMW na weekend.
Jak zapowiadają właściciele ma to być miejsce przyjazne wszystkim: zarówno całym rodzinom z dziećmi, jak i studentom. Dla najmłodszych dania będą podawane na specjalnych, sympatycznych naczyniach. Cenowo ma być również bardzo konkurencyjnie.
Odp: Jedzenie, puby, kluby - 09/10/2014 13:04
Wypiszcie tutaj lokale w Szczecinie gdzie można coś ZJEŚĆ i przy okazji obejrzeć mecz. Kiedyś był to Sport Bar Live, zdarzyło mi się też oglądać w pizzerii Biesiadowo. Byłbym wdzięczny.
Ostatnio edytowany przez: polanski93, 9 października 2014, 13:09 [1 raz(y)]
Food Truck Festival w Szczecinie
Format imprezy znany z innych miast w końcu trafia do Szczecina. Jest to jedno z wydarzeń Hot Weekendu - odbędzie się 18 października (sobota) przy ulicy Kolumba 4 (kompleks Wasabi-Odra Zoo). W jednym miejscu food trucki z naszego miasta. Swój udział zapowiedzieli:
Bro Burgers, Bórger Bar, Currywurst Truck, Ale Ciacha, Cafe Rower, Jack & The Coffee oraz Voozek.
Korona Smakosza to pierwszy ogólnopolski plebiscyt na najlepsze restauracje, kawiarnie i bary, w którym organizatorzy oddają głos w ręce konsumentów.
W 20 miastach w Polsce klienci restauracji, pubów oraz kawiarni wybiorą swoje ulubione lokale gastronomiczne oceniając je w 10 kategoriach:
smak potraw
wystrój lokalu
jakość obsługi
atmosfera
lokal na spotkania z przyjaciółmi
lokal na rodzinny obiad
lokal na romantyczny wieczór
lokal na lunch
lokal z najlepszą relacją ceny do jakości
lokal z najlepszym daniem regionalnym
Każdy biorący udział w plebiscycie musi ze swojej stałej karty wybrać co najmniej trzy potrawy, które zaproponuje za połowę ceny. Co najmniej trzy, ale kto wie, jak daleko posuną się restauratorzy chcący zdobyć jak najwięcej głosów od swoich gości? Bo liczba głosów zdecyduje o zwycięstwie restauracji w prestiżowym współzawodnictwie oraz wygraniu przez nią cennych nagród ufundowanych przez organizatora MAKRO Cash&Carry.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.