Odp: Jedzenie:D - 04/10/2010 15:09
nie no columbusem sie bym jakos nie podniecal. Poza fajnym polozeniem knajpa ta nie oferuje absolutnie nic specjalnego. Nie serwuja tam jakis przepysnych dan i smak jest po prostu przecietnie standardowy jak w wielu tego rodzajach "restauracjach". Dodatkowo jak kiedys bylem to napierdzielala eska z glosnikow co jest mega minusem. W ogole to ten przybytek ma swoja strone?
taka opinie przeczytalem na necie:
absolutnie sie z tym zgadzam (no moze procz tego tekstu o chlopakach z bmw;p)
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Odp: Jedzenie:D - 04/10/2010 15:15
jak juz o kebabach mowa to polecam Orient Kebab(na Pogodnie) na ul.Reduty Ordona 59-mega wyżerka dla żarłoków-bardzo duże porcje a przede wszystkim smaczne-WS sie tam stołuje
W Szejku nie jadłem jakieś.... 10 lat W tamtych czasach pamiętam że jedzonko było ok, ale mankamentem były dość zróżnicowane porcje, no i dość wysoka cena. Możliwe że po tylu latach wszystko uległo sporej zmianie.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Jedzenie:D - 24/10/2010 10:50
kurwa ludzie jak Wy na samych kebabach zyjecie to wcale sie nie dziwie ze polowa wyglada jak wyglada...jesli chodzi o dobra szame to chyba jestem specjalista sieć restauracji Columbus, Colrado, Porto Grande- zarcie takie nawet spoko ale wiadomo porcje małe a i wybór niezbyt rewelacyjny, wchodzac tam raczej człowiek spodziewa się zajebistych wyszukanych dań..zamiast tam równie dobrze można podobne albo i lepsze dania zjeść w Marco Polo- zajebiste i syte, największe porcje sałatek na Słonecznym (sprawdzone), makarony tez zajebiste, jezeli chodzi np o chińskie żarcie to tylko i wyłącznie Mekong przy Turzynie-dobre, w miare tanie i porcje ok, kebaby rzecz gustu... pierś z kuraka to jak ktos wspomnial w szejku jest wypasiona podobnnie jak karkówka..a domowe obiady to tylko Zacisze na Niebku albo Pop-Eye na Słonku
Wasza nienawiść daje mi siłę, żebym stał się mocniejszy!Na zawsze w moim sercu tylko MKS Pogoń Szczecin!
Odp: Jedzenie:D - 24/10/2010 11:49
Faktycznie Mekong calkiem spoko, cena tez jest ok, acz nie uwazalbym tamtejszego jedzenia za "dobra szame" pod wzgledem zdrowotnym - oczywiscie, ze jest to zdrowsze od kebabow, acz stary tluszcz nie wydaje mi sie fajna sprawa.
Co do Zacisza na Asnyka: bylem tam ostatnio pierwszy raz chyba od 8 lat, jakos tak. Mialem dobre wspomnienia, teraz juz tak nie jest. Wydalem chyba okolo 15 zl, co na bar mleczny jest spora kwota i wyszedlem nienajedzony, powaznie. Jedzenie wg mnie tez bylo mocno srednie, za bardzo szkolna stolowka smakowalo. Pozostane wierny Turyscie.
Ostatnio miałem okazje dwa razy być w "pizza king" przy placu Lotników byłe "Smaki Świata" . Raz byłem z koleżką tak na szybko a drugi z narzeczoną na kolacje i powiem szczerze iż byłem miło zaskoczony. Wrażenie może robić wystrój lokalu w iście amerykańskim stylu z Presleyem w Cadillacu, który wisi na ścianie...Są także ze dwie plazmy także meczyk można przycisnąć .. ;] Jeśli chodzi o menu to z kolegą jedliśmy "king burgery" o średnicy ok 20cm, także za 15zł nie mogłem się podnieść z kolei z dziewczyną zjedliśmy ja pizze ona sałatkę i jako smakosz wszystkiego co fast, bądź medium fast szczerze polecam, dobre ciasto składniki jakościowo i ilościowo też ok, moja kobieta natomiast, była mega zadowolona z sałatki i z dodatków(sos,grzanki).Cenowo jak w każdej pizzerii. O ile byłem uprzedzony do knajp Pana G. to Pizza KIng jest jak najbardziej godna polecenia.(nie wypowiadam się na temat tej na Woj.Polskiego po "cinemie"-tam nie byłem a wiadomo że inny kucharz inne żarcie)
Również gorąco polecam, pizze robią tak wielkie, że nie można się po nich ruszyć. We trzech jedliśmy giganta, o ile w telepizzy mogłem tyle zjeść i jeszcze opierdolił bym drugą taką na trzech, to tutaj nie mogłem zjeść do końca, już wciskałem na siłę. Oczywiście dużą rolę odgrywa tutaj gruuuuuuuube ciasto.
No wlasnie- mozna sie tanio najesc do syta...ale czy smacznie?
Jak dla mnie jedna z gorszych pizzeri jezeli chodzi o smak...sosu jakos malo, slabo doprawiony, skladnikow na ciescie tez jak na lekarstwo. Ciasto bardzo grube (+na grubym i cienkim koszt ten sam). Mozna to potraktowac jako zapychacz, ale ciezko powiedziec, ze byla to pizza ktora by mi smakowala
Odp: Jedzenie:D - 16/11/2010 23:23
China Box na krzywoustego przetestowany. Jeśli ktoś chce się poczuć jak amerykański glina to może za dychę zamówić jadło w klasycznym kartoniku wraz z pałeczkami. Całkiem dobre to. W niedalekiej przyszłości zamierzam odwiedzić China Town po przeciwnej stronie ulicy.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.