Odp: Jedzenie:D - 23/10/2009 13:16
PogońFan dokładnie o ta okolice mi chodzi. Tylko że zdjęcie akurat nie obejmuje budki o której pisałem.
Generalnie wszystko się zgadza co do Twojego opisu. Megaśne to na stówe , ceny nie znam niestety ale pewnie 5 zł , tak jak piszesz Polecam na kaca , po cięzkim warszawskim melanżu , przed powrotem do Szczecina taka zapiekana to jak zbawienie
Niee , tam to jest lipa. Myśle że każdy szanujący sie kebabowicz omija ten lokal szerokim łukiem. Poza tym teraz powstała tam "Pierogarnia" czy coś w tym stylu.
Ja miałem na myśli miejscówke na rogu Jagiellońskiej/ Bolka Smiałego o ile sie nie myle.
Po prawej mańce , jadąc od Piastów w Strone Pogońki.
Ostatnio edytowany przez: eM, 23 października 2009, 13:24 [1 raz(y)]
Odp: Jedzenie:D - 23/10/2009 13:40
Rozwodzicie sie o kebabie, a ja polecam Pierogarnie koło Medicusa. Super pierogi, ale trochę drogo bo za 12 sztuk 15 zika. Faktem jest jednak, że te pierogi są dosyć duże.
Odp: Jedzenie:D - 23/10/2009 14:19
Jak Was najdzie ochota na pierogi w Warszawie to mogę jeden lokal polecić Pierogi w Warszawie
W Warszawie znajdują się dwa lokale, ja byłem w tym w CH Land(łatwy dojazd z Centrum, wsiadacie w metro i na stacji Służew wysiadka)
Polecam pierogi z pieca, zajebiście chrupkie
W Warszawie ceny trochę wyższe, za 5-6 sztuk pierogów z mięsem płaci się 20,30. Sztuk jest mało ale te pierogi takie sporawe są
Odp: Jedzenie:D - 23/10/2009 16:08
Ostatnio tak rozkminiałem ze za duzo tych kebabów i jakis tani obiadek domowy bym wszamał Rozmyślałem nad Pasibrzuchem na Bramie Portowej . Jadł ktos tam ? może jakieś inne lokale ?
Ostatnio tak rozkminiałem ze za duzo tych kebabów i jakis tani obiadek domowy bym wszamał Rozmyślałem nad Pasibrzuchem na Bramie Portowej . Jadł ktos tam ? może jakieś inne lokale ?
Standardowo- Bar Turysta na Obrońców Stalingradu , nie zrażaj się kolejką , szybko idzie.
Schaboszczak z marchewczką i ziemniakami - mistrz!
Odp: Jedzenie:D - 29/10/2009 14:31
Zmiana tematu na domowe gotowanie Ostatnio robiłem i polecam
Mięso umyć , osuszyć i pokroić w kostkę . Cebule posiekać , marchewkę zaś obrać i pokroić w kostkę . Mięso podsmażyć na oleju, dodać pokrojone warzywa i mieszając smażyć ok. 5 minut. Kukurydze i fasolę opłukac wodą i dodać do warzyw i mięsa. Dosypać ryż ,zalać wszystko rosołem i gotować na wolnym ogniu 15 minut. Pomidory sparzyć wrzątkiem obrac skórke o pokroić w grubą kostkę .Z chili usunac nasiona i pokroić w plasterki . razem z pomidorami dodac do zupy i gotowac jeszcze ok. 5 minut. Doprawić ODROBINĄ soli i pieprzu do smaku .
Składniki :
30 dag filetów z piersi kurczaka
40gad pomidorów
2 marchewki
2 cebule
Puszka kukurydzy i fasoli czerwonej
torebka ryzu
2itry rosołu
papryczka chili
jak by ktoś znał jakis ciekawy - SZYBKI - przepis to dawać
Zmiana tematu na domowe gotowanie Ostatnio robiłem i polecam
Mięso umyć , osuszyć i pokroić w kostkę . Cebule posiekać , marchewkę zaś obrać i pokroić w kostkę . Mięso podsmażyć na oleju, dodać pokrojone warzywa i mieszając smażyć ok. 5 minut. Kukurydze i fasolę opłukac wodą i dodać do warzyw i mięsa. Dosypać ryż ,zalać wszystko rosołem i gotować na wolnym ogniu 15 minut. Pomidory sparzyć wrzątkiem obrac skórke o pokroić w grubą kostkę .Z chili usunac nasiona i pokroić w plasterki . razem z pomidorami dodac do zupy i gotowac jeszcze ok. 5 minut. Doprawić ODROBINĄ soli i pieprzu do smaku .
Składniki :
30 dag filetów z piersi kurczaka
40gad pomidorów
2 marchewki
2 cebule
Puszka kukurydzy i fasoli czerwonej
torebka ryzu
2itry rosołu
papryczka chili
jak by ktoś znał jakis ciekawy - SZYBKI - przepis to dawać
Taka Paelia troche z tego wychodzi? Chyba jednak najlepszy przepis to "memory five" dwie duże pizze na adres.... poproszę
Odp: Jedzenie:D - 25/02/2010 19:08
ojoj o gustach się nie dyskutuje Nie jest zły, a duży, bo i cenę swoją ma (9plnów) ;> Zdecydowanie wolę ten na Jasnej, dobry, a i do tego SWÓJ Duży plus dla tego kebaba w neo za godziny otwarcia, wiadomo mały głód często atakuje w porach pomelanżowych
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.