musze sobie zamówić chińczyka od nich i sprawdzić czy to ten zajebisty co jadłem
Jako rasowy fastfoodowiec dołożę coś od siebie póki jeszcze żyje hehe ;]
Jeśli chodzi o Lucce to mega nie polecam!!!!!Porcje małe i żarcie ogólnie średnie,mało sosu,ryżu i mięsa(w dostawie- nie wiem jak na miejscu) Jadłem Sajgonki i Kurczaka po Chińsku i musiałem dojechać się jeszcze jakąś kanapką ;]
oraz SPHINX-a a nad morzem Restauracje "Sabat" (Rewal, Niechorze)
z tego chinola to właśnie jadłem sajgonki i kurczaka więc teraz już sam nie wiem :/... cóż nie spróbuje to się nie dowiem
a jeśli chodzi o tego sphinxa to raz byłem tam zamówiłem sobie tagiatelle z jakimś sosem śmietanowym itd. to zjadłem do połowy i wyszedłem bo było tak mdłe, że zbierało się na wymiociny ale na sharome[czy jak to się pisze] chętnie się wybiorę jeszcze kilka razy
Jak lepiej gotować ziemniaki ? Zacząć w zimnej, osolonej wodzie na małym ogniu czy od razu do wrzątku wrzucać ??
Nie ma to jakiego wiekszego znaczenia . Ale wrzatek tez musi byc posolony
jest różnica, nie gotuje sie ziemniaków na wrzątku choć niby tak byłoby szybciej w sumie jest zasada że normalne w zimnej a młode można do wrzątku
Jak juz jestesmy przy ziemniakach. Pogon-Lech 3-2 w pilke plazowa dzisiaj w Kolobrzegu
Dobre w huj Góral!!
Ja sole dopiero gotującą sie wode z "lechem" w środku wtedy szybciej sie gotuje..powaga.
a jeśli chodzi o tego sphinxa to raz byłem tam zamówiłem sobie tagiatelle z jakimś sosem śmietanowym itd. to zjadłem do połowy i wyszedłem bo było tak mdłe, że zbierało się na wymiociny ale na sharome[czy jak to się pisze] chętnie się wybiorę jeszcze kilka razy
Ja Tam nie jadam makaronów jestem mięsożerny więc polecam Schab Hrabiego, Polędwice Churasco(moja ulubiona), Shoarme w każdej postaci a moja kobieta zajada sie Delicją z piersi kurczaka bądź przysmakiem orientalnym ;]
Odp: Jedzenie:D - 18/07/2009 19:16
No jakoś dałem radę, były tylko odrobinke surowe Jajka też przypominały sadzone
Ps. Jak rozbijacie i wlewacie jajko na patelnię też Wam tak tłusz po łapach chlapie ? Mam całe łapy poparzone :/
Odp: Jedzenie:D - 18/07/2009 20:12
Mam problem... Dziadek ma jutro urodziny i zaprosiłem ich do siebie na obiad żeby razem je spędzić i kurcze nie mam pomysłu co zrobić. Myślałem nad schabem z ananasem i innymi owocami ale jakoś tak mi nie pasuje to. Mógłby ktoś z Was polecić jakiś przepis na coś smacznego do zrobienia w domowych warunkach ?
Mam problem... Dziadek ma jutro urodziny i zaprosiłem ich do siebie na obiad żeby razem je spędzić i kurcze nie mam pomysłu co zrobić. Myślałem nad schabem z ananasem i innymi owocami ale jakoś tak mi nie pasuje to. Mógłby ktoś z Was polecić jakiś przepis na coś smacznego do zrobienia w domowych warunkach ?
Jak nie masz pojecia o gotowaniu to gyrosa a jak masz pojecie to schab po neapolitansku .
Jak nie masz pojecia o gotowaniu to gyrosa a jak masz pojecie to schab po neapolitansku .
powiedzmy że mam jako taki reszte dopowie prawa ręka statkowego kucharza
powiedzmy że mam jako taki reszte dopowie prawa ręka statkowego kucharza
Statkowy kucharz to nie zawsze kucharz. Kilka razy mialem okazje jesc cos na statku. Zawsze rewelacyjne zarcie poza jednym przypadkiem. Pieczarkowa wg. kucharza to byl rosol z wkrojonymi pieczarkami, a jakis sos na 2 danie mial konsystencje zupy
Odp: Jedzenie:D - 18/07/2009 21:29
to zależy jaka kuchta akurat nie chodziło mi konkretnie o osobę z tej posady ale nieważne osławioną zupę pieczarkową vel rosół też jadłem
z tego chinola to właśnie jadłem sajgonki i kurczaka więc teraz już sam nie wiem :/... cóż nie spróbuje to się nie dowiem
Shoarma teraz w Spinhxie jest promocja, do godziny którejśtam od poniedziałku do piątku 2 shoarmy w cenie jednej
Ps. Jedzenie przyda się popić czymś.... Booosmaaaan zielloonnyyy
Shoarma teraz w Spinhxie jest promocja, do godziny którejśtam od poniedziałku do piątku 2 shoarmy w cenie jednej
Ps. Jedzenie przyda się popić czymś.... Booosmaaaan zielloonnyyy
zdaje się że do godziny 14.30, ale jak w czerwcu tam byłem dokładnie na pół godziny przed upływem tego czasu to koleś odbierający zamówienie dał mi do zrozumienia, że "może jeszcze zdążę się załapać na promocję" (widocznie u nich nie liczy się czas zamówienia tylko czas zaserwowania shoarmy albo samej zapłaty)
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Wprawdzie to było łądnych kilka lat temu, ale lokal jeszcze działa. Na Tkackiej smażalnia ryb, przy skrzyżowaniu. Polecam filet z morszczuka z frytkami i kiszona kapusta - chyba ze zmienili recepturę
Na ul. Obrońców Stalingradu koło Turysty jest bar rybny, jeżeli jesteś z Prawobrzeża to zajebiste, ale naprawde zajebiste jedzenie jest w Podjuchach na Granitowej. Super wybór, super smacznie i zawsze świeże. Ryby z pieca itp. itd.
Odp: Jedzenie:D - 20/07/2009 18:06
Jak wyżej, tylko to raczej na coś wytwornego z dziewczyną (z powodu dość wygórowanych cen). A smacznie i niedrogo jest naprzeciwko miejsca dawnej Pleciugi (obok Turysty - gdzie jeśli przejdzie Ci ochota na rybę również można bardzo dobrze i tanio zjeść ).
Aj literówka, a co do cen to są a i owszem drogie niektóre z dań rybnych, ale mogę polecić http://www.chief.com.pl/obiady.html i za takie ceny można zdrowo i smacznie zjeść.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.