albo kompletnie sie na tym nie znam, albo mam problemy z planowaniem przestrzennym
jak komus udałoby sie zrealizowac to co jest na tym zdjeciu
moze kurde zle patrze, ale wielkosc tego ronda jest co by nie pisac - duza (brak swiatel juz widze te korki), szerokosc ulic w tym miejscu, az cztery kamieniczki wybudowane przy Odrze obok mostu Długiego, gdzie oni je zmieszcza? przesuwajac mawet cały układ drogowy w kierunku tych wybudowanych kilka lat temu
a moze sie nie znam....
Tutaj masz foty jak jest teraz:
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=271041
Spokojnie wejdzie kosztem trawnika, drzew i torów tramwajowych, któe zmienią sie w bus pas. Rondo tez sie zmieści zobacz ile pustej przestrzeni jest przed pasami na Wyszyńskiego. Ogólnie fajny pomysł i super żeby sie udało. Mam nadzieje, że nie przesadzą z kolorami ale do tego droga daleka.
Odp: Inwestycje w Szczecinie - 21/01/2014 13:45
W srodku robi wrazenie. Nawiazuje do zewnetrznego wygladu, no ale wlasnie. Patrzac z boku na ta budowle to i tak za glowe mozna sie zlapac, bo zeby nie wiem jak zajebiscie bylo w srodku to z zewnatrz pasuje tam jak piesc do oka.
Trójkątne dachy opery w Sydney i prostokątne bryły wieżowców też pasują jak pięść do oka. Tak samo koliste formy muzeum Guggenheima w Nowym Jorku zupełnie nie pasują do przecinających się pod kątem prostym przecznic. Co kto lubi - mi się podoba Takie połączenia są trudne - można zrobić koszmar - jak w przypadku łódzkiej filharmonii. Myślę, że u nas to połączenie się udało.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
A budynek ówczesny chętnie bym zobaczył gdzieś na łasztowni, tam prezentowałby sie znamienicie. A tak troche zagalopowano sie z tym kontrastem.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
w stu procentach popieram!
tam powinna być architektura nawiązująca do miejsca i krajobrazu. teraz przy ty zabytkowym budynku psiarni to ta filharmonia pasuje jak śiodło do świni, a nawet jeszcze lepiej. też miałem wizję tego budynku na łasztowni, to by było mistrzostwo świata, a i Szczecin by miał zajebiscie charakterystyczne miejsce. no ale po chuj.....
a co do turzynu...wiadomo, że ten stary był w chuj zacniejszy, więcej się działo i wszystko było prawie do ogarnięcia, obecny manchatan nie ma nawet podjazdu do starego turzynu. no ale niestety jest nowy turzyn..ale chciałem wszystkim zaznaczyć, że jeśli jakieś zakupy niespożywcze planują to bez kitu serdecznie polecam zacząć tourne nie od jakichś kaskad czy outletów, a własnie od turzynu. w zestawieniu do reszty tych przybytków można bez kitu wyhaczyć coś w ciekawych kosztach.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.