Wspomagające będą czynne. Z tym, że będą to jezdnie jednokierunkowe! Od strony MZK, Reala (wylot z miasta), od strony "Liroja" (wlot do miasta). Do tego dochodzi ulica Dąbska i Przenna (które będą pewnie zakorkowane jak batalianów chłopskich) .
Plany mam, ale niestety jeszcze nie do publikacji. Czekamy, aż ostateczny projekt zostanie zatwierdzony przez odpowiednie służby, przy czym zmiany mogą dotyczyć 2,3 znaków. Jak tylko taka decyzja zapadnie, opublikuję je
Pozostaną otwarte (nitka wjazdowa przy osiedlach, nitka wyjazdowa po stronie sklepów Kaufland, Carrefour)
Nie wiem skąd Wy bierzecie takie informacje. Główne jezdnie Struga będą zamknięte przez ok. 12 miesięcy, a od sierpnia 2012 rozpocznie się remont jezdni wspomagających.
Tylko komunikacja miejska? Niby w którym miejscu? Początkowo zakładano tak, przy lewoskręcie z Jasnej, ale pomysł przepadł.
Nie żartujemy Niektórzy na zamknięcie Struga przygotowują się jak na koniec świata przepowiedziany przez Majów
Pojebało? Nawet w formie żartu nie powinieneś tak pisać.
Dla porównania mogę podać, że w roku 2000 zamknęli Most Długi. Autobusy pośpieszne jeździły Trasą Zamkową, a zwykłe dojeżdżały pod Most przy przychodni portowej. Później przechodziło się na pieszo po moście i jechałeś dalej tramwajem. I co jakoś miasto funkcjonowało, przeżyliśmy ten remont. Albo pamiętacie jak remontowali Estakadę Pomorską? Też była zamknięta, jeździło się dołem gdzie co jakiś czas jeździły pociągi towarowe do Portu. Każdy remont jest uporczywy, ale jak ktoś zna topografie miasta poradzi sobie i pojedzie tak, że nie będzie stał w korkach. Teraz nie musisz wjeżdżać do ani wyjeżdżać z miasta od ul. Struga. Masz Przecław, Podjuchy, Dąbie, a nawet objazd przez Zdroje – Klęskowo-Kijewo. Jezdnie równoległe do struga będą nadal przejezdne, tylko, że teraz będą jednokierunkowe. Tak więc ul. Struga nie będzie zamknięta na amen, bo jezdnie wspomagające to także ul. Struga.
Odkładanie przebudowy ul. Struga, przy rozbudowującym się Prawobrzeżu na następne lata byłoby gorsze niż obecna sytuacja. Za 2 lata będzie już nowa droga.
Ostatnio edytowany przez: Rch., 7 września 2011, 18:47 [1 raz(y)]
Odp: Inwestycje w Szczecinie - 08/09/2011 12:14
Po Szczecinie jeździ obecnie 8 (?) Swingów.Słyszałem,że mieli dokupić następne,już liczbie 22 sztuk.Wiadomo kiedy trafią do nas(mam nadzieję,że kasę zabezpieczyli na zakupy).
Siła Płynie Z Krwią , Duma Razem Z Nią ->Duma Pomorza
W planach jest zamówienie kolejnych 22 tramwajów niskopodłogowych, pierwotnie przetarg miał zostać ogłoszony w maju, później przełożono termin na wakacje (w lipcu). Nie wiadomo, czy będą to Swingi od Pesy, czy może Tramino lub jeszcze jakieś inne Citadisy - to zależy od tego, kto wygra przetarg Oczywiście można pisać SIWZ pod konkretną firmę, ale wtedy też nie ma 100% pewności.
Najnowsze oficjalne informacje mówią o tym, że nowy przetarg ma zostać ogłoszony "w tym roku", ale co do tego nie miałbym takiej pewności.
Elektroniczne sieciówki miały zostać wprowadzone w sierpniu, a do tej pory nie ma.
Odp: Inwestycje w Szczecinie - 09/09/2011 14:52
Cieszy to,że powstaje (reaktywowana będzie) linia tramwajowa nr 10.Natomiast zachodzę w głowę ile jeszcze lat przyjdzie czekać na SST...a to willa na drodze,a to braki w dokumentacji,a to przesunięcia środków,dofinansowań...ech!
Siła Płynie Z Krwią , Duma Razem Z Nią ->Duma Pomorza
Wiemy już, jak będzie nazywał się nowy 100-metrowy biurowiec inwestora J.W. Construction Holding S.A., który powstanie w miejscu Zakładów Przemysłu Odzieżowego Dana - Hanza Tower.
Najważniejsze informacje na temat Hanza Tower:
Budowa budynku ma zostać ukończona w 2014 roku.
Hanza Tower będzie miała dokładnie 100 metrów do linii dachu, natomiast wysokość całkowita będzie wynosić 125 m.
Hanza Tower ma oferować 20877 m2 powierzchni biurowej, oraz ponad 4400 m2 przeznaczone dla handlu (powierzchnia całkowita 33000 m2).
Zostanie przygotowanych 480 miejsc parkingowych.
Możliwe, że w budynku znajdzie się również 5-gwiazdkowy hotel.
Zastanawiam się jak to będzie wyglądać u nas za jakieś parę może paręnaście lat; przed imieniem Mr. lub Mrs. zamiast ulica to będzie np. Wyzwolenia albo Krzywoustego "strit" kurwa co za błazny wymyślają te całe areny sreny czy tałery i inne gówna?!
...a no tak zapomniałem że przecież europa,unia... trzeba świat doganiać..
Ostatnio edytowany przez: 1973, 15 lutego 2012, 15:01 [1 raz(y)]
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.