Odp: Inwestycje w Szczecinie - 27/07/2011 01:39
Kolorowe szyby, czemu ? Moim zdaniem jest to mniej więcej tak : miało być gięte szkło, jak widać nie ma owego, wiec musieli coś wcisnąć żeby ludzie przestali w końcu gadać o tym giętym szkle, oraz żeby troszkę wypełnić te szyby, jestem zdania że jednak przesadzili z ilością. Wygląda jak duża pisanka, znając życie za szyby jeszcze pewnie wstawia manekiny ;[
Odp: Inwestycje w Szczecinie - 09/08/2011 09:34
Jakis czas temu dziennikarzyny pisały o rozpoczynajacej sie budowie nowej Dany .
Minal jakos miesiac od tej wiadomosci , a na rzekomej budowie cisza jak makiem zasial .
Odp: Inwestycje w Szczecinie - 09/08/2011 19:03
Trochę dziwna sytuacja, przecież rzekomo inwestor zobligował sie do automatycznego wejścia na teren budowy i ruszeniem od razu w robotami, z racji że zagrożona jest konstrukcja "starej Dany". No ale zobaczymy.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Co to za wielki namiot postawili przed Mostem Dlugim?
Opera na Zamku - tymczasowa siedziba.
Nowa hala będzie w stanie pomieścić około 1000 widzów i co ciekawe stanie się największym obiektem widowiskowym (krytym) w naszym województwie – oczywiście do czasu wybudowania hali widowiskowo-sportowej na Szafera.
Co ciekawe według wstępnych lokalizacji OnZ miało wyglądać o tak:
Odp: Inwestycje w Szczecinie - 09/08/2011 20:36
Napisałeś "tymczasowa" - rozumiem, że w obecnej siedzibie planują jakiś remont itp.? A jak już to wykonają to co będzie z owym namiotem? Przecież "troszkę" kasy na to poszło...efekt tragiczny, beznadziejne miejsce na taką szopkę.
Odp: Inwestycje w Szczecinie - 09/08/2011 21:05
Wg mnie najgorsza inwestycja od lat w Szczecinie. Tak, tymczasowa, bo remont w operze na Zamku będzie trwać dwa lata. W 2013 Opera wróci na swoje stare miejsce...
A co się stanie z namiotem?
Są dwie opcje: albo zostanie rozebrany i sprzedany (sic!) albo pozostanie w tym miejscu co jest i będzie wykorzystywany do różnych 'eventów'. Sam nie wiem, która opcja jest korzystniejsza.
Wg mnie najgorsza inwestycja od lat w Szczecinie. Tak, tymczasowa, bo remont w operze na Zamku będzie trwać dwa lata. W 2013 Opera wróci na swoje stare miejsce...
A co się stanie z namiotem?
Są dwie opcje: albo zostanie rozebrany i sprzedany (sic!) albo pozostanie w tym miejscu co jest i będzie wykorzystywany do różnych 'eventów'. Sam nie wiem, która opcja jest korzystniejsza.
Najlepsze w tym wszystkim jest to, ze nie pomyśleli o hałasie wydzielanym przez tramwaje i opcja jest taka, ze jeżeli wydarzenia w nowej operze będą w trakcie rozkładu jazdy tramwaju, to maja wstrzymywać ruch i podstawiać autobusy.
Odp: Inwestycje w Szczecinie - 09/08/2011 21:28
A na tym namiocie znajduje się ten napis Opera, co jest na wizualizacjach? Bo nie zwróciłem uwagi, a nie wiem czy tylko ja tak mam, że przypomina mi to ogromną reklamę pewnej przeglądarki internetowej, nawet czcionka chyba jest ta sama
Okres gwarancji hali to 6 lat, okres eksploatacji jest taki sam jak obiektów budowlanych. Inwestycja miałaby się zwrócić już po 10 latach. Koszt zakupu, budowy, wyposażenia i eksploatacji hali to ok. 7 mln zł. Sumę w całości pokryją pieniądze z budżetu Urzędu Marszałkowskiego.
A na tym namiocie znajduje się ten napis Opera, co jest na wizualizacjach? Bo nie zwróciłem uwagi, a nie wiem czy tylko ja tak mam, że przypomina mi to ogromną reklamę pewnej przeglądarki internetowej, nawet czcionka chyba jest ta sama
Najlepsze w tym wszystkim jest to, ze nie pomyśleli o hałasie wydzielanym przez tramwaje i opcja jest taka, ze jeżeli wydarzenia w nowej operze będą w trakcie rozkładu jazdy tramwaju, to maja wstrzymywać ruch i podstawiać autobusy.
Ruch ciężkich samochodów na ulicy Floriana może powodować drgania i przeszkadzać podczas spektakli w namiocie Opery na Zamku. Projektanci chcą czasowo wyłączyć ulicę z ruchu - poinformowało Radio Szczecin.
Hala Opery, która powstaje w pobliżu Izby Celnej, pomiędzy ulicami św. Floriana i Energetyków jest bardzo lekką konstrukcją niezwiązaną z gruntem. Z tego powodu istnieją obawy, że wzmożone drgania dochodzące z obu ulic mogą powodować zakłócenia w akustyce.
Jak zapowiedziała Krystyna Kurpiel, prowadząca nadzór inwestorski, inwestorzy będą zwracać się do wojewody i prezydenta o wyłączenie na czas spektakli krótkiej ulicy Floriana z ruchu - informuje Radio Szczecin.
Hala ma być gotowa do końca maja i kosztować 7 mln złotych. Jest to rozwiązanie tymczasowe, a po remoncie głównej siedziby Opery, hala zostanie rozebrana i sprzedana.
Odp: Inwestycje w Szczecinie - 10/08/2011 11:59
7 milionów wydano po to by wąska grupa kilkuset/ tysiąca osób przez czas remontu mogła sobie posłuchać muzyki.
Z całym szacunkiem opera jest potrzebna ale to nie powód by dla bardzo wąskiej grupy ludzi sponsorować jej zastępstwo za parę milionów.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.