Ciekaw jestem czy będzie ten szybki tramwaj i jak będzie szybki . Mam nadzieję że tego projektu nie zjebią . Tyle że po co ten krzystek bierze tyle solarisów jak mają być tramwaje .
A co ma jedno z drugim wspólnego ?
Uważam że jak już się za coś zabierać to porządnie żeby ten projekt był tak dobry że autobusy były by na drugim miejscu w transporcie .
Jak na drugim? Wymiana autobusów jest konieczna,zresztą i tak jest co raz lepiej bo nie tak dawno wszędzie jelczami i ikarusami śmigaliśmy(choć mam do nich sentyment).Szybki tramwaj ma łączyć lewobrzeże i prawobrzeże a konkretne dzielnice np.Wielgowo,Kasztanowe to co ? Jakoś dziwnie to napisałeś;p
w zime tez masz sentyment jak w nich było zimniej niż na zewnątrz?
A mam Może jestem starej daty,ale lubiłem jeździć rozklekotanymi ikarusami,odgłos silnika,otwieranych drzwi,klima całoroczna,wywyjanie na zakrętach;p
Odp: Inwestycje w Szczecinie - 24/12/2010 09:39
Chodziło mi o to że tramwaje powinny być tak dobre że będzie można nimi dojechać gdzieś szybciej niż pośpiesznym . Bo np. dzisiaj będą pewnie stały w korku przed wyszyńskiego .
Odp: Inwestycje w Szczecinie - 24/12/2010 12:06
Bulin.. a jedno i drugie nie może być ? Pogryzą się ? W każdym normalnym mieście inwestuje się w jedno i drugie, dobra komunikacja to podstawa. Co jak co.. ale jeżeli chodzi o tę kwestię przez ostatnie 4 lata to do Krzystka czepiać się nie można. Jeden z niewielu pozytywów jego prezydentury.
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Skąd oni tych architektów biorą.. najpierw dziwna filharmonia, potem ten kloc na Bramie a teraz to. Hala też szału nie robi ale nie można mieć pretensji bo to stary projekt.
Skąd oni tych architektów biorą.. najpierw dziwna filharmonia, potem ten kloc na Bramie a teraz to. Hala też szału nie robi ale nie można mieć pretensji bo to stary projekt.
Każdy ma inne gusta i guściki, ale dla mnie budynek Filharmonii jest na bardzo wysokim poziomie, kloc na Bramie o który Ci dokładniej chodzi ten przy poczcie dla mnie bardzo dobry, ten po Grzybku, może nie jest zajebisty, ale wpasuję się w okolicę, zagęści zabudowę, ożywi okolice - a o to chodzi. A może Tobie chodzi o Posejdona Ten budynek to będzie dla mnie nr 1 na Bramie, oczywiście prócz samej Bramy
Odp: Inwestycje w Szczecinie - 27/12/2010 10:13
Chodziło mi o to po Grzybku. I niczego do siebie nie porównuje, każde oceniam oddzielnie. Tak jak Ambasador napisał są gusta, dla mnie projekt Filharmonii jest brzydki, nie podoba mi się.
Zgoda.. tylko bym wyrzucił z listy te 'zapowiedziane' w 2010 i zostawił te rozpoczęte albo na które są podpisane papiery. Dla mnie takie podsumowanie byłoby bardziej miarodajne bo wiadomo jak to zapowiedziami bywa..
A z wieżą Bismarcka miasto dało sobie już spokój ? Będą jeszcze raz próbowali ją odzyskać ?
PS: Ponawiam pytanie.. wiadomo cokolwiek o zagospodarowaniu terenów po szpitalu miejskim ? Jakieś konkretne plany, projekty, prace ?
Właśnie, jak wygląda sprawa z Posejdonem?? Patrząc w internecie wszystko jest nieaktualne, nawet numer do pośrednika nieruchomości który zajmował/zajmuje sie wynajmowaniem powierzchni. Pierwszy termin to 2011, później 2013 tylko czy jest on aktualny? bo nic nie słychać o inwestycji, tym bardziej nie widać żeby miała ruszyć
Właśnie, jak wygląda sprawa z Posejdonem?? Patrząc w internecie wszystko jest nieaktualne, nawet numer do pośrednika nieruchomości który zajmował/zajmuje sie wynajmowaniem powierzchni. Pierwszy termin to 2011, później 2013 tylko czy jest on aktualny? bo nic nie słychać o inwestycji, tym bardziej nie widać żeby miała ruszyć
budynek ma powstać do 27 stycznia 2013. Taka data widnieje w umowie. Przedstawiciele CDI zapewniają, że wyrobią się w terminie.
A z wieżą Bismarcka miasto dało sobie już spokój ? Będą jeszcze raz próbowali ją odzyskać ?
PS: Ponawiam pytanie.. wiadomo cokolwiek o zagospodarowaniu terenów po szpitalu miejskim ? Jakieś konkretne plany, projekty, prace ?
sprawa z wieżą Bismarcka jest nie do wygrania. Właściciel ma jeszcze jakieś 90 lat żeby coś z nią zrobić (zgodnie z umową). Miasto może co najwyżej starać się ją odkupić, ale wątpię by samo miało pomysł i chęci. Co do szpitala miejskiego to to jest chyba ostatnie info w tej sprawie (chyba):
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.