jakby to powstało to bez wątpienia będą to najlepsze architektonicznie obiekty w Szczecinie. Zresztą SGI już pokazało w Szczecinie że jest konkretną i wiarygodną firmą, więc powstanie tego kompleksu jest bardzo możliwe o ile miasto niezawali sprawy z przestrzennym zagospodarowaniem Łasztowni i Kępy Parnickiej.
O Kaskadę bym się nie martwił, JWC utknęło w martwym punkcie i prawdopodobnie wstrzymalo realizacje inwestycji w calej polsce do czasu ponownego ich rozpatrzenia pod kątem opłacalności - w szczecinie planują otworzenie powierzchni biurowych wiec uważam że powinni zrealizować tą inwestycje, ale niestety zaczynam być troche pesymistą - czas pokaże co z tego wyjdzie. Hotel po Arkonie wstrzymany na około dwa lata - niestety ale takie są realia co mnie tez bardzo smuci. Po Bramie Portowej to zobaczymy co się bedzie działo.
Chcialem zauwazyć że jeszcze sa inwe inwestycje ktorych nie wymieniles a ktore w jakims sensie są kluczowe jak zespol apartamentow na Łasztowni (już zaczeli wyburzac budynki pod ta inwestycje), biurowce w okolicach byłego Ornamentu czy tez business park albo posejdon przy Bramie Portowej no i zapowiedzi Parku Technologicznego, ale z tym to sam jakoś sobie nie robię nadziei.
Odp: Inwestycje w Szczecinie - 19/01/2009 14:09
To byłaby piękna wiadomość (dla mnie) gdyby kiedyś w Szczecinie powstało.... Oceanarium
Bardzo wiele mówi się o morskim charakterze tego miasta-co byłoby tego potwierdzeniem
Po drugie uważam,że byłoby to ,,produktem eksportowym" Szczecina,Czymś z czym ludziom w Polsce by się kojarzył dość jednoznacznie
Po trzecie (pomimo obecności oceanarium w Berlinie),Szczecin stałby się ważnym punktem turystycznym w regionie.Najbliższe Oceanarium jest w Gdańsku.
Umiejscowienie tej inwestycji to teren Łasztowni ,gdzieś w sąsiedztwie wody rzecz jasna Oceanarium w Hull (Anglia)
O dziwo Hull ma podpisaną umowę o współpracy właśnie ze Szczecinem-można by w końcu wymienić się doświadczeniami....bo inwestycja ciekawa,a jeszcze lepsze widoki wewnątrz
Słusznie prawisz. Chyba nawet we Wrocławiu zabierają się za ten temat. Oceanarium w Szczecinie powinno już dawno powstać, bo warto stawiać na symbole i wyróżniki, a tak by było w przypadku Szczecina. Pamiętam jak za dzieciaka byłem w oceanarium w Stralsundzie (jeszcze jak się mieściło w starym gmachu) i podczas tamtej wycieczki ze względu na nie i urok podziwiania zwierząt morskich, było to jedyne miasto na trasie innych miast, którego nazwa mi się wbiła w pamięć.
To było do przewidzenia,że silne gdańskie lobby,będzie robiło wszystko aby ta inwestycje powstała właśnie tam,a nie w Świnoujściu...Tam ma powstać elektrownia,więc niech sie bujają...
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Inwestycje w Szczecinie - 27/01/2009 00:12
Dobra chłopaki takie pytanie. Macie jakieś konkretne adresy, gdzie można na bieżąco być z inwestycjami, projektami ect. prowadzonymi i zaplanowanymi dla Szczecina? Mam na myśli konkretny obiekt, inwestora, koszt inwestycji, szacowane zakończenie budowy no i ew projekt.
Ostatnio edytowany przez: Castaway, 27 stycznia 2009, 00:19 [1 raz(y)]
"Balansujcie dopóki się da, a gdy się już nie da, podpalcie świat!" - J. Piłsudski
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.