'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
taaa...pamiętasz taki klub jak "oszołom"? zamknęli go z jakieś 6 lat temu,dlatego że miały rozpocząć sie tam prace budowlane...mijają lata,kaskada poki co jest wirtualna i na papierze a "dachy paryża" nadal swoim "urokiem" zachwycają każdego z nas...to samo będzie z "grzybkie" i "kogucikami" po drugiej stronie. swoją drogą jak można tolerować takie budy w środku miasta. czy nie mamy za grosz estetyki i musimy to tolerować?
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Teraz już budują Pleciugę nową na placu Żukowa, a w okolicach przyszłej Kaskady przesadzają drzewa. Budowa rusza!
...czego nie można powiedzieć o Galerii Brama :- |
Po prostu trzeba było mocno przycisnąć skurwiela Hiszpana do muru, a nie podpisywać jakąś śmiechu wartą umowę... Teraz mamy, co mamy. Na własne życzenie.
zgadzam sie,a bramie strasznie mozolnie to idzie. w miejscu tam gdzie keidyś było "derby" wiecznie budują. może troche teraz powrzucam do jednego wora ale zacxyna mnie juz powoli mierzić sytuacja z obiecanym stadionem,o hali i aquaparku nawet nie wspominam. zobaczymy równiez jak to będzie wyglądało z tym basenem 50 m.,wszaqk mają jakieś mistrzostwa sie u nas odbyć. następnie jak wygląda casus Gontynki,tam już są takie haszcze że głowa mała...o nowej "danie" i filharmoni koło komendy nie będe sie wypowiadał wszak prace mają ruszyć w tym roku,ale czy ruszą to inna sprawa. no i na koniec ciekaw jak tam sie ma sprawa Sediny,bo temat też jakby troche zszedł na dalszy plan... o dworcu,szybkim tramwaju to nawet głupio pisać bo na to nawet nie licze.
Sediny nie odnaleziono. Jest jednak poważna szansa na jej replikę. Szybki tramwaj nie powstanie i jest to już pewne (brak dofinansowania z UE). A dworzec? Na razie zupełna abstrakcja.
Beda wiosenne lokalne podtopienia, basen sam sie zrobi...
Szybki tramwaj jest wtedy, jak jest 5 minut spoznienia wg rozkladu i motorniczy stara sie nadrobic stracony czas...
Dworzec przeszedl lifting przed regatami, teraz przez 10 lat nic znaczacego sie tam nie wydarzy...
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Beda wiosenne lokalne podtopienia, basen sam sie zrobi...
Szybki tramwaj jest wtedy, jak jest 5 minut spoznienia wg rozkladu i motorniczy stara sie nadrobic stracony czas...
Dworzec przeszedl lifting przed regatami, teraz przez 10 lat nic znaczacego sie tam nie wydarzy...
Nie ma co, optymista pełną gębą
A tak na poważnie: z tej całej listy którą podał Goral* tylko Kaskada ma realne szanse powstać...
ehhh mi sie jakos ten pomysl z lasztwonia nie podoba...
5 lat to ja bym w ciemno brał. Obawiam się, że nastąpi to jeszcze później.
o ile w ogóle nastąpi, tak to już jest że Polska to kraj zboczeńców i złodzieji, niestety
realnie patrząc to chyba nikomu nie zależy,no może poza nami przeciętnymi mieszkańcami aby coś w tym mieście zbudowano. jakos markety czy stacje benzynowe lub monopol golemy kwitną bardzo owocnie,zaś hale czy basen to niechętnie. ja też juz nie wierze w to miasto,a szkoda bo ma spore mozliwości... wystarczy tylko poparzeć na masz sport w skali regionalnej-takiego dna to nigdy nie mieliśmy
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.