Odp: Inwestycje w Szczecinie - 27/01/2008 18:11
Zaadoptować Kosmos na galerię sztuki współczesnej to jest najbardziej sensowny pomysł o jakim słyszałem w ostatnim czasie! Jestem jak najbardziej za, bo jeśli niemożna tego wyburzyć to chociaż to porządnie odnowić i dać pod konkretne przeznaczenie. zadne tam centra i tego typu głupoty, tylko porządna galeria z sztuką współczesną!
Jasne, że tak dla mnie jest to jeden z największych paradoksów - kino Kosmos, samo centrum Szczecina, tyle lat już tam straszy zniszczone, że też nikt wcześniej nie wpadł na pomysł zrobienia tam czegoś takiego, a nie od razu wszyscy sie rzucali na jakieś centra handlowe.
W końcu.
Przecież te autobusy które teraz jeszcze się pojawiają, wołają o pomstę do nieba. Czasem aż strach do nich wsiąść, bo nie wiadomo czy nie rozsypie się toto przed następnym przystankiem.
W końcu.
Przecież te autobusy które teraz jeszcze się pojawiają, wołają o pomstę do nieba. Czasem aż strach do nich wsiąść, bo nie wiadomo czy nie rozsypie się toto przed następnym przystankiem.
Czasem o pomste do nieba to się woła jak kierowca jedzie jak wariat zdezelowanym jelczem, się tylko słyszy " Panie pan wieziesz ludzi czy kartofle "
heh a poruszacie się może tramwajem nr.6 albo nr.3? to jest dopiero poezja -.-
W końcu.
Czasem o pomste do nieba to się woła jak kierowca jedzie jak wariat zdezelowanym jelczem, się tylko słyszy " Panie pan wieziesz ludzi czy kartofle "
heh a poruszacie się może tramwajem nr.6 albo nr.3? to jest dopiero poezja -.-
rzeczywiscie. Szczegolnie 6. nie da sie uslyszec wlasnych mysli.
W końcu.
ja tam wole jak szofer doda gazu niz muli jak stara baba...
pamietam kiedys jednego, zajebistego szofera w Aśce podstawionej pod stadionem...cały autobus mu kibicował, to bym wariat..
Odp: Inwestycje w Szczecinie - 29/01/2008 12:44
Co do Tatr... Nie jestem specjalnym ich zwolennikiem. Spoko, sa ciche, w miare ladne, narazie nie sa zniszcone, ale sa na maxa ciasne. Ostatnio jezdza np. zmodernizowane, takie owalne wagony na trasie linii nr 7. Przy srodkowych drzwiach wyrzucili ze 3 miejsca siedzace, ale jest miejsce dla wozka z dzieckiem. W srodku wagonu sa 4 kamery, takze przez dluzszy czas powinny pozostac nienaruszone. Cicho, miejsc wiecej niz w Tatrach, spokojnie da sie przejsc przez caly wagon.
Ale i tak wole Tatry niz rozjebane wagony, w ktorych poziom dzwieku siega 90 decybeli....
A Jelcze powinny przestac jezdzic z 5 lat temu...
Odp: Inwestycje w Szczecinie - 29/01/2008 12:51
Dla mnie przesadą jest rozpierdalanie tych "nowych" busów ostatnio natrafiłem na kilka gdzie z tyłu już szyby fotele "stagowane" . Kurwa co to za pierdolona moda nabazgrać coś w busie ...
Co do Tatr... Nie jestem specjalnym ich zwolennikiem. Spoko, sa ciche, w miare ladne, narazie nie sa zniszcone, ale sa na maxa ciasne. Ostatnio jezdza np. zmodernizowane, takie owalne wagony na trasie linii nr 7. Przy srodkowych drzwiach wyrzucili ze 3 miejsca siedzace, ale jest miejsce dla wozka z dzieckiem. W srodku wagonu sa 4 kamery, takze przez dluzszy czas powinny pozostac nienaruszone. Cicho, miejsc wiecej niz w Tatrach, spokojnie da sie przejsc przez caly wagon.
Ale i tak wole Tatry niz rozjebane wagony, w ktorych poziom dzwieku siega 90 decybeli....
Te owalne wagony na trasie linii nr 7 to nic innego jak 105N2k Tzw. Bulwy. Całkiem niedawno (jakiś miesiąc temu) trafiło do nas kilka nowych sztuk tego rodzaju, które łatwo rozpoznać - mają nieco jaśniejsze malowania pasów na dole, w porównaniu do swoich poprzedniczek.
A Tatry jak Tatry - solidne i w miarę nowoczesne.
Dla mnie przesadą jest rozpierdalanie tych "nowych" busów ostatnio natrafiłem na kilka gdzie z tyłu już szyby fotele "stagowane" . Kurwa co to za pierdolona moda nabazgrać coś w busie ...
Powiedzmy sobie szczerze - na wandali nawet kamery nie pomogą. i tak zniszczą i tak zniszczą. Co im grozi za to, że zostaną nagrani jak malują po szybie, albo siedzeniach? Kierowca nie zauważy a po nagraniu i tak do gościa nie dojdą. Kilka tygodni temu w bodaj Faktach był materiał właśnei o Szczecińskim motorniczym, który z takiego nagrania wydrukował twarz wandala i porozwieszał w swoim tramwaju z odpowiednim dopiskiem. Okazało się, że złamał prawo. To nie ten malarz był 'tym złym' tylko właśnie motorniczy. Bo jak to tak można rozwieszać twarz człowieka i ogłaszać wszystkim że jest wandalem. Mamy taki porąbany system prawny i dopóki to się nie zmieni nawet kamery nie pomogą nam utrzymać porządku w autobusach i tramwajach.
Kilka tygodni temu w bodaj Faktach był materiał właśnei o Szczecińskim motorniczym, który z takiego nagrania wydrukował twarz wandala i porozwieszał w swoim tramwaju z odpowiednim dopiskiem.
Odp: Inwestycje w Szczecinie - 29/01/2008 18:48
Wg mnie kamery stanowia wieksze zapezpieczenie przeciwko osobom demolujacym tramwaje niz zdanie sie na interwencje pasazerow czy motorniczego...
Tagowanie nie wkurwia mnie tak jak drapanie szyb. Spoko, sam kiedys troche mazalem po tramwajach. Jesli ktos stawia fajnego taga, spoko. Ale kurwa, jak ktos tak drapie szyby, ze nic przez nie nie widac to nic tylko kazac odkupic szybe i zaplacic za jej wstawienie!
Ponadto inna sprawa: autobusy. Siadasz sobie przy oknie, spoko. I nic nie widzisz? Jak to? Aha, no tak. Reklamy na caly bok autobusu plus zaparowane od srodka szyby, w ktorych kwitnie nowe zycie. Przedwczoraj widzialem cala zielona od srodka szybe na trasie 81. Zal. Az tak ciezko zdjac szybe, wysuszyc, zalozyc szybe i wymienic uszczelki? No ja pierdole.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.