Odp: Temat dla kierowców - 28/04/2010 18:04
Dzięki wielkie Bardzo mi pomogłeś, w tych czasach należy pamiętać aby jeździć z głową, sam mam prawo jazdy nieco ponad rok, ale jak widze gościa w moim wieku zasuwającego po Taczaka 160km/h to mnie krew zalewa, albo nieraz widuje jak po Wojska Polskiego przy jednostce wojskowej jacyś debile zasuwają ponad 150. Trochę rozwagi.
Ten rysunek mało wyjaśnia (przynajmniej mi), nie orientuję się gdzie to jest, ale znak STOP wcale nie oznacza że na skrzyżowaniu trzeba puścić wszystkich. Oznacza on że nie możesz wjechać na drogę z pierwszeństwem bez wczesniejszego zatrzymania się, ale gdy drogą z pierwszeństwem nie porusza się pojazd a z drogi podporządkowanej (jak na rysunku) wyjeżdża pojazdk i skręca w lewo to ten przy znaku Stop po zatrzymaniu jak rusza to ma pierwszeństwo. Tylko że tam na rysunku są tory 2 drogi i nie wiem czy to krzyżówka i jak oznakowana... pozdro!
Całe życie na MELANŻU!!!! POGOŃ SZCZECIN & LEGIA WARSZAWA
Odp: Temat dla kierowców - 07/05/2010 10:50
Auto strasznie długo schnie. Po każdym deszczu, myciu czy nawet porannej rosie wszystkie auta są już dawno suche, a moje dalej mokre. I to nie parę kropelek tylko konkretnie mokre. Coś z lakierem? Istotne czy olać?
Odp: Temat dla kierowców - 10/05/2010 19:19
Mógłby ktoś polecić TANIĄ szkołę jazdy żeby wykupić sobie z 4 godzinki dodatkowe przed egzaminem? Najlepiej nazwa i cena/h od razu
Odp: Temat dla kierowców - 26/05/2010 14:03
Od dzisiaj w berlinskim tunelu na miejskiej autostradzie A100 zostal uruchomiony fotoradar, ich w tym tunelu prawie nie widac, a do tego nie robi fotki z flashem, motory tez ponoc chwyta
Nie wiem czy akcja ma sens (moze to chwyt marketingowy np. Shella) , jednak, gdby ludzie sie zastosowali do tej akcji to rezultat mogl by byc dla nas pozytywny.
Odp: Temat dla kierowców - 17/06/2010 11:56
E tam, watpie zeby to przynioslo jakiekolwiek korzysci, ludzi nie zmienisz. Poza tym ja tankuje tylko na BP i nie zamierzam tego zmieniac na zadne Orleny czy inne Shelle.
Od dzisiaj w berlinskim tunelu na miejskiej autostradzie A100 zostal uruchomiony fotoradar, ich w tym tunelu prawie nie widac, a do tego nie robi fotki z flashem, motory tez ponoc chwyta
Jeszcze tak do starego postu dodając. Z tego co mi wiadomo to brak umowy fotoradarowej między Niemcami, a Polską wyklucza dostawania zdjęć z niemieckich dróg co innego jak po zrobieniu zdjęcia złapią cię za zakrętem.
E tam, watpie zeby to przynioslo jakiekolwiek korzysci, ludzi nie zmienisz. Poza tym ja tankuje tylko na BP i nie zamierzam tego zmieniac na zadne Orleny czy inne Shelle.
A czym sie rozni paliwo BP od tych z Shella i Orlenu?
Na BP zbieram punkty i czesto maja tanie piwo jak sie dobra promocaj trafi, co przy nocnych powrotach z roboty nie jest bez znaczenia
Jeszcze tak do starego postu dodając. Z tego co mi wiadomo to brak umowy fotoradarowej między Niemcami, a Polską wyklucza dostawania zdjęć z niemieckich dróg co innego jak po zrobieniu zdjęcia złapią cię za zakrętem.
byc moze masz w tym punkcie racje, ale nie wiem do konca. Od jesieni ma sie w tym cos zmienic, tak cos mi utkwilo w glowie, bo to dla mnie tez wazne chwilowo nic nie znalazlem w necie, ale obilo mi sie o uszy ze od pazdziernika 2010, niemcy zciagac beda kase od miasta, gminy, powiatu gdzie auto jest zarejstrowane, a te beda zciagac kase od wlasciciela auta. slyszalem to kiedys zdaje sie w radio
Odp: Temat dla kierowców - 19/06/2010 01:41
Patrząc na ceny paliw w Szczecinie to Orlen ma minimalnie niższą cenę, zwłaszcza ropy niż BP, Shell (raczej zazwyczaj na większości stacjach). Ja przeważnie tankuje na BP i też raczej tego nie zmienię. Ja bym raczej bojkotował Shella oni lubią sobie podwyższać ceny aż za bardzo. Najśmieszniejszy jest ten ich cały V-Power. Płacisz jak za 98 (a nawet jeszcze drożej) a masz zwykłą 95. Swego czasu była też Suprema95 ale wycofali to ze Statoila, bo sprzedaż nie szła.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.