Odp: Temat dla kierowców - 04/10/2016 15:12
Kto poleci jakiś serwis forda dla samochodów osobowych jak i dostawczych w dzielnicach Zachodnich Szczecina. Chodzi o fachowość dostępność części oraz nietypowe naprawy typu wymiana klamek i rolek drzwi przesuwnych i innych.
Od paru lat jak coś robie w fordzie to tylko w FordFach. Ford Fach. Ważne abyś trafił na Bieszczadzką, bo jest jeszcze jeden serwis o tej nazwie, który się jawnie podszył pod nich. Na Bieszczadzkiej prowadzi go osoba, z wieloletnim doświadczeniem w ASO Forda. Naprawdę robią dobrze i cenowo jest ok.
Odp: Temat dla kierowców - 10/03/2017 14:32
Nowe gumy u Zbyszka (Zender) na Santockiej.
Serwis klimy - jeśli coś poważniejszego (w sumie i z pierdołą można jechać) to Pamis w Podjuchach.
Odp: Temat dla kierowców - 14/03/2017 20:00
Nowe opony w Kluczu. Ostatni dom po prawej, w dol w podworko sie zjezdza. Od dawna tam kupuje jak trzeba, dobry wybor i mozna stargowac z cena.
Dzięki koleżko za polecenie tego warsztatu. Również szczerze polecam. Pełna profesja, wszystkie naprawy szybkie i skuteczne. Kilka razy pomogli w awaryjnych sytuacjach pomimo napiętego grafiku.
Niedawno kupiłem samochód na siebie. Minęły dwa miesiące i musiałem kupić OC. Również kupiłem na siebie, bo nie było opcji aby dopisać osobę ze zniżkami do DR. Teraz po 3 miesiącach jest opcja aby dopisać osobę, która ma 60 % zniżek. Moje pytanie brzmi: czy jak dopiszę tą osobę do DR, to czy ubezpieczyciel zwróci mi różnicę za pozostałe 7 miesięcy?
Raczej nie. Nadal ty pozostaniesz ubezpieczającym. Musiałbyś przenieść własność na tę osobę, ona wypowiedziałaby twoją umowę, zawarła nową, a potem ponownie przeniosła na ciebie udział. Nie koniecznie ma to sens, chyba, że to jakieś 5,0 pojemności . Umowa przenosząca własność może być różna, by uniknąć PCC może to być np. przewłaszczenie na zabezpieczenie.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.