Odp: Temat dla kierowców - 17/08/2013 11:03
Pstryknęło mi wczoraj także na razie poczekam co z tego wyjdzie o ile cokolwiek przyślą a mam nadzieję że nie. Dzięki panowie za cenne informacje jak działać w takich przypadkach,może się przydać.
Odp: Temat dla kierowców - 17/08/2013 11:05
Komendant straży miejskiej z Recza był jednym z tych który chciał mocniej podreperować budżet.
Wysyłał informację do m.in. firm transportowych,iż za brak wskazania kierowcy z nazwiska któremu strzelił radar wpadnie ITD z kontrolom do firmy.
Wszedł mu prokurator i ma sprawę za 'delikatne' przekraczanie uprawnień.
Nie wiem czy było, ale dla korzystających z fejsa grupa : Szuszą! Szczecin
..no widzisz tak jak pisałem akurat w Przydarginiu obniżyli ten moment pstryknięcia i złapało mnie..z tego co widziałem przede mną też ktoś się załapał.. poza tym większość fotek w regionie ogarnięta.
Ostatnio edytowany przez: 1973, 2 października 2014, 09:56 [3 raz(y)]
Chcac dostac sie z lotniska Berlin-Schönefeld do centrum miasta gdzie najlepiej sie skierowac zeby zostawic samochod i dalej przesiasc sie w komunikacje miejska? Tak zeby nie trzeba bylo kupowac naklejki, chodzi mi o cos na wzor warszawskich parkingow P+R.
Chcac dostac sie z lotniska Berlin-Schönefeld do centrum miasta gdzie najlepiej sie skierowac zeby zostawic samochod i dalej przesiasc sie w komunikacje miejska? Tak zeby nie trzeba bylo kupowac naklejki, chodzi mi o cos na wzor warszawskich parkingow P+R.
Zaparkuj gdzies blisko Treptower Park lub Pankow Heinersdorf
Zaparkuj gdzies blisko Treptower Park lub Pankow Heinersdorf
Parkowalem na altgenicke niestety moja mapa nie ogarnela wszystkiego i musialem przebijac sie przez centrum Berlina, zeby nasi rowerzysci mieli taka kulture jazdy jak tam, to nawet zaakceptowalbym to srodowisko...
Na S3 (skrzyżowanie z Kliniskami) fotki już zamontowane także trzeba "heblować" panowie. Kolega ekspert oczko coś może wie czy tylko maszt z puszką czy będzie aparat?
jebać fotoradary, ale akurat na ten to az tak mocno narzekać nie można, w koncu jest to przeniebezpieczne skrzyżowanie.
Na S3 (skrzyżowanie z Kliniskami) fotki już zamontowane także trzeba "heblować" panowie. Kolega ekspert oczko coś może wie czy tylko maszt z puszką czy będzie aparat?
Mają być pełne z tego co słyszałem. Ale trzeba będzie zaobserwować z bliska. Ja teraz tamtędy rzadko latam więc tak szybko tego nie potwierdzę.
Odp: Temat dla kierowców - 05/10/2013 11:39
Czy dostał ktoś kiedyś czerwonym fleszem po oczach na autostradzie w Niemczech?
Nie wiem, czy to był fotoradar, czy może tylko jakieś światło ostrzegawcze, bo było to na zwężeniu autostrady przed dość ostrym zakrętem?
Odp: Temat dla kierowców - 05/10/2013 17:38
Zazwyczaj dostaje po oczach na biało, więc byłem zaskoczony...
To prawda, że Niemcy nie wysyłają mandatów do Polski, tylko można go dostać, gdy zostanie się zatrzymanym do kontroli przez patrol u nich?
Odp: Temat dla kierowców - 06/10/2013 08:41
Prawda. Niemcy nie wysyłają mandatów. Zwracają się do Polskiej strony po dane auta oraz kierowcy i trzymają je w komputerze. Jeże upłynie termin zapłacenia mandatu naliczają odsetki. I jak będziesz kiedyś kontrolowany w Niemczech to przygotuj się na bardzo bardzo wysoką sumę do płacenia. Chyba,że jesteś pewny ,że masz fotkę to radzę pojechać do najbliższego komisariatu policji i zapłacić. Przykład: niezapłacony mandat 100 euro po 1,5 roku to 4000 euro.
" Jak idziesz w górę bądź miły dla ludzi , bo możesz ich spotkać jak będziesz leciał w dół "
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.