ja ubezpieczalem cztery kola w zeszlym roku, a "formalnie" bylem dopisany jako wspolwlasciciel do (swojego) auta pod ojcem mojej bylej panny, tez mam prawko od niedawna, wiec normalnie beknalbym jak za zboze, a wyszly mi grosze, nikt nie robil problemow z powodu wieku, czy stazu.... mowimy tu o firmie H.D.I.
Ostatnio edytowany przez: - papa gamoniu! -, 23 czerwca 2010, 02:00 [1 raz(y)]
Odp: Temat dla kierowców - 01/07/2010 10:35
Nie pamiętam czy było poruszane ale chyba tak, w każdym bądź razie nie chce mi się przeczesywać całego tematu;
płatność drugiej raty OC jeśli opóźni się z tydzień do dwóch to jakiegoś dramatu nie będzie?
Nie pamiętam czy było poruszane ale chyba tak, w każdym bądź razie nie chce mi się przeczesywać całego tematu;
płatność drugiej raty OC jeśli opóźni się z tydzień do dwóch to jakiegoś dramatu nie będzie?
Auto wciaz masz wtedy ubezpieczone, a ubezpieczyciele nie sa chyba az tak nadgorliwi, zeby po 2 tygodniach robic jakies problemy, ja sie przynajmniej nie spotkalem.
Odp: Temat dla kierowców - 19/07/2010 18:10
Jaka szkoła jazdy w Szczecinie podchodzi bardzo luźno do teorii i można od razu zacząć jazdy, bo wiem, że sporo znajomych kiedyś opowiadało, że tak robiło i nawet przed zakończeniem jazd zapisywali się na państwowy. Taka opcja byłaby najlepsza.
Jaka szkoła jazdy w Szczecinie podchodzi bardzo luźno do teorii i można od razu zacząć jazdy, bo wiem, że sporo znajomych kiedyś opowiadało, że tak robiło i nawet przed zakończeniem jazd zapisywali się na państwowy. Taka opcja byłaby najlepsza.
Można się dogadać z manym, jednak ma tylko jeden samochód i zapisuje jak najwięcej ludzi i potem możesz czekać na jazdy w nieskończoność, a z umówieniem się na dogodną godzinę już nie wspomnę.
Można się dogadać z manym, jednak ma tylko jeden samochód i zapisuje jak najwięcej ludzi i potem możesz czekać na jazdy w nieskończoność, a z umówieniem się na dogodną godzinę już nie wspomnę.
To niezbyt mnie taka opcja interesuje, żeby czekać w nieskończoność.
Skrzyżowanie ul. Bohaterów Warszawy i ul. 5-go Lipca, jadąc Boh Wwa od strony Mickiewicza w stronę Jagiellońskiej, wiadomo dwa pasy a za skrzyżowaniem prawy pas zamknięty (remont chodników). Do tej pory z prawego pasa skręt w prawo i jazda prosto a z lewego wiadomo w lewo i prosto. Z tego że często samochody jadą w lewo w 5-go Lipca to pas lewy zakorkowany (z prawego prawie nikt nie ruszał bo zaraz go nie było). I tu pare metrów wcześniej, jakiś czas temu, pojawiły sie pionowe znaki na słupach (z obu stron), że z lewego pasa tylko skręt w lewo a z prawego pasa skręt w prawo i jazda prosto. Około 80% kierujących tego nie widzi i z lewego pasa jedzie prosto, zamiast z prawego. Bardzo łatwo o stłuczke.
Szerokości.
Do tych co chcą zarbić na stłuczkach (lub ich uniknąć) i do tych co śmigają na pamięć:
Skrzyżowanie ul. Bohaterów Warszawy i ul. 5-go Lipca, jadąc Boh Wwa od strony Mickiewicza w stronę Jagiellońskiej, wiadomo dwa pasy a za skrzyżowaniem prawy pas zamknięty (remont chodników). Do tej pory z prawego pasa skręt w prawo i jazda prosto a z lewego wiadomo w lewo i prosto. Z tego że często samochody jadą w lewo w 5-go Lipca to pas lewy zakorkowany (z prawego prawie nikt nie ruszał bo zaraz go nie było). I tu pare metrów wcześniej, jakiś czas temu, pojawiły sie pionowe znaki na słupach (z obu stron), że z lewego pasa tylko skręt w lewo a z prawego pasa skręt w prawo i jazda prosto. Około 80% kierujących tego nie widzi i z lewego pasa jedzie prosto, zamiast z prawego. Bardzo łatwo o stłuczke.
Szerokości.
Noto trzeba będzie się udać we wspomniane miejsce. W czerwonej strzale trzeba odpicować lewy bok, więc skrzyżowanie jak znalazł
Ja kocham Liverpool - Ty kibicujesz Man Utd,
Jestem za Pogonią Szczecin, a Ty za Lechem Poznań
Lubie metal, a Ty kochasz hip-hop, Popierasz PiS, ja wole PO
Mimo to jesteś mi jak brat, bo łączy nas nienawiść do drogówki.
Odp: Temat dla kierowców - 01/08/2010 19:55
Mam pytanie , wie ktoś może jak wygladaja testy psychologiczne u kierowcow Bo przekroczylem 24 pkt i przyszlo mi po 6 miesiacach zawiadomienie ze mam sie stawić na badania psychologiczne!! To jak to jest z prawem jazdy jak nie zdam testow to mi zabieraja prawko?? z gory dzieki za odpowiedz
Mam pytanie , wie ktoś może jak wygladaja testy psychologiczne u kierowcow Bo przekroczylem 24 pkt i przyszlo mi po 6 miesiacach zawiadomienie ze mam sie stawić na badania psychologiczne!! To jak to jest z prawem jazdy jak nie zdam testow to mi zabieraja prawko?? z gory dzieki za odpowiedz
podbijam pytanko kolegi... jak to jest z tym prawkiem teraz?
Odp: Temat dla kierowców - 07/08/2010 18:41
Mógłby ktoś polecić jakiś dobry warsztat na mieście? Miałem fachowca, ale jakiś czas temu wyjechał do Norwegii. Chodzi mi o taką miejscówkę gdzie nie tylko zajmą się silnikiem , ale w razie potrzeby wyklepią , podspawają - no uporają się z każdym problemem.
Krótko mówiąc szukam dobrego majstra , a nie gościa , który zajmuje się tylko wymianą części
Z góry dzięki za wszelką pomoc.
Ostatnio edytowany przez: Bosmaniak, 7 sierpnia 2010, 18:53 [1 raz(y)]
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.