Może nie ostatnie, ale jedno z ostatnich spotkań sezonu, po którym awansowaliśmy, wynik się zgadza i jeśli dobrze pamiętam, to chyba przed tym meczem facet przebiegł przez murawę z okrzykiem, że Flotę biją czy jakoś tak.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Dokładnie
Mój pierwszy mecz na Pogoni, pierwszy raz na stadionie w Kołobrzegu. Mało co z sąsiadem w barwach Pogoni nie weszliśmy na sektor Kotwicy.. ;D
' Bo dla mnie człowieku, żyć bez marzeń nie warto...'
Fajna sytuacja mi się przypomniała o której młodsza część kibiców Pogonki może nie wiedzieć.
Na początku lat 90-tych , kiedy było jeszcze ciężko z barwami, kibice GKS-u Katowice przed meczami , rozdawali z wielkich worków barwy (szaliki) a po meczu je zbierali spowrotem Takie to były czasy.
to chyba przed tym meczem facet przebiegł przez murawę z okrzykiem, że Flotę biją czy jakoś tak.
Jak pamięć nie zawodzi, to Flota wjebała się w kasy, a nas na sektorze "uspokajali" , ale że ktoś wbiegał na murawę to nie pamiętam. To ostatni wypad w te dziury na szczeblu ligowym. Po tym wyjeździe był jeszcze wypad w PP, na który przystała jakaś setka osób.
PS: Jeden z kibiców już na sektorze intonował wrzutę na Kotwicę składającą się z czterech zwrotek? Przypomni ktoś?
to chyba przed tym meczem facet przebiegł przez murawę z okrzykiem, że Flotę biją czy jakoś tak.
Jak pamięć nie zawodzi, to Flota wjebała się w kasy, a nas na sektorze "uspokajali" , ale że ktoś wbiegał na murawę to nie pamiętam. To ostatni wypad w te dziury na szczeblu ligowym. Po tym wyjeździe był jeszcze wypad w PP, na który przystała jakaś setka osób.
PS: Jeden z kibiców już na sektorze intonował wrzutę na Kotwicę składającą się z czterech zwrotek? Przypomni ktoś?
Stałem wtedy na murawie pod naszym sektorem i pamiętam, że facet przebiegł całe boisko, pod nasz płot z okrzykiem: "Chłopaki! Flotę Nam biją!". Teraz mi się lepiej przypomniało.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Odp: Troszke historii - Pogoń Szczecin kibicowsko - 08/03/2013 21:30
ta fotka to na 100% lata 92/93 stadion legii nie było jeszcze zgody ponownej nasza prezentacja na tamte lata to było coś szpakowski wtedy powiedział na wizji proszę państwa to nie są kibice ac milanu tylko Pogoni Szczecin echh to były lata
Moja na zawsze Pogoń Szczecin
Szanujmy się nawzajem
Czy staruszek czy małolat każdy śpiewa ........
Hmmm - no to już sam zgłupiałem
Sektor dla przyjezdnych więc musiało to być przed zgodą czyli najprawdopodobniej rok 1993.
Tak na meczu wyglądaliśmy
Chyba że to duzo przed meczem fotka zrobiona gdy nie ma całej grupy na sektorze i wiszą flagi, bo na tej drugiej fotce brak flag na płocie, jest za to sektorówka. No i grupa stoi na sektorze z jasnymi ławkami a na pierwszej fotce siedzą na ciemnych.
napewno 92/93 stadion legii było extra nie było zgody a szpakowski na wizji powiedział proszę państwa to nie są kibice ac milanu tylko Pogoni Szczecin
Szanujmy się nawzajem
Hmmm - no to już sam zgłupiałem
Sektor dla przyjezdnych więc musiało to być przed zgodą czyli najprawdopodobniej rok 1993.
Tak na meczu wyglądaliśmy
Chyba że to duzo przed meczem fotka zrobiona gdy nie ma całej grupy na sektorze i wiszą flagi, bo na tej drugiej fotce brak flag na płocie, jest za to sektorówka. No i grupa stoi na sektorze z jasnymi ławkami a na pierwszej fotce siedzą na ciemnych.
napewno 92/93 stadion legii było extra nie było zgody a szpakowski na wizji powiedział proszę państwa to nie są kibice ac milanu tylko Pogoni Szczecin
teks Szpakowskiego o kibicach Pogoni i Milany była labo z meczu z Wisła albo Siarką (tu aż dziwne ale jakoś blizej mi tu z tym tekstem)...na Legii raczej nei został wypowiedziany
PS ponawiam pytanie ma ktoś na hvs program regionalnych trójek Szczecin, Wrocław, Poznań co nagrywali m.in. u nas na meczu i po nim ? Albo Ekspres reporterów o bandzie Lecha na których sporo o Pogoni ?
Na Legii, na Legii marcinek ma rację z tym tekstem wielkie flagi na wędkach i race
PS ponawiam pytanie ma ktoś na hvs program regionalnych trójek Szczecin, Wrocław, Poznań co nagrywali m.in. u nas na meczu i po nim ? Albo Ekspres reporterów o bandzie Lecha na których sporo o Pogoni ?
zapewne chodzi o słynny (niby) wypad na do Poznania, co wypowiada sie m.in. U. na sektorze. Filmik krążył w sieci. Na pewno ktoś go zaraz odkopie
macie linka z tym że .. "to nie kibice Milanu.." - chcę się utwierdzić w faktach
Odp: Troszke historii - Pogoń Szczecin kibicowsko - 10/03/2013 18:24
tak a Legia wtedy miała szeleszczące papierki srebrne nawet dobrze to wyszło bo kilka dni wcześiej grał olimpic marsylia z ac milanem no i takie nawiązanie he
My natomiast zrobiliśmy na tym meczu bardzo duże wrażenie na Legii i nie tylko
to były czasy te wyjazdy napewno co niektórzy pamiętają także górnik pszów i awans Pogoni do ex-klasy wtedy pierwszej ligi wyjazd rewelka terror potęga radość
Szanujmy się nawzajem
Tam wezwali mnie bym do nich dołączył, dołączył do tańca umarłych.
W krąg ognia podążyłem za nimi, do samego środka......Kiedy czujesz, że nadchodzi twój czas, bądź gotów.
Pożegnaj się ze wszystkimi, łyknij gorzałki i zmów modlitwę.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.