Odp: Troszke historii - Pogoń Szczecin kibicowsko - 27/12/2011 15:14
Robię podsumowanie kibiców z 2011 roku w związku z planowanym plebiscytem na najlepszych kibiców w pierwszej lidze. Jesli ktoś miałby dane z meczów wyjazdowych w minionym roku to byłbym wdzięczny. Chodzi mi o frekfencję.
Jeśli komuś się chce po krótce przybliżyć mi kulisy konfliktu z zarządem z wiosny tego roku tez byłbym wdzięczny. Wiem, że chodziło między innymi o złe traktowanie ludzi ze stowarzyszenia i od przygotowywania opraw meczowych. O karty kibica i generalnie o olewanie przez zarząd kibiców. Nie chce napisać głupot więc wole zasięgnąć języka u źródła.
Ostatnio edytowany przez: Szymi, 27 grudnia 2011, 16:37 [1 raz(y)]
Wczoraj zmarł Max, starszy fanatyk, większość osób powinna chociaż o Nim słyszeć...bardzo aktywny kibic w swoim czasie...Człowiek umiera a pamięć zostaje...[*]
Pogrzeb odbędzie się w czwartek o godzinie 13:00 w Parafii Rzymsko - Katolickiej p.w. Opatrzności Bożej, ul. Marii Dąbrowskiej 19 ( Szczecin - Majowe ).
O 14:00 uroczystości pogrzebowe odbędą się na cmentarzu w Dąbiu.
... ja się będę opierdalał niech się wszystko dzieje samo...
Wczoraj zmarł Max, starszy fanatyk, większość osób powinna chociaż o Nim słyszeć...bardzo aktywny kibic w swoim czasie...Człowiek umiera a pamięć zostaje...[*]
Max - równy gość z szalikiem "Scotland" (lata 80-te i 90-te) - zjeździliśmy troszke kilometrów. Żal że Go już z nami nie ma ))
Max - równy gość z szalikiem "Scotland" (lata 80-te i 90-te) - zjeździliśmy troszke kilometrów. Żal że Go już z nami nie ma ))
Znałem tego fanatyka,niech mu ziemia lekka będzie.Spoczywaj w spokoju Max i graj na niebiańskim boisku w granatowo-bordowym trykocie z gryfem na sercu [*].
Odp: Troszke historii - Pogoń Szczecin kibicowsko - 31/12/2011 18:45
chyba nie ten temat...a poza tym to jebać jakieś farmazońskie plebiscyty, gdzie jakiś chujek chce natrzepać hajsu - dla mnie to plebiscyt gdzie jest najwięcej jeleni - ten klub który bedzie na pierwszym miejscu, ma najwięcej januszy co płacą jakimś fiutkom. lepiej odłożyć te kilka zł i wrzucić do puszki na oprawy przy najbliżeszej okazji...
chyba nie ten temat...a poza tym to jebać jakieś farmazońskie plebiscyty, gdzie jakiś chujek chce natrzepać hajsu - dla mnie to plebiscyt gdzie jest najwięcej jeleni - ten klub który bedzie na pierwszym miejscu, ma najwięcej januszy co płacą jakimś fiutkom. lepiej odłożyć te kilka zł i wrzucić do puszki na oprawy przy najbliżeszej okazji...
Ktoś może ze starszych kibiców pamięta lub słyszał coś na temat dwóch poprzednich fiałach Pucharu Polski w których grała Pogoń. I jest w stanie coś napisać o tych finałach.
W jakiej liczbie się zaprezentowaliśmy. Jak spotkanie przebiegało na trybunach i boisku...?
Pogoń - Legia w 1981r
Pogoń - Lech w 1982r
Opis tych spotkań w kilku zdaniach
Jeśli dobrze pamiętam to ojciec mówił, że we Wrocku byli w ok. 5 tys, a pyr było 2 razy więcej.
Po meczu w Kaliszu Pogoń-Legia niosła się pieśń "Nie płacz Pogonio ma z żalu co aż serce rwie,( choć?) przegrałaś mecz lecz Legia zawsze z Tobą jest! "
Byłem na tych finałach,w Kaliszu z Legią pełna zgoda i umacnianie przyjazni w opanowanym przez nas mieście.We Wrocławiu pyr było dużo więcej od nas.Przed samym meczem jak zaczęły się zjeżdżać specjale z Poznania to przyznam szczerze że trochę szczęki nam opadły.Zadym większych nie było...takie tam potyczki na kamienie hehe..
Zaśpiewajmy Bracia razem ze Kolejorz Kurwą jest
Skurwysyńska grupa ich kibiców czeka nagła śmierć
Niech przyjadą a zajebiemy ich
Nawet mała garstka gówna nie ma prawa zostać z nich
Hej Pogoń ty ideale nasz pokaż kurwa tym z Poznania jak ty w piłkę grasz .
Postaram się namówić go żeby użyczył mi foto z swojej kolekcji .
Podnieś kamień, poczuj strzał adrenaliny,
Nalej farby do gaśnicy i rozpierdolą nią witryny...
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.