Świnoujscie wszak pamietam...ale była niezła grupa chłopaków z Nowogardu....teraz maja po 40 pare latek,,szkoda ze w tamtym miasteczku tradycja nieprzeszła dalej
""NIEBIESKO - CZERWONI TO NASI BRACIA Z POGONI!
Ce - Wu - Ka -Es, Ce - Wu - Ka -Es, przyjacielem Pogoni jest - krzyczał w sobotę rano na dworcu PKP blisko 100 - osobowy komitet powitalny złożony z szalikowców Pogoni . Stołeczni kibice nie pozostali dłużni rewanżując się hasłem " niebiesko - czerwoni to nasi bracia z Pogoni". Po chwili blisko 200 fanów Legii wysiadło z pociągu i obie grupy padły sobie w ramiona. Wzajemne uprzejmości zdawały się nie mieć końca.
Do meczu Pogoni z Legią pozostało jeszcze sporo czasu. Zazwyczaj szalikowcy wypełniają go szukaniem rozrób i "dymieniem" . Tym razem kibice obu zespołów postanowili zagrać między sobą w piłkę nożną.
Tego jeszcze w Szczecinie nie było! Do spotkania doszło na bocznym boisku Pogoni. Tutaj także obeszło się bez ekscesów. Mecz był pełen kurtuazji i wzajemnych grzeczności.Atmosfera wyjątkowo, niespotykanie wręcz fair. Z dziennikarskiego obowiązku dodajmy, że mecz zakończył się zwycięstwem kibiców Pogoni 5:4. W szczecińskim zespole grali: (...)
P.S. Kibice Legiii w drodze do Szczecina zdążyli jednak narozrabiać. W Poznaniu ciężko pobili mężczyznę, a w Krzyżu poturbowali kobietę...
(DJ) ""
hehe dopadłem 2 klasery ze zdjęciami chłopaka od nas jeżeli da pozwolenie to kilka fot trafi tutaj
Czasami bywają dni, gdy nie wpada żaden kwit,
Wtedy możesz liczyć tylko na swój wyuczony spryt,
Rozkminie to zakręce, co wykręce to moje,
Od ryzyka nie stronie, za to fartem się raczę,
Wystarczy ruszyć głową, i podążać dalej,
Pamiętaj o tym bracie na mecie i na starcie,
Po drodze na pewno będzie nie jedno wyzwanie,
Wiedz tylko jedno, że przejdziemy to razem,
W ekipie zawsze raźniej, radzić sobie lepiej,
Szacunek dla tych, co podali pomocną ręke,
Odp: Troszke historii - Pogoń Szczecin kibicowsko - 28/08/2010 00:16
fajna ta fota z Bydgoszczy, pokazuje, gdzie wtedy byliśmy, bo widzę 3 fany, w tym dwie rzekłbym bardzo ważne, a na sektorze z 30 osób (nie wiem czy akurat może foto robione w momencie, gdy sektor był niekompletny...)
widze ze temat umiera?trzeba cos wrzucic ze wspomnien ,,pzdr..
pamieta ktos moze historie trafienia "Milana" z Lechii po meczu z Gdanszczanami?podobno sytuacja miała miejsce albo w sopocie na plazy albo pod dworcem w Gdyni gdzie nas przewieziono po meczu....
jak zenua to na chuj wspominać? oj stary dziadzie mam nieodparte wrazenie ze chcesz zrobic kariere na forum czy to tylko moje pomelanzowe domniemanie? Czasy neta dopadly i Ciebie starcze? ze tak siedzisz na chacie i wypisujesz jakies dyrdymaly zamiast pochwalic sie swoimi akcjami chuliganskimi. Chetnie poczytalbym i mysle ze nie tylko ja
Odp: Troszke historii - Pogoń Szczecin kibicowsko - 23/09/2010 15:16
Ten mecz w Bydgoszczy był pierwszym meczem na ich terenie po sławnej akcji na Zawisze w Policach i ich odwecie związanym z zerwaniem hamulca i atakiem na naszych kumpli i zawodników na stacji pod Bydgoszczą. Szczególnie psiaki spodziewły się nas tam
w dużej liczbie. Jako że mecz był w środę to zebraliśmy się "pod dachami Paryża" tylko w 20 osób i pojechalismy Mercedesem ogórkiem. Eskortę mieliśmy już od Nakła a takich eskort psiaków czekało sporo po drodze (niestety nie doczeklai się). Sam wyjazd bez niespodzianek. Mam z dwie-trzy fotki z klatki ale musiałbym je skanować.
Odp: Troszke historii - Pogoń Szczecin kibicowsko - 23/09/2010 16:12
Wtedy do Bdg jechała również ekipa pociągowa w kilkanaście osób z flagą. Na sektor gości jakoś dotarli choć adrenalina była, butelki po winach pod rękawami, przechadzali się po mieście wśród kibiców zetki. Koleś owinięty był flagą całe szczęscie zeta nie wyczaiła. Ogólnie wyszła wtedy kiszka lekka miał być konkret wyjazd a wyszło jak wyszło.
Odp: Troszke historii - Pogoń Szczecin kibicowsko - 26/09/2010 20:37
Zaczynam rozumieć po dzisiejszym meczu "starego dziada" takie "zajebiste" napinki do Niego "że niech przyjdzie i rozjebie młyn w dziesięciu " po tym, co pokazujecie na meczach to zaczyna byc smutne lub śmieszne jak kto woli .Nie możecie zebrać na mecz 200-300 osób na młyn a go jebiecie jak psiaka .Ciesze się że nie było to transmitrowane na Polske bo ............ Najebało młodym w głowce i piszą pierdoły na forum a potem nie przychodzą na mecz bo mamusia zabroniła .Pu chuj się wychylać ""wszyscy na bielsko" Jemu "staremu dziadowi" by wystarczyło patrząc po Waszym wieku 5 osób ze starej gwardii żeby to wszystko rozpierdolic .Więc patrząc na mój nick wiecie ile mam lat i zastanówcie się czy warto wg mnie niepotrzebnie jątrzyć tutaj .Starzy są wśród WAS pozdrowianka i bez napinki prosze POGOŃ to MY wszyscy a nie tylko Wy Młodzi
Tam wezwali mnie bym do nich dołączył, dołączył do tańca umarłych.
W krąg ognia podążyłem za nimi, do samego środka......Kiedy czujesz, że nadchodzi twój czas, bądź gotów.
Pożegnaj się ze wszystkimi, łyknij gorzałki i zmów modlitwę.
Zaczynam rozumieć po dzisiejszym meczu "starego dziada" takie "zajebiste" napinki do Niego "że niech przyjdzie i rozjebie młyn w dziesięciu " po tym, co pokazujecie na meczach to zaczyna byc smutne lub śmieszne jak kto woli .Nie możecie zebrać na mecz 200-300 osób na młyn a go jebiecie jak psiaka .Ciesze się że nie było to transmitrowane na Polske bo ............ Najebało młodym w głowce i piszą pierdoły na forum a potem nie przychodzą na mecz bo mamusia zabroniła .Pu chuj się wychylać ""wszyscy na bielsko" Jemu "staremu dziadowi" by wystarczyło patrząc po Waszym wieku 5 osób ze starej gwardii żeby to wszystko rozpierdolic .Więc patrząc na mój nick wiecie ile mam lat i zastanówcie się czy warto wg mnie niepotrzebnie jątrzyć tutaj .Starzy są wśród WAS pozdrowianka i bez napinki prosze POGOŃ to MY wszyscy a nie tylko Wy Młodzi
no i tutaj aż samo cisnie sie na usta.. dlaczego w takim razie starsi nie powrócą na młyn żeby dac przykład młodym i sprawić żeby znikneli w tłumie...? Trzeba ich zachęcać? Namawiać? Sami powinni sie wkurwić, że tak już dłużej nie może być i w następnym spotkaniu pojawić sie na młynie. Nie przyjmuje tłumaczenia, że to juz nie te lata żeby stać na 12, że ekipa nieodpowiednia, że wstyd z dzieciarnią itp.. Tak jak sam napisałeś Pogoń jest jedna i miłość do niej też bez względu na wiek.
Ostatnio edytowany przez: Castaway, 26 września 2010, 20:50 [1 raz(y)]
"Balansujcie dopóki się da, a gdy się już nie da, podpalcie świat!" - J. Piłsudski
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.