Zdjęcie z prywatnych "zbiorów" koleżki, flaga skrojona pod koniec lat 80, powrót bodajże z Katowic i we Wrocławiu spotkanie na torach z Widzewem. Pamięta ktoś który to dokładnie rok?
Odp: Troszke historii - Pogoń Szczecin kibicowsko - 07/05/2010 11:53
Nie wiem który był największy, ale i w Koszalinie i w Kaliszu było po około 6 tyś.. Był jeszcze wspomniany przez P. Wałbrzych i kilka Poznani w kilka tysięcy.
Myślę, że największy był w okolicach 6-7 tyś.
Z tego co sie orientuje na derbach Rzeszowa po raz pierwszy zostala zaspiewana piosenka do tej melodii z podobnym tekstem
*Jednak nie da derbach Rzeszowa lecz na jedna z druzyn z Rzeszowa
A widzieliscie co kamieniarze wymyslili na nas?
"wsiąść do pociągu
wprost do szczecina
kosa w mej dłoni dobrze się trzyma
ściskając w ręku kamień brukowy
by paprykarzom rozjebać łeb"
a ja mam takie pytanko: ... kto wymyślił piosenkę "Na ulicy Myśliborskiej..." ? To nasi, czy skądś kserowane było? Kiedy zaczęliśmy to śpiewać?
Z tego co sie orientuje na derbach Rzeszowa po raz pierwszy zostala zaspiewana piosenka do tej melodii z podobnym tekstem
*Jednak nie da derbach Rzeszowa lecz na jedna z druzyn z Rzeszowa
A widzieliscie co kamieniarze wymyslili na nas?
"wsiąść do pociągu
wprost do szczecina
kosa w mej dłoni dobrze się trzyma
by paprykarzom rozjebać łeb"
Co te brudasy spiewaja hehe Przecież ze SZCZECINA nie ma torów do gorzowskiej wsi. Wsiedli do pociagu i dojechac do dzis nie moga
A widzieliście co kamieniarze wymyślili na nas?
"wsiąść do pociągu
wprost do szczecina
..."
Chyba raczej ściągnęli, bo przyśpiewka była śpiewana przez nas w latach 90-tych (poczatek) w stosunku do łodzian
"wsiąść do pociągu
byle do Łodzi
mieć z sobą kamień nic nie zaszkodzi
zajebać w żydów - rozjebać głowy"
Odp: Troszke historii - Pogoń Szczecin kibicowsko - 14/05/2010 20:09
Zamiast 'mieć z sobą kamień nic nie zaszkodzi' bylo 'wziasc z soba kose tez nie zaszkodzi, sciskajac w reku kamien brukowy aby rozbijac lodzianom glowy' - reszta tak jak napisales. Piosenka ta spiewana byla juz na poczatku lat 80-tych.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.