Odp: Troszke historii - Pogoń Szczecin kibicowsko - 29/10/2009 18:04
Według mojej wiedzy zgoda została zawarta w roku 1970 . a zaczeła się od kontaktów dwóch Portowców którzy wyszli z aresztu na Mokotowie i zostali ugoszczeni przez Legionistów. Potem dwaj wyżej wymienieni Pogoniarze zaprosili (L) do Szczecina i tak się powioli to rozkręciło.
Legia i Pogoń !
Odp: Troszke historii - Pogoń Szczecin kibicowsko - 29/10/2009 20:44
Ja Legię traktuję neutralnie, byłem na Hutniku, byłem na Gwardii, też na Łazienkowskiej kiedy nie było zgody i nie było sympatycznie; po ponownej zgodzie, także w Londynie , gdzie na 40 osób w Pubie jedna w ogóle z nami rozmawiała(3 osoby)i mówił ,że ceni nas , reszta młodych miała nas w d.(oglądaliśmy mecz młodzieżówek było chyba 0:5 w plecy),także w Oslo-było już dużo lepiej.
Ja Legię traktuję neutralnie, byłem na Hutniku, byłem na Gwardii, też na Łazienkowskiej kiedy nie było zgody i nie było sympatycznie; po ponownej zgodzie, także w Londynie , gdzie na 40 osób w Pubie jedna w ogóle z nami rozmawiała(3 osoby)i mówił ,że ceni nas , reszta młodych miała nas w d.(oglądaliśmy mecz młodzieżówek było chyba 0:5 w plecy),także w Oslo-było już dużo lepiej.
hmmm wiesz, ja osobiscie tez sie nie spuszczam nad Legionistami ktorych nie znam, a sie gdzies tam przewijaja.Nie mam cisnienia na zapoznawanie wszystkich z Legii, tak samo nie ma przymusu, zeby kazdy z Legii byl zainteresowany rozmowa z kazdym z Pogonki...luzna mysl
A byłeś w Katowicach, w Zabrzu?? W Hadze, w W-wie na pucharach typu Barcelona, , w Utrechcie, Goetborgu,.. Byłeś na innych meczach W Olsztynie, Zabrzu? Nie - więc taki wpis jak Twój można o kant dupy potłuc. Będziesz w Płocku - bo ponad 300 chłopaków z W-wy będzie...l
Ostatnio edytowany przez: RAFek, 30 października 2009, 08:43 [2 raz(y)]
Odp: Troszke historii - Pogoń Szczecin kibicowsko - 29/10/2009 23:40
Panie świrus powtórz to samo w Płocku na sektorze najlepiej stojąc blisko R.
OK koniec z trollem..
Przypomniał mi się jeden z wyjazdów do Płocka parę latek temu. Rano w dzień meczu odsypiałem jakiś melanżyk, kiedy zadzwonił telefon. Kolega S. pytał, czy jadę na mecz. Miałem w dzień umówione spotkanie z późniejszą żoną więc jechać nie mogłem. Wobec odmowy zapytał, czy może pożyczyć moje auto, gdyż spóźnił się na zbiórkę w Płoni. Zgodziłem się ale po przemyśleniu sprawy stwierdziłem iż nie mogę przepuścić takiej okazji. S. zdziwiony odebrał samochód wraz ze mną. Do kierowania za bardzo się nie nadawałem a że załoga była wesoła to podróż do Płocka odbywała się w pełnym zachmurzeniu w aucie. Chmurki miały początek swój prawdopodobnie w Holandii W samym Płocku drogę na stadion wskazywała nam łuna jupiterów. Na mecz dotarliśmy pod koniec 1połowy spotkania. Na sektorze niespodzianka, ciepła herbatka i pani, którą pierwszy i ostatni raz widziałem na wyjeździe 45min dopingu i powrót już ze mną w roli kierowcy. Zmelanżowane towarzystwo kimało a w okolicach Piły/Wałcza śnieżyca jak ja pierdolę.. Gdyby nie ślady tirów za cholerę nie wiedział bym gdzie jechać.. Kolejny wyjazd przeszedł do historii..
Tak mi się zebrał na wspominki przed jutrzejszym Płockiem Pozdrawiam Panów S. i wszystkich Portowców oraz braci z Legii dopingujących Pogońkę na jutrzejszym meczu..
...trzeba by zdecydowanie starszych kibiców podpytać a tacy są i dalej chodzą na Twardowskiego
Tak i to szybko bo po selekcji na młynie trzeba zacząć przeprowadzać selekcję na 17 i 18. Ta dzisiejsza młodzież na za dużo sobie pozwala. Zainteresowani wiedzą o co kaman.
Ja jestem zainteresowany, ale nie wiem o co kaman, wiec uswiadom.
Nie jesteś zainteresowany, tylko ciekawy i nie muszę cię uświadamiać.
Ja kocham Liverpool - Ty kibicujesz Man Utd,
Jestem za Pogonią Szczecin, a Ty za Lechem Poznań
Lubie metal, a Ty kochasz hip-hop, Popierasz PiS, ja wole PO
Mimo to jesteś mi jak brat, bo łączy nas nienawiść do drogówki.
Odp: Troszke historii - Pogoń Szczecin kibicowsko - 14/01/2010 16:52
Z tego co pamiętam 'fleki' były, choć w mniejszym stopniu niż gdzie indziej. A nie obracanie ich na orange miało nas wyróżniać na tle całego kraju, gdzie była taka moda.
Po prostu tak chyba zadecydowała 'góra' i się tego trzymano nawet po zaniku skórzanych kurtek na Pogoni.
Z tego co pamiętam 'fleki' były, choć w mniejszym stopniu niż gdzie indziej. A nie obracanie ich na orange miało nas wyróżniać na tle całego kraju, gdzie była taka moda.
Po prostu tak chyba zadecydowała 'góra' i się tego trzymano nawet po zaniku skórzanych kurtek na Pogoni.
Dzięki za informacje, bo cały czas sądziłem, że to związane było z "metalami" na Pogoni
Szczecin zawsze "szedł pod prąd" - stąd nawet gdy fleki w Polsce były w modzie, mało który z posiadaczy w Szczecinie wywracał go na lewą, pomarańczową stronę, pozostając przy wojskowym kolorze. Czarnych kurtek i jeansowych bezrękawników z naszytym na plecach płótnem z odpowiednim rysunkiem było mniej, ale "duch w narodzie nie zginął" ;-)
Pamiętam mecz z Lechią u siebie, gdzie Lechiści będący w sektorze gości, po wywróceniu fleków na drugą stronę, zostali wyśmiani, a cały stadion skandował: "Rumuni z Gdańska".
A potem pojechaliśmy do Wrzeszcza ;-)
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.