Oj pamiętam czasy (2 połowa lat 90tych) jak na 3 peron wjezdzał pociag ze Świnoujścia i zawsze z niego wysiadała łączona banda bodajże Świnoujście-Goleniów ok 100 osób.
Świnoujście to jedno z pierwszych miast po za Szczecinem gdzie regularnie zaczeło się jezdzenie na mecze Pogoni.
Był też pamiętny mecz z Legia w okresie stanu wojennego (chyba) który ze względów bezpieczeństwa przeniesiono właśnie do Świnoujścia
Już wtedy można było mówić że Swinoujście Pogonią stoi
Częściowo masz rację, tylko ta banda to było połączone Świnoujście i Międzyzdroje + trochę Wolina, było nas zawsze ok. 50os. (l. 90') Od XI wieku praktycznie wszyscy poprzerzucali się na samochody.
Pamietam..bardzo fajny wyjazd!jechaliśmy bodajże w 3 autokary i jakies auta, na trasie pełno promocji ;] przez co jeden autokar w całości spisany..
po meczu (1:1 chyba sie skonczyło) awans do ekstraklasy i jakże "przewspaniały" atak kamieniarski w wykonaniu Zagłębia chyba nawet armatka poszła w ruch..
no niestety nie tylko na spisaniu się wtedy skończyło
To po tym meczu stracona zostala flaga Szczecin On Tour?
Nie. Flaga stracona została po jednym z meczy w Płocku.
jesli dobrze mysle to w bardzo zboczonych okolicznosciach?
Pamietam..bardzo fajny wyjazd!jechaliśmy bodajże w 3 autokary i jakies auta, na trasie pełno promocji ;] przez co jeden autokar w całości spisany..
po meczu (1:1 chyba sie skonczyło) awans do ekstraklasy i jakże "przewspaniały" atak kamieniarski w wykonaniu Zagłębia chyba nawet armatka poszła w ruch..
Nie jechałem niestety tym autokarem więc wiem tylko z info jakie do nas dochodziło ;]
Pamiętam że ktoś kto jechał autem zadzwonił i powiedział że Lech czeka na nas w Skwierzynie a my akurat mijalismy Wasz autokar który stał na stacji zawinięty..jak sie okazało nikt nie czekał ale chwila grozy była gdyż z 50 osób w autokarze może z 20 była by chetętna na konfontacje..Pamiętam jeszcze terror jaki miał kierowca kurwa działo się(przymusowy postój w Gorzowie i Pogońienie Stilonu) Jeśli cos nie tak napisałem poprawcie mnie.. Pozdro ;]
Ostatnio edytowany przez: BadBoy, 7 czerwca 2009, 12:40 [1 raz(y)]
Nie jechałem niestety tym autokarem więc wiem tylko z info jakie do nas dochodziło ;]
Pamiętam że ktoś kto jechał autem zadzwonił i powiedział że Lech czeka na nas w Skwierzynie a my akurat mijalismy Wasz autokar który stał na stacji zawinięty..jak sie okazało nikt nie czekał ale chwila grozy była gdyż z 50 osób w autokarze może z 20 była by chetętna na konfontacje..Pamiętam jeszcze terror jaki miał kierowca kurwa działo się(przymusowy postój w Gorzowie i Pogońienie Stilonu) Jeśli cos nie tak napisałem poprawcie mnie.. Pozdro ;]
motyw z czekającym Lechem i zatrzymanym autokarem przez psy był chyba na wyjazdzie do Grodziska w marcu 2003r.
a kłótnie z kierowcą i zatrzymanie autokaru w centrum Gorzowa wyjazd do Lubina w wakacje 2002r.
choć podobnych do siebie sytuacji było pełno więc mogę mylić się
Z Flota stosunki zawsze byly kolezenskie. Wiele osob od nich studiuje/pracuje w Szczecinie i tak sie to zaczelo.
Czesto odwiedzalismy Flote na ich ciekawszych meczach (np z LKS czy Widzewem w PP z 5 lat temu).
Do tego wizyty w lato nad morzem.
Pozatym ze Swinoujscia jest pewien starszy kibic Pogoni z bardzo stara fana fc. Swinoujscie.
Później kontakty trochę się urwaly i mniej więcej rok-poltora temu odbylo się spotkanie na którym byla i Kotwica i Flota(już po zerwaniu zgody) obydwie ekipy przybily sie do wzajemnego wspomagania się z Pogonią. Czas pokazal że tylko Flota postanowila odświeżyć kontakty, a Kotwica wybrala kierunek Baltyk Gdynia...
Wasza nienawiść daje mi siłę, żebym stał się mocniejszy!Na zawsze w moim sercu tylko MKS Pogoń Szczecin!
A kto pamięta najstarszą fanę Pogoni z napisem i może nakreślić jej wygląd. Jedna ze starszych to Forza Pogon czy też Fan Club Pogon Szczecin. Nie wspominając o flagach tzw klubowych co swego czasu Ch. zawsze na plegarach nosił (a na marginesie te też są zajebiste)
Później kontakty trochę się urwaly i mniej więcej rok-poltora temu odbylo się spotkanie na którym byla i Kotwica i Flota(już po zerwaniu zgody) obydwie ekipy przybily sie do wzajemnego wspomagania się z Pogonią. Czas pokazal że tylko Flota postanowila odświeżyć kontakty, a Kotwica wybrala kierunek Baltyk Gdynia...
Ekipant, Kotwica wybrala nie tylko Baltyk. Takze cichaczem jakies Lęborki i inne wynalazki. Jezdza wszyscy razem, a jak dzwoni do nich Gryf to mowia, ze jest tylko Lebork/Baltyk.
Wkurwia mnie ta "aktywnosc" Kotwicy polegajaca na kradziezy fan takim piknikowym ekipom jak Lesnik Manowo czy innym ekipom piknikowym.
Odp: Troszke historii - Pogoń Szczecin kibicowsko - 17/06/2009 05:47
Flagi z napisami byly ale tak male ze trudno to teraz nazwac flaga. Taka wieksza wtedy flaga byla zszyta z 4 szturmowek i to juz bylo cos - kolor przewaznie blekitno czerwony. Pierwsza taka konkretna z napisami pojawila sie na Pogoni w polowie lat 80-tych i byla z angielskimi napisami. Flaga nalezala do Puzona i kilku chlopakow ze Slaskiej. Co tam pisalo to nie wiem poniewaz nie znalem wtedy j.angielskiego a spytac bylo sie obciach. Zreszta starsi pamietaja jak to sie wtedy jedni z drugich nabijali przy wymawianiu nazw zagranicznych kapel itp.
Odp: Troszke historii - Pogoń Szczecin kibicowsko - 17/06/2009 19:59
Cóż takie sytuacje zapadają w pamięć - Padający śnieg, niska temperatura - a na trybunach całkiem gorąco aż to pewna pANI w samej bieliźnie odpala race |(dziś pewnie byłby zakaz) - czym generalnie komentatorzy canalu+ byli zachwyceni. Reszta z bieżącej relacji
Ostatnio edytowany przez: JuStyNa, 17 czerwca 2009, 21:48 [2 raz(y)]
Odp: Troszke historii - Pogoń Szczecin kibicowsko - 19/06/2009 06:18
wiec po jednym z meczy miedzy Pogonia a Zawisza w Sz-nie na dworcu w pociagu Pogon w mniejszej sile konkretnie obija Zawiszaków......tak to zabolało Bydgoskich ze kilka dni pozniej wzieli odwet na jadacych z Olsztyna fanach Pogoni<na stacji fordon. wmiazdzacej przewadze 50osób na 12 Szczecinan,,,zaatakowali spiacych fanów Pogoni........poszły w piz...u te flagi,byłem !staram sie nie pamietac!!!oklep nie miłosierny!!!!nadmienie ze pogineły wtedy równiez kurtki ,zegarki i 1 sygnet...pomocy poszkodowanym niesli wówczas piłkarze Pogoni,jadacy tym samym rejsowym pociagiem kilka wagonów wczesniej.....
pozniej byly próby odwetu kilku Bydgoszczan obitych podczas ich eskapad do konina i innych miejscach Polski..ale flag nie odzyskano!
wiec po jednym z meczy miedzy Pogonia a Zawisza w Sz-nie na dworcu w pociagu Pogon w mniejszej sile konkretnie obija Zawiszaków......tak to zabolało Bydgoskich ze kilka dni pozniej wzieli odwet na jadacych z Olsztyna fanach Pogoni<na stacji fordon. wmiazdzacej przewadze 50osób na 12 Szczecinan,,,zaatakowali spiacych fanów Pogoni........poszły w piz...u te flagi,byłem !staram sie nie pamietac!!!oklep nie miłosierny!!!!nadmienie ze pogineły wtedy równiez kurtki ,zegarki i 1 sygnet...pomocy poszkodowanym niesli wówczas piłkarze Pogoni,jadacy tym samym rejsowym pociagiem kilka wagonów wczesniej.....
pozniej byly próby odwetu kilku Bydgoszczan obitych podczas ich eskapad do konina i innych miejscach Polski..ale flag nie odzyskano!
Nieśmiało poprawie, co do pierwszego zdania - to po meczu Zawiszy w Policach raczej. Tak tylko w gwoli ścisłości.
Ostatnio edytowany przez: MTS., 19 czerwca 2009, 12:30 [1 raz(y)]
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.