... lecz nie patrze na przeszkody i fałszywość gnoji, przeciwność losu boli - my idziemy ku swej woli ... tatatadam! || głos pokolenia - cios ogłupienia, hołd potępienia, mord zrozumienia ||
Forum przegladalem od dluzszego czasu, jednak nie bylem zalogowany, az do dzisiaj kiedy zobaczylem ten temat. Poczytalem opisy starych meczow, zobaczylem fotki(na kilku sie odnalazlem) i az sie lezka w oku zakrecila. Pamietam wiekszosc tych meczy, (a bylem wtedy malolat 15-16 lat) szczegolnie sezon 96/97 w drugiej lidze, to byly piekne czasy (powstanie ekipy Alco) na te wyjazdy czekalo sie z niecirpliwoscia cale 2 tygodnie. To byly niezapomniane wyprawy zawsze ta sama zgrana ekipa, kazdy mogl liczyc na kazdego i te "przygody" hehe. Szkoda tych czasow, czasem sobie mysle ze fajnie by bylo znowu tak pojechac, pozwiedzac rozne miasta i miasteczka(szczegolnie Krzyz,zainteresowani wiedza o co chodzi). Kto tego nie przezyl niech zaluje.
"Po wcześniejszym uzbrojeniu się w pały,dechy i ...alkohol, o godzinie 9 wyruszamy w 80 osób (w tym 2 Legia) do Gorzowa.Podróż przebiegała zupełnie normalnie czyli na opróżnianiu kolejnych puszek i butelek.Po dojechaniu zostawiamy pojazdy i ruszamy na halę.Kiedy dotarliśmy trwał pierwszy mecz. Niestety nie mogliśmy tam od razu wejść bo trybuny zająłe...Lech (10 osób).Po oczyszzczeniu trybuny przez organizatorów weszliśmy na miejsca dając wszystkim do zrozumienia kto tu będzie rządził.poleciało kilka bluzgów na Stilon i policje, która sobie coś ubzdurała i stwierdziła, że na poczatek wyprowadza "Ch".Akcja-reakcja.Kilka pał z jednej strony i kilka kopniaków z drugiej.Powoduje to, że odpuszczają sobie.W czasie starcia Stilon krzyczy "Zawsze i wszędzie...", a Lech siedzi cicho.Kiedy rozpoczął się pierwszy mecz Pogoni daliśmy czadu od poczatku do końca rozbierając sie przy tym do pasa z bluz i koszulek. Podobnie było podczas drugiego ze stilonem. Tak wogóle to ZKSu było ok.40-50 osób...ale o sile ich hools swiadczyło tyle że garstka Lecha chodziła mo hali spokojnie..."
Odp: Troszke historii - Pogoń Szczecin kibicowsko - 21/02/2005 21:50
Obecnie malo jest ekip ktore jezdza w 20-30 dychy i maja ze soba najlepsze flagi ,kiedys byla inna ekipa ,jak ktorys z przedmowcow pisze kazdy za kazdego itd. a nie zbieranina wiec to chyba jest przyczyna ,pozatym jak sie jedzie slaba ekipa w malej ilosci i bieze sie sporo flag a do tego jezdzie sie na niebiezpieczny teren to chyba sie wie co moze ewentualnie sie stac ,przyklad flaga :pikniki zawsze z piastem czy jakos tak .
troche offtopic ale wlasnie w wiadomosciach sportowych na TVP3 ze najwiecej "niepozadanych" zachowan tak u siebie jak i na wyjazdach bylo udzialem kibicow Pogoni Szczecin
chyba odwrotnie
jeśteśmy najbardziej kulturalnymi kiicami
wg. Policji i PZPN
podaj zrodlo tej ciekawej informacji....bo z tego co ja wiem to dostalismy najwiecej kar...
nie miałem na myśli kar
jakiś komendant mówił żę w Szczecinie stadion jest jednym z najbardziej bezpiecznych w Polsce
troche offtopic ale wlasnie w wiadomosciach sportowych na TVP3 ze najwiecej "niepozadanych" zachowan tak u siebie jak i na wyjazdach bylo udzialem kibicow Pogoni Szczecin
chyba odwrotnie
jeśteśmy najbardziej kulturalnymi kiicami
wg. Policji i PZPN
podaj zrodlo tej ciekawej informacji....bo z tego co ja wiem to dostalismy najwiecej kar...
nie miałem na myśli kar
jakiś komendant mówił żę w Szczecinie stadion jest jednym z najbardziej bezpiecznych w Polsce
a no bylo cos takiego kiedys-ale wiesz chlopaki sie podciagneli troche u siebie np: Jagielonia,Legia
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.