2.
Ta najwieksza(poziome pasy) zaprezenytowana na pierwszym meczu po pamiętnym Polska-Anglia w1993r.
Wymiary 5,6x6m, do tego ruski teleskop wyczynowy ok 6,5m.
niedużo wcześniej mniejsza ok.3,20x4,5m-szachownica z Gryfem.
Z tego co pamietam, w tamtym czasie nikt w Polsce takich nie posiadał, dopiero od tego sie zaczęło.
Niezłe jaja były z tymi flagami bo nijak wtedy nie było możiwości wejść z takim sprzętem na stadion. Teleskop po zwinięciu miał ok.60cm długości i 7grubości. W celu załatwienia sprawy trzeba było latać do Rynkiewicza z prośbą. Po pertraktacjach, spisano dane dla "niebieskich" i przed meczami byli uprzedzeni, że jeden małolat będzie chodził z pałą po stadionie<lol>
Ostatnio edytowany przez: cgutek, 2 grudnia 2006, 08:15 [1 raz(y)]
He he ostatnio przy piwku koleś opaowiadał mi o tym ciekawym spotkaniu, stoi sobie w przedzialei wygląda spokojnie przez okno a tu na przeciwko zatrzymuje sie pociąg jadący z drugiej strony i centralnie zatrzymuje sie okno w okno z również spokojnie wyglądającymi przez okno kibicami Lechi chwila zaskoczenia z jednej i drugiej strony no i zaczą się karnawał
Ps. Jak koleś wróci z roboty w kraju wikingów to postaram się dobrac do dużej kolekcji zdięć nie publikowanych nigdzie, mysle ze dla wielu będą miłom niespodzianką fotki które zobaczą oczywiście fotki zostaną letko ocenzurowane
Ostatnio edytowany przez: tarpan, 2 grudnia 2006, 11:46 [1 raz(y)]
Sex alkohol mordobicie POGOŃ SZCZECIN ponad życie!!!
Gryfus zostal wykonany na mecz Pogoń - Legia w 1998 z okazji 50-lecia klubu.
W Głosie Piłkarskim nawet była prowadzona zbiórka pieniędzy na jego wykonanie i konkurs na nazwę maskotki.
Jak mnie pamiec nie myli byl jedna z pierwszych maskotek klubowych w Polsce. W między czasie powstało kilka średnio udanych maskotek (Pyra - Lech, Granat (?) - Legia, Smok Wawelski - Wisła, czy ostatnio Dziub-Dziub w Wodzisławiu albo 2 ch. wie co w Bełchatowie)
Odp: Troszke historii - Pogoń Szczecin kibicowsko - 04/12/2006 14:23
Dla potomnych dobrze byłoby uporządkować kiedy pojawiły się poszczególne elementy ultras u nas i jak wiemy to i w innych klubach. Wkurza mnie jak ktoś pisze, że smok był przed Gryfusem jak dokładnie pamiętam, że nasza maskotka była pierwsza. Także konkretne daty poproszę.
Z tego co pamietam My mielismy pierwsza 2-stronna kartoniade (reprezentacja)
Bylismy drudzy po Legii
Byliśmy pierwszymi, którym wyszła dwustronna kartoniada
a skąd! Legia miała pierwszą udaną na meczu z Lechem podajrze "Ultras" Pośrodku żyleta i potem zmienia się na twarz jakąś jak ktoś chce moge podesłać filmik pozdr.!
a skąd! Legia miała pierwszą udaną na meczu z Lechem podajrze "Ultras" Pośrodku żyleta i potem zmienia się na twarz jakąś jak ktoś chce moge podesłać filmik pozdr.!
Mecz z Belgia byl przed tym meczem na ktorym Legia zrobila ta kartoniade
Z tego co pamietam My mielismy pierwsza 2-stronna kartoniade (reprezentacja)
Bylismy drudzy po Legii
Byliśmy pierwszymi, którym wyszła dwustronna kartoniada
ja bylbym zainteresowany tym filmikiem... wrzuc na jakiegos serva... albo daj mi na maila [email protected]... z gory thx
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.