Czasami bywają dni, gdy nie wpada żaden kwit,
Wtedy możesz liczyć tylko na swój wyuczony spryt,
Rozkminie to zakręce, co wykręce to moje,
Od ryzyka nie stronie, za to fartem się raczę,
Wystarczy ruszyć głową, i podążać dalej,
Pamiętaj o tym bracie na mecie i na starcie,
Po drodze na pewno będzie nie jedno wyzwanie,
Wiedz tylko jedno, że przejdziemy to razem,
W ekipie zawsze raźniej, radzić sobie lepiej,
Szacunek dla tych, co podali pomocną ręke,
Odp: Troszke historii - Pogoń Szczecin kibicowsko - 15/11/2006 18:08
no i od jakiegos czasu kreci sie temat utworzenia dzialu w 100% kibicowskiego, mysle ze duzo osob mogloby tam nawrzucac zdjec (ch. ) lub tez np jakies wspominkowe relacje z meczow z przed lat - ja np duzo zapamietuje
Odp: Troszke historii - Pogoń Szczecin kibicowsko - 01/12/2006 01:09
Kilka elementów ruchu ultras wprowadziliśmy jako pierwsi w Polsce. Niestety pamięć dat czy wyników to nie jest moja najlepsza strona (wiem jednak, że są tacy co pamietają kto 20 lat temu strzelił bramkę i w której minucie).
Pytanie do tych osób- proszę jak pamiętacie podajcie dokładne daty rok mniej więcej pamiętam sam:
1. Kiedy została zaprezentowana pierwsza sektorówka w Polsce ?
2. Kiedy pierwsze duże flagi na kijach ?
3. Racowisko - pojedyńcze race były wcześniej ?
4. Maskotka klubowa -Gryfus ?
5. Kartoniada - choć tutaj mam wątpliwości czy Legia nie miała wcześniej (może ktoś wyjaśni) ?
Może też ktoś wie w jakich latach i kto wprowadził jako pierwszy inne elementy ultras - pamiętam, że np. pasy materiału pierwszy Widzew.
To tak na nudę zimową.
Kilka elementów ruchu ultras wprowadziliśmy jako pierwsi w Polsce. Niestety pamięć dat czy wyników to nie jest moja najlepsza strona (wiem jednak, że są tacy co pamietają kto 20 lat temu strzelił bramkę i w której minucie).
Pytanie do tych osób- proszę jak pamiętacie podajcie dokładne daty rok mniej więcej pamiętam sam:
1. Kiedy została zaprezentowana pierwsza sektorówka w Polsce ?
2. Kiedy pierwsze duże flagi na kijach ?
3. Racowisko - pojedyńcze race były wcześniej ?
4. Maskotka klubowa -Gryfus ?
5. Kartoniada - choć tutaj mam wątpliwości czy Legia nie miała wcześniej (może ktoś wyjaśni) ?
Może też ktoś wie w jakich latach i kto wprowadził jako pierwszy inne elementy ultras - pamiętam, że np. pasy materiału pierwszy Widzew.
To tak na nudę zimową.
1.1995-96r.jakos tak
2.niewiem
3.koncowka lat 80 albo poczatek 90 o ile dobrze pamietam
4.1997-99r. jakos w tych latach
5.niewiem
pozdrawiam
Odp: Troszke historii - Pogoń Szczecin kibicowsko - 01/12/2006 19:47
a ja sobie nie przypominam aby na 50lecie klubu byla kartoniada
jedynie nowe flagi na kijach sie wtedy pojawily
co do pierwszej kartoniady to o ile sie nie myle byl to Widzew na derbach roku nie pamietam
Legia miala szarfy trojkolorowe na derbach z Polonia
choc moge sie mylic pamiec jest zawodna
co do sektorowki to taka z prawdziwego zdarzenia mielismy my pierwsi jesienia 95 roku
ale juz wczesniej byly u nas dwie jedna barwowka druga z napisem MORSKI KLUB SPORTOWY Pogoń Szczecin,lezaly na lawkach na luku przewaznie
Legia równiez miala barwowke, ŁKS i ktos jeszcze
duze flagi na kijach widzialem juz podczas wyjazdu Pogoni na Legie (jeszcze nie bylo zgody) bodajze czerwiec 93 roku,
a kto mial pierwszy trudno mi powiedziec
race byly praktyczne od zawsze na Pogoni, Lechii i Arce reszta Polski jedynie mogla sie przygladac
kto byl pierwszy raczej tego sie nie dojdzie
aczkolwiek w 97 roku na fecie z okazji awansu do ligi pobilismy owczesny rekord bodajze 150 rac i 50 swiec
jak pewnie kazdy wie rekord rzuconych serpentych równiez nalezy do nas 25tys
co do Gryfusa to pojawil sie bodajze w sezonie 50 lecia klubu
Ostatnio edytowany przez: ktn, 1 grudnia 2006, 19:56 [1 raz(y)]
kartoniada u nas na Dyskobolii- 05.03.00 i Legii 26.08.00 (wtedy też 25tys serpentyn)- wcześniejszych nie poamiętam
szarfy na Legii na meczu z PoloniaW 08.04.98
pierwsza kartoniada
pierwsza kartoniada Widzewa na derbach 03.06.98
próba odwracanej kartoniady w wykonaniu Legii w KrakowieW 24.04.02- nieudana: LEGIA - GOL
na Chemiku to chyba 100rac lub 120 (a nie 150)
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.