Jakby ktoś był zainteresowany to mogę je całe zeskanować, a tak to postaram się wrzucić rzeczy których jeszcze tutaj nie było. Na początek opis wyjazdu na Odrę Opole z Pogoń Gol - 14.10.2000 nr.3. Nieco różniący się od tego co podawał P. i dodatkowo z zdjęciem.
czy to na pewno zdjęcie z 34 roku? Nie wiem jak przed wojną ale po wojnie wysoka przez pewien czas miała trybuny tylko "do połowy", reszta to była skarpa - coś jak na Flocie. Poza tym pojemność przed wojna to było niby 15 tys. a z zabudowana całą skarpą musiało to być dużo więcej...
No ale mogę się mylić bo zabudowana do połowy wysoka mogła wynikać ze zniszczeń wojennych.
Co ciekawe na zdjęciu z 66 widać, że górna część łuku chyba też obejmowała mniejszą część łuku niż dzisiaj.
czy to na pewno zdjęcie z 34 roku? Nie wiem jak przed wojną ale po wojnie wysoka przez pewien czas miała trybuny tylko "do połowy", reszta to była skarpa - coś jak na Flocie. Poza tym pojemność przed wojna to było niby 15 tys. a z zabudowana całą skarpą musiało to być dużo więcej...
No ale mogę się mylić bo zabudowana do połowy wysoka mogła wynikać ze zniszczeń wojennych.
Co ciekawe na zdjęciu z 66 widać, że górna część łuku chyba też obejmowała mniejszą część łuku niż dzisiaj.
To fotka z lat 50. Postaram się wrzucić przedwojenną.
Gonzalez13 już ją wrzucił.
Ostatnio edytowany przez: dary, 1 sierpnia 2015, 10:45 [1 raz(y)]
To na pewno zdjęcie po wojnie. Tak jak koledzy wyżej piszą, stadion jeszcze po wojnie miał trybuny do połowy. Nie mogę znaleźć lepszego zdjęcia, na razie taki "powojenny" już dowód: Stadion po wojnie
Jakby ktoś był zainteresowany to mogę je całe zeskanować, a tak to postaram się wrzucić rzeczy których jeszcze tutaj nie było. Na początek opis wyjazdu na Odrę Opole z Pogoń Gol - 14.10.2000 nr.3. Nieco różniący się od tego co podawał P. i dodatkowo z zdjęciem.
Tak podaje źródło. Być może dary i K... mają rację.
EDIT: Wygląda na to, że na zdjęciu jest to mecz KS Sztorm Szczecin z 1948-1949 roku. Tutaj jeszcze jedno:
Ostatnio edytowany przez: Gonzalez13, 31 lipca 2015, 23:21 [2 raz(y)]
1925, 5 października – oddano do użytku stadion miejski z pełnowymiarową płytą główną boiska, dookoła płyty powstała 400-metrowa bieżnia a trybuny mogły pomieścić 15 tys. widzów. Obok boiska zbudowano m.in. szatnie dla zawodników, trzy korty tenisowe i plac zabaw dla dzieci. Obiekt nosił wówczas nazwę Rühl Kampfbahn dla upamiętnienia prof. dr. Hugo Rühla (1845-1922), a użytkowany był przez klub Stettiner Turn Verein.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.