Odp: Liga Mistrzów 08/09 - 08/05/2009 15:57
Po środowej klęsce Chelsea na Stamford Bridge i wyeliminowaniu ich z rozgrywek Ligi Mistrzów, do UEFA trafia dzisiaj dokumentacja i sprawozdanie sędziego z poprzedniego meczu.
Chelsea otrzyma w ciągu tygodnia oświadczenie w sprawie działaś, jakie będą przeprowadzane pod zarzutem oburzającego zachowania zawodników „The Blues”
W słowie „zawodników” kryję się konkretnie trzech graczy, Michael Ballack, który krzyczał oraz biegał za sędzią w trakcje niepodyktowanego ewidentnego rzutu karnego, Didiera Drogby za komentowanie podczas rewanżu pracy arbitra oraz Johna Terrego.
Drogba oficjalnie z Niemcem przeprosił media za ich zachowanie oraz wulgaryzmy wykrzykiwane w stronę kamer. Tłumaczyli to bardzo dużymi emocjami. Na tyle dużymi, że nie mogli nad nimi zapanować.
Guus Hiddink, bronił swoich podopiecznych i mówił, że skończyło się tylko na słowach, a nie doszło do rękoczynów.
UEFA w dniu dzisiejszym otrzymała oficjalne sprawozdanie od Ovrebo z meczu i w ciągu najbliższych dni rozpatrzy całą sprawę.
Tymczasem Barcelona domaga się anulowania czerwonej kartki, którą dostał Eric Abidal, która uniemożliwia mu występ w finale Ligi Mistrzów 27 maja gdzie Barcelona zmierzy się z Manchesterem United.
Oświadczenie na oficjalnej stronie UEFA.com brzmi: „W dniu dzisiejszym otrzymaliśmy pełną dokumentację z meczu między Chelsea Londyn a FC Barceloną i mecz będzie rozpatrywany dokładnie sekundę po sekundzie.”
„UEFA zajęła się całą sprawą i wyniki sprawy ogłosimy w ciągu tygodnia”
Tymczasem różne źródła sportowe podają, że mecz był ewidentnie kupiony a wynik ściśle ustalony.
Źródło: skysports.com Mam tylko nadzieje ze UEFA cos zrobi a sedzia bedzie udupiony
To trzeba przeżyc aby to zrozumieć aby w to uwierzyć
no z takiej powtorki to nie widac kto jest kto a co dopiero wytracenie z rownowagi przeciwnika..nie robmy jaj ze Anelka biegnac sam na sam by sie wywali o tak...wiedzac ze nie byl faulowany
Odp: Liga Mistrzów 08/09 - 08/05/2009 18:14
boze co wy piszecie !!! jakie anulowanie czerwonych kartek puknijcie sie !!!
rownie dobrze Chelsea moze napisac o przyznanie 3 niegwizdnietych karnych , albo z gory bramki zakladaja i jest 3:1 dla Chelsea co umieszcza ja w finale
albo spotykaja sie i strzelaja 3 karne!
Odp: Liga Mistrzów 08/09 - 08/05/2009 18:18
a ja powtorze tylko to co juz duzo osob napisalo: nikt nie bronil Chelsea dobic grajacej w niepelnym skladzie Barcelony. nikt nie kazal Drogbie strzelac w Valdesa w wysmienitej sytuacji. jakby strzelili na 2:0 to Iniesta moglby sie cmoknac w trabe ta swoja bramka. prawda jest taka ze sami sa sobie winni i tyle w temacie a Barca mimo tego ze nie dali im pograc to pokazala, ze warto grac do konca.
co do sedziego to nie podolal ale na szczescie mylil sie w obu kierunkach.
rownie dobrze Chelsea moze napisac o przyznanie 3 niegwizdnietych karnych , albo z gory bramki zakladaja i jest 3:1 dla Chelsea co umieszcza ja w finale
Jeśli my się mamy puknąć, to Ty chyba się pierdolnij i to mocno ... Dla mnie jesteś kotem
mlody powoli nadchodza wakacje, skorzystaj i wyjdz sobie na dwor, ochlon, nam tez daj odpoczac...
Ja tam na tej powtórce widzę wszystko poza kontaktem Abidala z Anelką. Anelka po prostu stracił równowagę i się wyłożył.
Nie chcialbym byc nieuprzejmy ale to juz sie ociera o hipokryzje skoro sam Abidal sie do tego przyznal.
Ja tam nie widzę żadnego kontaktu między Abidalem a Anelką
Ja mam zdanie takie jak Ty, w jakiś wiadomościach sportowych też komentator był pewny, że faulu nie było. Ja tam wierzę bardziej temu co widzę, a nie co ściemnia Abidal
Odp: Liga Mistrzów 08/09 - 11/05/2009 16:37
http://www.youtube.com/watch?v=LeJM2rqGI9g
^
tutaj macie czarno na bialym te kureskie sedziowanie w meczu barca-Chelsea
jak dla kogos to za malo to jest ŚLEPY !!! !!!
http://www.youtube.com/watch?v=LeJM2rqGI9g
^
tutaj macie czarno na bialym te kureskie sedziowanie w meczu barca-Chelsea
jak dla kogos to za malo to jest ŚLEPY !!! !!!
mecz oczywiscie dla chelsea pokazala jaki jest sposob na barcelonke
smialem sie w kulak jak barca cos tam probowala grac kombinowac jakies akcje a chelsea jednym zagraniem pokazywala gdzie jest ich miejsce
tak jak ladnie zauwazyles kolego zegnamy panienki z hiszpanii z lm juz za tydzien w londynie. liga angielska gora bo tam sie gra twarda pilke a nie przewraca jak gracze z barcelony co chwile
jestem bardzo zadowolony z meczu calkiem dobry
większość forumowiczów śmiałą się po drugim meczu jak chelsea coś tam próbowała. narzekasz na sędziowanie ze nie gwizdał fauli, więc przytaczam tu twój cytat po 1. meczu. i kurwa skończ już się ciskać bo już chyba każdy ma cię tu dość.
a życie pokazało już nieraz że gra się do ostatniego gwizdka ( X tysięcy przykładów)
p.s. i to wcale nie jest taki głupi pomysł żeby na finały takich rozgrywek jak LM, ME, MŚ itp anulować kartki i żeby zespoły mogły grać bez osłabień (nie licząc kontuzji). jestem jak najbardziej za tym
Odp: Liga Mistrzów 08/09 - 11/05/2009 17:08
jak ty sybie wyobrazasz anulowanie kartek? w polfinale moze byc wtedy rzeznia kopanie po plecahc jak Pepe (z Realu Madryt) itd. glupi pomysl na maxa a jesli chca anulowac to moga ale jedynie bramki barcki
Odp: Liga Mistrzów 08/09 - 11/05/2009 17:11
dzięki za poinformowanie ze pepe jest z realu nie dramatyzuj z tym kopaniem. można by pomyśleć np tylko o żółtych czy coś w tym stylu. widzę że dalej sie nie możesz pogodzić z porażką jak ty takie coś przeżywasz az tak to nie mogę sobie wyobrazić co będzie jak teraz matury nie zdasz a barca akurat prawidłowo zdobyła bramke więc nie czaje cię...
dzięki za poinformowanie ze pepe jest z realu nie dramatyzuj z tym kopaniem. można by pomyśleć np tylko o żółtych czy coś w tym stylu. widzę że dalej sie nie możesz pogodzić z porażką jak ty takie coś przeżywasz az tak to nie mogę sobie wyobrazić co będzie jak teraz matury nie zdasz a barca akurat prawidłowo zdobyła bramke więc nie czaje cię...
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.