Odp: Liga Mistrzów 12/13 - 01/08/2013 14:21
Legia osiągnęła korzystny wynik w Norwegii 1:1, ale jej gra kiepska.
Gdzieś wyczytałem, że Legia nie osiągnie sukcesów w europejskich pucharach, bo tam sędziowie jej nie będą pomagali.
Wczorajszy mecz zaprzecza tej tezie. Gol na 1:1 dla Legii wyglądał na strzelonego z ewidentnego spalonego. Po nim wyraźnie Legia lepiej zaczęła grać, a podcięło skrzydła Molde Potem jeszcze czerwona kartka dla Norwega za kłótnie. Na powtórce wyraźnie widać, że miał rację odnośnie tego, że sędzia niesłusznie odgwizdał mu spalonego.
Przy takiej postawie sędziów jest nadzieja na awans Legii do Ligi Mistrzów
Odp: Liga Mistrzów 12/13 - 01/08/2013 17:43
Ubran to takie przeciwieństwo Skorży...Świetnie w lidze, źle w Pucharach
Jak dla mnie ten trener jest mega niereformowalny...Który to już mecz Lado za Saganem? Który to już mecz Rado na skrzydle...Bereś w tej rundzie jest objeżdżany przez każdego, a Urban nadal nie chce dać powąchać murawy Broziowi (znalazł sobie następnego kozła ofiarnego po Golu)...
Mnie najbardziej raził brak agresywnego krycia zawodnika z piłką tuż przed polem karnym. Molde okazało się za słabe, żeby należycie to wykorzystać. Też po pierwszej połowie miałem wrażenie, że powinien być i będzie pogrom.
Sprawdziły się jednak słowa "Laguny", a to sędzia międzynarodowy, więc wie co mówi: "Nie ważne kto gra, ważne kto sędziuje". Laguna dobrze zna się z prezesem Legii "Kmitą" To może być recepta na sukces i awans Legii do LM
Odp: Liga Mistrzów 12/13 - 20/08/2013 18:51
Widze ze Shachktar rozjebal Celtic i chyba zagraja w lidze mistzrow , do czego to doszlo zeby polskie ekipy byly lata swietlne za druzynami z Azerbejdzanu czy Kazachstanu....
Odp: Liga Mistrzów 12/13 - 21/08/2013 13:32
Celtic zagrał strasznie słaby mecz moim zdaniem ogólnie jest to zasługa tego że po spadku Rangers Glasgow, Celtic nie ma żadnego rywala w lidze i dużo na tym stracił jak i straciła liga szkocka. Bardzo dobry mecz basków i piękne gole Lyon będzie miał duże problemy żeby odrobić dwie bramki na wyjeździe. Jeszcze słowo o Celticu nie skreślałbym ich szans bo to drużyna która na swoim gra o niebo lepiej. D.
Odp: Liga Mistrzów 12/13 - 21/08/2013 15:23
Ja jestem dziwnie spokojny o dzisiejszy mecz Legii. Czuje, że będzie spora niespodzianka i Legia na rewanż będzie wychodziła z dwoma bramkami przewagi
Odp: Liga Mistrzów 12/13 - 21/08/2013 22:50
Bardzo dobry wynik Legii. Mogła sie podobać ta druga połowa w wykonaniu legionistów , ale znów przespali pierwszą. Poziom sędziowania jak dla mnie w tym meczu to żenada..
Odp: Liga Mistrzów 12/13 - 21/08/2013 23:08
Nie tyle przespali tylko wyszli za bardzo przestraszeni... Wyglądało to jak gra w "piłka parzy" każdy oddawał jak najszybciej, często niedokładnie, tylko Rado próbował coś piłką pograć i pod koniec Vrdoljak ze dwa razy. Szkoda szczególnie tej kontry z pierwszej połowy kiedy wychodzili 2 na 1 i Kucharczyk zjebał dogranie. Widać, że w drugiej połowie uwierzyli w siebie i zaczęli grać na prawdę ładnie, mogło być lepiej ale szczerze mówiąc po pierwszych 30 minutach i przymusowym zejściu Rzeźniczaka z żółtą kartką na środek obrony bałem się, że będzie gorzej .
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Odp: Liga Mistrzów 12/13 - 22/08/2013 08:12
Rumuni przycisnęli i wyszaleli się od początku meczu do strzelenia gola. Legia nie była wtedy w stanie prawie wcale pograć piłką od razu jej zabierali. Można było odnieść wrażenie, że Legia gra z Barceloną Dobrze, że Kuciak dobrze bronił i tak późno Steaua strzeliła gola na 1-0. Potem zapewne zabrakło Rumunom sił na takie granie.
Szanse Legii na awans do LM po tym wyniku na pewno wzrosły
P.S. Ale kiepsko wyglądała ta łatana murawa na bodajże rumuńskim narodowym.
Ostatnio edytowany przez: Janek80, 22 sierpnia 2013, 08:19 [1 raz(y)]
Jak mozna co mecz wychodzic przestraszonym? przeciez "jezeli" awansuja to zagraja z takimi druzynami jak Manchester, Real, Barca, wtedy chyba wogule nie wyjda na bosiko. Chcialbym aby Legia awansowala ale wydaje mi sie ze z 3 dostanie w Warszawie
Odp: Liga Mistrzów 12/13 - 22/08/2013 16:04
Jak zagrają tak jak w drugiej połowie to z 3 dostanie, ale Steaua
Zauważcie jaką słabą obrone ma Steaua, fizycznie to już też nie to samo co w poprzednich meczach - spuchneli po pierwszej połowie. Trzeba ich przycisnąć, zagrać agresywnie i na mecz wyjść z takim nastawieniem jakby szli na wojne i będzie dobrze. Nie taka Steaua straszna jak ją pisali
Wierze, że się uda!
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.