Odp: Liga Mistrzów 09/10 - 27/08/2009 18:55
A: Bayern, Juventus, Bordeaux, Maccabi - dość ciekawie.
B: Manu, CSKA, Besiktas, Wolfsburg - Manu pewniak, Ruskie też mogą być mocne
C: Milan, Real, Marsylia, Zurich - ciekawa grupa i niełatwa.
D: Chelsea, Porto, Atletico, APOEL - Chelsea i Atletico, moi faworyci.
E: Liverpool, Lyon, Fiorentina, Debreczyn - Fiorentina może być czarnym koniem.
F: Barcelona, Inter, Dynamo Kijów, Rubin - jak dla mnie jedna z trudniejszych, rzekłbym śmierci
G: Sevilla, Rangers, Stuttgart, Unirea - dość łatwa grupa, wszyscy oprócz Unirei mogą wyjść.
H: Arsenal, Alkmaar, Olympiacos, Standard - Arsenal pewniak, z reszty każdy ma szansę.
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Gr.A - Juve i Bordeaux
Gr.B - MU i Wolfsburg
Gr.C - Real i Milan
Gr.D - Chelsea i Atletico
Gr.E - Lyon i Fiorentina
Gr.F - Barca i Rubin
Gr.G - Sevilla i Rangers
Gr.H - Arsenal i Olympiakos
Co do grup A,C,D,F się zgadzam. W grupie B dla mnie wychodzą Man Utd i Wolfsburg a CSKA najsłabsza w grupie. W grupie D Fiorentina może powalczyć z Lyonem według mnie ale chyba jednak Liverpool-Lyon.
W Grupie G Sevilla to pewniak a Unirei bym nie skreślał zwłaszcza, że ani Stuttgart ani Rangers to nie są jakieś mocne ekipy.
W grupie H oczywiście Arsenal faworyt. Myślę, że awansują Holendrzy. Może powalczą Gracy. Belgowie dla mnie bez szans.
Czarna e(L)ka w kółeczku się mieni!!!
Visca el Barca!!!
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Odp: Liga Mistrzów 09/10 - 16/09/2009 08:48
Jako kibic Barcy obejrzałem sobie na raz 2 wczorajsze spotkania na raz: Zurych - Real i Marsylia - AC Milan, to pierwsze więcej bo i było ciekawsze. W drugim miałem to szczęście, że i tak przełączałem na bramki.
Co do meczu Realu to widać, że powoli się zgrywają i jaką robotę robi w defensywie Xavi Alonso, gdy go zabrakło to królewscy się pogubili i stracili w ciągu 120 s dwa gole. Zurych zaatakował (szkoda, że zrobił to dopiero przy 0:3) to obrona Realu popełniała błędy (zresztą większość drużyn Hiszpańskich nie umie się bronić). Widać zrozumienie między Raulem a Higuainem, co raz lepszą komunikację między Ronaldo, Kaką a tą pierwszą dwójką, ale gdyby Zurych wystawił w bramce słupek zamiast bramkarza, który co strzał wpuszczał gola to mieli by szanse na remis, bo strzały Ronaldo z wolnych były do obrony, piłka leciała prosto bramkarza i wystarczyło tylko stać i odbić tą piłkę, a nie pajacować i wpuszczać gola np. na 2:5. Pozostałe gole to ładne rozklepane akcje Realu.
Zobaczymy jaki będzie dzisiaj mecz Inter - Barca, ale podejrzewam, że będzie mało bramek (lub w ogóle) bo Inter będzie przede wszystkim pilnował obrony.
A co do meczu Milanu to stary lis Inzaghi wie gdzie ma być w polu karnym a Seedorf wie gdzie on będzie i to wystarczyło do zwycięstwa.
Ostatnio edytowany przez: Pszczółek, 16 września 2009, 15:43 [1 raz(y)]
Małą poprawka-XaBi Alonso,reszta w porządku. Co do dziś to Mou podał wczoraj już skład Interu-Julio Cesar, Maicon, Samuel, Lucio, Chivu, Stanković lub Muntari, Zanetti, Sneijder, Motta, Milito i Eto'o. Jak widać z powyższego,wcale nudno nie musi być.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Liga Mistrzów 09/10 - 18/12/2009 11:14
Jeszcze godzinka do rozpoczęcia "losowania?" LM zabawię się we wróżkę albo po prostu powiem, że takie pary chciałbym widzieć w 1/8.
ACF Fiorentina - Olympique Lyon
Real Madryt - Inter Mediolan
Arsenal Londyn - CSKA Moskwa
Girondins Boredaux - VfB Stuttgart
FC Barcelona - AC Milan
Manchester United - Fc Porto
Chelsea Londyn - Bayern Monachium
Sevilla FC - Olympiakos Pireus
Swoją drogą to tęsknie za czasem gdy na mecze LM czekało się tygodniami, rozmawiało o nich na długo przed i długo po. W rozgrywkach grały najlepsze drużyny z poszczególnych krajów, obecnie to tak z nudów lub gdy druga w hierarchi zaraz po Pogonce ekipa giercuje w tv.
Chyba lepiej zajmę się czymś innym
VfB Stuttgart - Barcelona
Bayern Monachium - Fiorentina
Girondins Boredaux Olimpiakos
Inter - Chelsea
Lyon - Real Madryt
Fc Porto - Arsenal
AC Milan - Manchester United
CSKA Moska - Sevilla
Ostatnio edytowany przez: D., 18 grudnia 2009, 12:25 [1 raz(y)]
Wszyscy co nam źle życzyli, mówili byśmy skończyli
to w tej chwili zobaczyli jak bardzo się pomylili
Edit:
VfB Stuttgart 1893 - FC Barcelona
Olympiakós SFP (Pireus) - FC Girondins de Bordeaux
FC Internazionale Milano - Chelsea FC
FC Bayern München - AC Fiorentina
CSKA Moskwa - Sevilla FC
Olympique Lyonnais - Real Madrid CF
FC Porto - Arsenal FC
Milan AC - Manchester United FC
Jeszcze godzinka do rozpoczęcia "losowania?" LM zabawię się we wróżkę albo po prostu powiem, że takie pary chciałbym widzieć w 1/8.
ACF Fiorentina - Olympique Lyon
Real Madryt - Inter Mediolan
Arsenal Londyn - CSKA Moskwa
Girondins Boredaux - VfB Stuttgart
FC Barcelona - AC Milan
Manchester United - Fc Porto
Chelsea Londyn - Bayern Monachium
Sevilla FC - Olympiakos Pireus
Swoją drogą to tęsknie za czasem gdy na mecze LM czekało się tygodniami, rozmawiało o nich na długo przed i długo po. W rozgrywkach grały najlepsze drużyny z poszczególnych krajów, obecnie to tak z nudów lub gdy druga w hierarchi zaraz po Pogonce ekipa giercuje w tv.
nie trafiłeś z żadnym
najciekawsze na papierze to Inter-Chelsea i Milan-MU.
To pewniak jak nic. Ciesze się, że mój "czarny koń" Bordeaux dobrze trafił. Lyon pechowo jak zawsze. Barca trafiła tak, ze rezerwami może wyjść na dwumecz
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.