Niestety nie MACIE OBRONY Alves wykluczony i Abidal CZerwona takze BYE BYE Gwiazdeczki DD aa i gdzie byl ten walec ktory mial przejechac po chelsea tylko dzieki sedziemu wygrala barcelona i ten jej skuteczny futboll bodajże 1/15 w swiatlo bramki DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Good Luck
Akurat danie za przykład meczy Liver- z Realem jest chybiony-przypomnij sobie że mimo że real mial lekką optyczną przewage w 1 meczu to the reeds mieli wiecej sytuacji. w drugim meczu pokazali jak dobija sie rywala. Dlatego to że odpadli z the blues jest dla mnie największą niespodzinką tej edycji LM. Jestem pewny że mecze Barcy z Liverpoolem były by zdecydowanie lepsze pod kątem optycznym. Co do dzisiejszego meczu-karny powienien być jeden ,w pierwszej połowie faul na lini pola karnego,gdzie żeś widział wiecej-hmmm..cieżko mi interpretować ręke Pique, a strzał w ostatniej akcji w bodajże Keite był w bok (plecy?) Pisałem dzis Barca grała źle Etoo na lewej chyba pierwszy raz tam grał Messi bez formy jest od meczów kilku z Realem tez cudu nie grał zawiodłem sie dziś na Xavim a obrona-no cóż co chcemy od takiego eksperymentalnego jej zestawienia. Abidal ogólnie jest dla mnie do odstrzału po sezonie i ciesze sie ze nie zagra w finale. Wróci Puyol do środka bo Yaya kompletnie tam sobie nie raził,Henryk na lewą i bedzie ok. Sergio kolejne kompletne nieporozumienie...generalnbie cud dzis nastąpił bo grająca padake,fatalnie zestawiona,podmęczona Barca odhgrałą cudowną Chelsea. Jeśli istnieje Bóg to dziś kibicował Barcelonie. O braku zmian juz nawet sie nie wypowiadam ,a ponoć zwyciężców sie nie sądzi...
Najbardziej smiesza mnie teraz kibice barcelony ktorzy mysla ze wygraja z MU
Niestety nie MACIE OBRONY Alves wykluczony i Abidal CZerwona takze BYE BYE Gwiazdeczki DD aa i gdzie byl ten walec ktory mial przejechac po chelsea tylko dzieki sedziemu wygrala barcelona i ten jej skuteczny futboll bodajże 1/15 w swiatlo bramki DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Good Luck
a ty jestes niereformowalny jednak-pisz tak wiecej twoje wypociny jak widac przynoszą tylko szczęście Barcelonie
Zegarmistrz kochanie - prosimy o więcej. Nikt nie przynosi "naszej" drużynie więcej szczęścia od Ciebie. Powiedz nam ile chcesz, żeby było w finale.
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
no i właśnie to jest kurwa antyfutbol, jak grając z przewagą 1 za "rasowego" napastnika wprowadza się gracza defensywnego : F
Ten defensywny gracz raz wyszedł sam na sam.
a po pierwszym mezu nikt jakos o skandalu nie gadał. czy sprawiedliwie w dwumeczu Barca nie była lepsza? ciekaw komentarza zegarmistrza co on na to? pewnie zaraz napisze ze MU rozwali Barce w finale.
A ja jestem ciekaw czy bys kiedykolwiek sie pojawil na tym forum gdyby Chelsea utrzymała wynik. Wyobrazam sobie jaki musiales byc osrany w 90 minucie. Myslales o tym, ze Twoj zespol przegrywa czy o tym jak sie wytlumaczysz Zegarmistrzowi? Sedzia powinien dostac dozywotnia dyskwalifikacje w prowadzeniu zawodów, co najmniej 3 karne sie nalezaly. Tak poza tym to Ballack i Drogba powinni mu zajebać, dostaliby po grzywnie w wysokosci tygodniówki i 10 spotkan absencji - a ile zabawy. Dzis Barca pokazala co to piękno futbolu ; ]
Odp: Liga Mistrzów 08/09 - 06/05/2009 23:33
dobra,dla rozluźnienia na dobranoc wypowiedź z forum Chelsea sfrustrowanego "wiernego kibica" tej drużyny:
Przemo77 | 06.05.2009, 22:40
Kurwa ,aż się popłakałem prawie. W chuju głęboko mam ten cały kurwa jebany sport. Chuj ewidentne 3 karne, chuj tam, Essien nie trafił czysto w piłkę, co barca wykorzystała i strzeliła i niestety słabszy zespół przechodzi. Kurwa już chyba nigdy tym sportem interesował się nie będę.
no i właśnie to jest kurwa antyfutbol, jak grając z przewagą 1 za "rasowego" napastnika wprowadza się gracza defensywnego : F
Ten defensywny gracz raz wyszedł sam na sam.
a po pierwszym mezu nikt jakos o skandalu nie gadał. czy sprawiedliwie w dwumeczu Barca nie była lepsza? ciekaw komentarza zegarmistrza co on na to? pewnie zaraz napisze ze MU rozwali Barce w finale.
A ja jestem ciekaw czy bys kiedykolwiek sie pojawil na tym forum gdyby Chelsea utrzymała wynik. Wyobrazam sobie jaki musiales byc osrany w 90 minucie. Myslales o tym, ze Twoj zespol przegrywa czy o tym jak sie wytlumaczysz Zegarmistrzowi? Sedzia powinien dostac dozywotnia dyskwalifikacje w prowadzeniu zawodów, co najmniej 3 karne sie nalezaly. Tak poza tym to Ballack i Drogba powinni mu zajebać, dostaliby po grzywnie w wysokosci tygodniówki i 10 spotkan absencji - a ile zabawy. Dzis Barca pokazala co to piękno futbolu ; ]
wywoałes mnie do tablicy-z honorem telefonicznie gratulowałem mojemu koledze,fanowi The Blues od połowy lat 90-tych zwycięstwa gdy..padł gol Iniesty. Różnica jest taka że to nie ja napinam wiecznie posladki jak Ty i Tobie podobni przy każdej okazji by dojebać Barcy. Nie znasz słowa szacunek i respekt? Tym sie własnie różnimy,ja doceniam klase rywala i nie sram na lewo i prawo epitetemi. To że lubie Barce tzn że mam nasrane jak tu niektózy i robie w domu jakies woo doo i śle inwekrywy. Przemysl to.
ani razu? sytuacje etoo,bojana i ostatnia hleba? nieuznany karny na henrym? no tak,żadnego zagrożenia-zgodze sie z jednym-stałe fragmenty gry czy to wolne czy rożne zasadniczo sie tylko odbywają,żadnego większego zagrożenia... a teraz kamyczek do ogródka chelsea-chcesz zobaczyć drużynę z klasą, umiejącą zrobic z piłką coś więcej niż wypieprzyć wolejem z wlasnego pola karnego w drugie pole karne na wyjezdzie?Ogladaj rewanz, Barcelona może gwarantować jedno, to czego Chelsea nie gwarantuje. Klasę, którą będą potwierdzać GRAJĄC w PIŁKĘ.
włoskie cattenacio przy systemie Hiddinka to jakies qui pro quo
ani razu? sytuacje etoo,bojana i ostatnia hleba? nieuznany karny na henrym? no tak,żadnego zagrożenia-zgodze sie z jednym-stałe fragmenty gry czy to wolne czy rożne zasadniczo sie tylko odbywają,żadnego większego zagrożenia... a teraz kamyczek do ogródka chelsea-chcesz zobaczyć drużynę z klasą, umiejącą zrobic z piłką coś więcej niż wypieprzyć wolejem z wlasnego pola karnego w drugie pole karne na wyjezdzie?Ogladaj rewanz, Barcelona może gwarantować jedno, to czego Chelsea nie gwarantuje. Klasę, którą będą potwierdzać GRAJĄC w PIŁKĘ.
włoskie cattenacio przy systemie Hiddinka to jakies qui pro quo
Widze, ze lubisz grać w ciemno.
I co w tym złego? Czy nie tak wyglądał pierwwszy mecz? Ale nie pisałem jak to Barca zniszczy Chelsea-niestety życie nauczyło mnie pokory,tym bardziej że to tylko sport. Ale tylko slepi nie chcą zauważyć że Barca w dwumeczu była lepsza,i nawet nie chodzi mi o samą sytuacje na boisku. Po dzisiejszym meczu wiem jedno-prysł gdzieś mit Hiddinka cudotwórcy,zmyslnego taktyka. Miał wszysco co chciał-Barce po dobrym wyniku na wyjeździe u siebie,mocno podmęczoną w eksperymentalnym zestawieniu (było to widać jak cholera-brawa dla Valdesa,obrona bez Puyola pokazała że jest strasznie niepewna) piękne rozpoczęcie-gol już w 9 minucie. I co? Wina sędziego z nie podyktował jednego dla mnie słusznego karnego? Ile juz w życiu takich sytuacji było? Dalej-od 65 min Barca grała w 10,a Chelsea co? Zamiast dobić rywala mając go prawie na łopatkach,coraz częściej dopuszczała go pod swoje pole karne. Tak grającą dzis Barce,parafrazując klasyka,niejeden ogórek z ligi hiszpanskiej by dzis ograł,nawet Real Wiec jeśli kibice i przede wszystkim piłkarze Chelsea mogą miec pretensje,to przede wszystkim do siebie. A klase rywala poznaje sie po tym,że grając słabiej,mając tylko jedną sytuacje,potrafił ją wykorzystać. Chyba na tym zakończmy te przekomarzanie-dobra dla piłki jest to że jednak dojdzie do meczu,którego pragnie spora ilość kibiców lubiących dobrą piłke.
Odp: Liga Mistrzów 08/09 - 06/05/2009 23:56
Barca dziś udowodniła swoją klasę wygrywając w 10 i nie grając wcale wielkiego meczu, jak na jej możliwości. Szczerze żal mi troche Chelsea, ale taki jest sport. Sędzia faktycznie kontrowersyjny, ale jak dla mnie to w obie strony. Ta czerwona kartka, to może minimalnie pchnął obrońca Anelkę, ale ten się przewrócił o własne nogi, mógł tego nie gwizdać nawet. Mógł też gwizdnąć karnego dla Chelsea, chociażby po strzale Balacka i trafieniu w ramię gracza Barcy w końcówce. W sumie sędzia mógł wydrukować co chciał
I co w tym złego? Czy nie tak wyglądał pierwwszy mecz? Ale nie pisałem jak to Barca zniszczy Chelsea-niestety życie nauczyło mnie pokory,tym bardziej że to tylko sport. Ale tylko slepi nie chcą zauważyć że Barca w dwumeczu była lepsza,i nawet nie chodzi mi o samą sytuacje na boisku. Po dzisiejszym meczu wiem jedno-prysł gdzieś mit Hiddinka cudotwórcy,zmyslnego taktyka. Miał wszysco co chciał-Barce po dobrym wyniku na wyjeździe u siebie,mocno podmęczoną w eksperymentalnym zestawieniu (było to widać jak cholera-brawa dla Valdesa,obrona bez Puyola pokazała że jest strasznie niepewna) piękne rozpoczęcie-gol już w 9 minucie. I co? Wina sędziego z nie podyktował jednego dla mnie słusznego karnego? Ile juz w życiu takich sytuacji było? Dalej-od 65 min Barca grała w 10,a Chelsea co? Zamiast dobić rywala mając go prawie na łopatkach,coraz częściej dopuszczała go pod swoje pole karne. Tak grającą dzis Barce,parafrazując klasyka,niejeden ogórek z ligi hiszpanskiej by dzis ograł,nawet Real Wiec jeśli kibice i przede wszystkim piłkarze Chelsea mogą miec pretensje,to przede wszystkim do siebie. A klase rywala poznaje sie po tym,że grając słabiej,mając tylko jedną sytuacje,potrafił ją wykorzystać. Chyba na tym zakończmy te przekomarzanie-dobra dla piłki jest to że jednak dojdzie do meczu,którego pragnie spora ilość kibiców lubiących dobrą piłke.
Widac jestem slepy, bo "wielkosci" Barcy w tym dwumeczu nie zauwazylem. Mowisz, ze grajaca slabo...grajaca slabo, bo grajaca z Chelsea, ktora jej na nic nie pozwolila, nie zauwazyles tego? "Ogórek" z ligi hiszpanskiej nie zachowywalby sie tak jak Chelsea dlatego nie mialby szans z Barca. Co do niepodyktowanych 11stek, lubisz Barce...zauwazyles 1, ja lubie Chelsea i zauwazylem 3.
Widac jestem slepy, bo "wielkosci" Barcy w tym dwumeczu nie zauwazylem. Mowisz, ze grajaca slabo...grajaca slabo, bo grajaca z Chelsea, ktora jej na nic nie pozwolila, nie zauwazyles tego? "Ogórek" z ligi hiszpanskiej nie zachowywalby sie tak jak Chelsea dlatego nie mialby szans z Barca. Co do niepodyktowanych 11stek, lubisz Barce...zauwazyles 1, ja lubie Chelsea i zauwazylem 3.
a ja nie przepadam za obiema i widziałem 2 haha
"Balansujcie dopóki się da, a gdy się już nie da, podpalcie świat!" - J. Piłsudski
widze że uparcie ciągniesz temat. Widzisz,na tym polega różnica miedzy obiektywizmem a subiektywizmiem. Sytuacji z pierwszym meczy Etoo,Messiego, i przede wszystkim Bojana czy Hleba tez nie pamiętasz? Sędziego z Niemiec który nie ukarał czerwoną czartką Balacka róniez? O karnym na Henrym nawet nie wspominam. Punkt widzenie od punktu siedzenia. Ty widzisz co chcesz,może że ja również wiesz, i tak źle z tym u Ciebie nie jest ,bo już niektórzy to widzieli z 8 albo i 10 karnych dla Chelsea. Jeśli uznajesz klase zespołu po jego ostatnim meczu to gratuluję znajomości tematu.Może twoim mottem,że zespół jest tak dobry,jak jego ostatni mecz. Ciekaw że nie widziałem wpisów z Twojej strony po tym jak Barca rozbiła Real-no ale widocznie to też ogórek. Troche pokory,kolego...Musisz sie pogodzić że to jednak Barca zagra w finale. Nie pisze kto jest faworytem i jak to MU zostanie zmiecione jak juz to robią niektórzy. Na to złoży sie jeszcze wiele czynników (kontuzje,dyspozycja dnia i przede wszystkim szczęście-przy wyrównanych zespołach jak widać,ono jest nieodzowne)
Już to słyszałem kilka razy przed meczami z Chelsea.
Czarna e(L)ka w kółeczku się mieni!!!
Visca el Barca!!!
Odp: Liga Mistrzów 08/09 - 07/05/2009 01:32
Mysłałem, że Ballak jebnie sędziemu po tym jego strzale rozpaczy zablokowanym ręką. Podejżewam, że gdyby ten mecz nie był rozgrywany w Angli, a gdzieś na Bałkanach lub Europie środkowo-wschodniej to mogłoby dojsc do zamieszek z udziałem kibiców. Wtargnięcia na murawe itp hehe. A tak w ogóle to ja nie pamiętam meczu LM żeby doszło do jakiś poważniejszych awantur na stadionie... kiedyś chyba kibice Juve rzucali racami na murawe w którymś tam sezonie. a co do finału 2009. MU wygra. Szczescie Barcy wiecznie trwac nie bedzie.
Odp: Liga Mistrzów 08/09 - 07/05/2009 01:59
Panowie troche obiektywizmu. Moze i powinny byc karne dla Chelsea, jedni widzieli jednego, inni 3. Ale czy sedziowie (pisze o 2 meczach) mylili sie tylko na korzysc Barcy? Dla kibicow Chelsea skandalem jest niepodyktowanie karnego/karnych a dla mnie skandalem jest czerwona kartka dla Abidala, brak czerwieni dla Miszy i 2 karne po faulach na Henrym i Iniesicie w I meczu. Trzeba bylo strzelac a nie pierdolic teraz na sedziow. Jak przez 180 min koncentruje sie na przeszkadzaniu i liczeniu na to, ze cos wpadnie i pozniej na obronie tej jednej bramki to trzeba sie liczyc z tym ze mozna zostac skarconym. Gratuluje wszystkim tym ktorzy uwazaja, ze to Chelsea zasluzyla na awans, chcialbym o wytlumaczenie czym zasluzyla.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.