Odp: Orange Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 21/01/2010 02:19
Piłkarze Lechii Gdańsk od przedwczoraj są w Pogorzelicy, która położona jest w pobliżu Niechorza. Biało-zieloni zakwaterowani zostali w ośrodku "Sandra". Gdańszczanie mają tam do dyspozycji boisko, basen, halę i siłownię.
Czyżby najlepszy ośrodek w Polsce?
Do przebywającej w hiszpańskim Mijas Legii Warszawa dołączył chiński napastnik Dong Fangzhuo - poinformowała oficjalna strona warszawskiego klubu Legia.com.
Jakoś azjatyccy piłkarze nie napawają mnie optymizmem.
Ján Mucha zadecydował, że nie przedłuży kontraktu z Legią. Dzisiaj Mucha podpisał w Máladze umowę z nowym pracodawcą, która będzie obowiązywała od początku sezonu 2010/11 - poinformowała oficjalna strona Legii Warszawa Legia.com.
Sam zawodnik nie chce, aby na razie publikować nazwę drużyny, w której zagra w przyszłym sezonie. - Tak dogadały się oba kluby - powiedział Mucha.
Zachował sie nie fair. Teraz Legia nie powącha ani grosza z transferu.
Ostatnio edytowany przez: mario741019, 21 stycznia 2010, 02:32 [1 raz(y)]
" Choćby Was tu było, jak na drzewach liści, będziecie spierdalać idą POGONIŚCI"
W swoim trzecim meczu sparingowym podczas zgrupowania w Hiszpanii warszawska Legia przegrała 1-3 (0-0) z wiceliderem gruzińskiej ekstraklasy - FC Zestafoni.
"Ghandy jak zwykle dużo biegał i chciał, ale jest zawodnikiem mało efektywnym - nie stwarza sobie sytuacji, nie dogrywa. Nie mówię tu o zrozumieniu z drużyną, bo to normalne, że może nie rozumieć się z kolegami, ale w sytuacjach jeden na jeden brakuje mu atutów. Chęci to troszkę za mało" - ocenia Urban.
Dong Fangzhuo
"U Donga przede wszystkim widzę brak szybkości, a to dla napastnika podstawowa rzecz, jaką powinien mieć - inaczej trudno myśleć o sytuacjach bramkowych i strzelaniu goli. Wiem, że treningi mogły go troszeczkę dobić, ale zawodnik, który przyjeżdża na testy, powinien być w odpowiedniej formie fizycznej" - ocenia trener Legii.
Wypowiedzi Ubrana po sparingu nie będę przytaczał bo zawsze mówi to samo...to już nawet nie jest śmieszne...
Wypowiedzi Ubrana po sparingu nie będę przytaczał bo zawsze mówi to samo...to już nawet nie jest śmieszne...
Urban jak i Cieciak to tylko marionetki Waltera. Swiecą oczami przed kibicami , wymyślają jakieś durne usprawiedliwienia a tak naprawde chodzi tylko o to aby ITI znów nie wydało złotówki na nowych graczy!
32-letni brazylijski pomocnik Brasília podpisał w poniedziałek kontrakt z ostatnim zespołem piłkarskiej ekstraklasy Odrą Wodzisław Śląski.
- To szósty piłkarz pozyskany przez nas przed wiosennymi meczami, ale pewnie nie ostatni. Ma nam pomóc w zrealizowaniu podstawowego celu jakim jest utrzymanie drużyny w ekstraklasie - powiedział prezes Odry Ireneusz Serwotka.
- Zanim zdecydowałem się związać z Odrą, rozmawiałem z Mauro Cantoro. Powiedział, że sytuacja jest trudna, ale dobrą grą możemy ją zmienić i wierzę, że to się uda - stwierdził Brasília.
Jak wyjaśnił odpowiedzialny za sprawy transferowe w klubie Dariusz Kozielski, umowy z nowymi zawodnikami zawierane są do końca bieżącego sezonu, z możliwością ich przedłużenia. - Na razie nie mówmy o celach na kolejny sezon. Najważniejsze jest to, co mamy do wykonania w ciągu najbliższych czterech miesięcy - przyznał Kozielski.
źródło: PAP
Jak wyjaśnił odpowiedzialny za sprawy transferowe w klubie Dariusz Kozielski, umowy z nowymi zawodnikami zawierane są do końca bieżącego sezonu, z możliwością ich przedłużenia. - Na razie nie mówmy o celach na kolejny sezon. Najważniejsze jest to, co mamy do wykonania w ciągu najbliższych czterech miesięcy - przyznał Kozielski.
źródło: PAP
Cel na następny sezon, utrzymanie... W I lidzie.
Wszyscy co nam źle życzyli, mówili byśmy skończyli
to w tej chwili zobaczyli jak bardzo się pomylili
edit. ale co by nie było z 3 drużyną ligi hiszpańskiej do tego z takimi zawodnikami w składzie jak Baraja, Vicente, Zigic, Migueal, Marchena - wynik robi wrażenie.
Ostatnio edytowany przez: eF^, 10 lutego 2010, 21:12 [2 raz(y)]
...Myślałem, że oni się w końcu wybiją, ale wygląda na to, że jeszcze nie teraz. Bakero nie rezygnuje z nich na zawsze, ale chce, by w innym zespole poprawili jakość swojej gry. Na jego drużynę są w tym momencie po prostu za słabi - twierdzi prezes Polonii Józef Wojciechowski i dodaje, że kolejnym zawodnikiem, dla którego nie ma miejsca w kadrze jest bramkarz Radosław Majdan.
- Dostał szansę w meczu z norweskim Strømsgodset IF, ale kompletnie nam ten mecz zawalił. Dlatego zmiennikiem Sebastiana Przyrowskiego będzie na wiosnę Michał Gliwa, a Majdan skupi się na przejmowaniu obowiązków dyrektora sportowego - mówi Wojciechowski.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.