Odp: Orange Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 23/10/2009 10:35
Firma SportFive wchodzi mocno w finansowanie polskiej piłki. Najpierw kilka miesięcy temu Polski Związek Piłki Nożnej zawarł z agencją kontrakt na 100 mln złotych, teraz SportFive zaczyna brać pod swoje skrzydła kluby. Dlaczego firma inwestuje w polską piłkę, która obecnie jest na dnie? "Gorzej już nie będzie" - tłumaczy "Przeglądowi Sportowemu" szef SportFive na Polskę Andrzej Placzyński.
No to towarzysz Placzynski,pomoże kolegom w biedzie.
Odp: Orange Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 08/01/2010 23:53
W sobotę na testach w Odrze Wodzisław Śląski ma się pojawić Bruno Miguel Leite Basto "Bruno Basto", który ma za sobą występy w czołowych klubach Europy. Odra chce także pozyskać Arkadiusza Onyszkę - informuje "Gazeta Wyborcza".
Portugalczyk byłby gwiazdą. Tylko skąd taki klub stać na takiego piłkarza?
" Choćby Was tu było, jak na drzewach liści, będziecie spierdalać idą POGONIŚCI"
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Brasilia ciekawe w jakiej jest formie, ofensywa transferowa Odry jak nigdy, zobaczymy jakie beda efekty
Jeśli oni w tym roku nie spadną to chyba już nigdy :p
Zasadniczo od lat pojawia sie w mojej głowie po kiego grzyga ten klub trzyma sie rękoma i nogami w tej lidze-bez kasy,bez ambicji i bez kibiców. czas chyba powiedzieć-pas. no i faktycznie-jeśli nie teraz to kiedy? i jeśli nie oni to kto?
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Brasilia ciekawe w jakiej jest formie, ofensywa transferowa Odry jak nigdy, zobaczymy jakie beda efekty
Jeśli oni w tym roku nie spadną to chyba już nigdy :p
Zasadniczo od lat pojawia sie w mojej głowie po kiego grzyga ten klub trzyma sie rękoma i nogami w tej lidze-bez kasy,bez ambicji i bez kibiców. czas chyba powiedzieć-pas. no i faktycznie-jeśli nie teraz to kiedy? i jeśli nie oni to kto?
Co do kibiców to trzeba zauważyć znaczny postęp pod względem Ultras. Jak na tak małą miejscowość w przeciągu przerwy letniej zrobili duży krok do przodu jeżeli chodzi o oprawy.
Ale jak by nie było, to ta Odra nigdy nie spadnie Ja już w to nie wierze
Przestali sprzedawac/kupowac mecze to maja na pensje, pilkarzy, obiekty itd. i mowie tu o calej polskiej pilce(z malymi wyjatkami ), jakos dziwnie szybko zaczyna sie wszystko ukladac. Nie wierze, ze nie mozna bylo tego zrobic "pare" lat temu...
Odp: Orange Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 18/01/2010 11:01
To że zbierają odrzuty z zagranicy czy polskich ligowców którzy kiedyś byli niezłymi grajkami na lokalnym podwórku nie oznacza jeszcze utrzymania. Przykład Korony Kielce pokazuje, że nie zawsze tacy piłkarze spełniają pokładane nadzieje. Zresztą w dolnych regionach jest Polonia, Zagłębie, Arka, które na pewno nie dysponują gorszym potencjałem. Jeśli nie teraz to nigdy
Wszyscy co nam źle życzyli, mówili byśmy skończyli
to w tej chwili zobaczyli jak bardzo się pomylili
Odp: Orange Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 18/01/2010 13:57
Może tak jak pisze Dyzio nie gwarantuje to utrzymania ale... ta Odra to chyba nigdy nie spadnie! nie wiem co jest fenomenem tej drużyny. 50 tysięcy mieszkańców... na co to komu? ale oni jakby na złość wszystkim robią Ani stadionu ani kibiców... ehhh... ale to chyba jedyny zespół z tamtych rejonów gdzie można się napić Bosmana w przy stadionowej restauracji tak było jeszcze 4 lata temu ciekawe czy jest teraz
Odp: Orange Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 18/01/2010 15:26
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32302,title,Byly-napastnik-Milanu-w-Wodzislawiu,wid,11866739,wiadomosc.html .Coś w tym jest,że spadek z ekstraklasy to dla niektórych klubów może być to już koniec piłki na wysokim szczeblu.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.