Odp: Orange Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 02/07/2008 18:38
Planowany na 20 lipca mecz o Superpuchar Polski pomiędzy Wisłą Kraków i Legią Warszawa nie zostanie rozegrany na stadionie w Ostrowcu Świętokrzyskim - poinformował KSZO Ostrowiec Św. na swojej stronie internetowej.
W dniu wczorajszym na stadionie KSZO odbyła się lustracja obiektu dokonana przez przedstawicieli Komendy Wojewódzkiej Policji w Kielcach, którzy wydali negatywną opinię dotyczącą zabezpieczenia tego spotkania. Stadion KSZO wg policji nie spełnia warunków do przyjęcia kilku zwaśnionych grup kibiców. Z rozpoznania policyjnego wynikało, że na mecz poza kibicami drużyn Wisły, Legii i KSZO wybierają się również kibice innych klubów w nieformalnych grupach.
Odp: Orange Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 03/07/2008 11:46
A dzięki temu:
"Według przepisów miejsce wycofanej z nowej I ligi obecnej drużyny Polonii powinien zając Tur Turek, KP Chemik Police powinien zostać przesunięty do II ligi, zostaje wolne miejsce w III lidze o które rozegrany zostanie baraż pomiędzy Wybrzeżem Rewalskim Rewal a Olimpią Sztum, jeśli zakończyłby się on zwycięstwem drużyny z pomorza zachodniego to szykuje się kolejny baraż tym razem o IV ligę pomiędzy Polonią Płoty a Sokołem Karlino. Przegrani w barażach o V ligę szczecińską (Sparta Godków) i koszalińską (przegrana drużyna z pary Arkadia Malechowo - Drzewiarz Świerczyna) mieliby jeszcze ewentualną szanse na występ w wyższej klasie rozgrywkowej, zajmując miejsce zwycięzcy barażu o IV ligę."
To już pewne - Józef Wojciechowski (58 l.), właściciel warszawskiej Polonii, odkupił od Zbigniewa Drzymały (57 l.) zespół Groclinu. Cały sztab trenerski i piłkarze przechodzą do "Czarnych Koszul" i w nowym sezonie mają walczyć o mistrzostwo Polski.
- Jesteśmy dogadani. Nasza Polonia znów jest w ekstraklasie! - mówi zachwycony właściciel stołecznej drużyny, Józef Wojciechowski. - Groclin miał jeden świetny zwyczaj: często wygrywał z Legią. Wierzę, że podtrzymamy tę tradycję. Chcę, żeby nasza Polonia znów wygrywała warszawskie derby! - zapowiada Wojciechowski, który zajmuje 10. miejsce na liście najbogatszych Polaków (jest właścicielem firmy deweloperskiej J.W. Construction).
Korona Kielce została zdegradowana o jedną klasę rozgrywkową za udział w aferze korupcyjnej. Decyzję taką podjął Wydział Dyscypliny PZPN - informację podała telewizja nSport. Oprócz degradacji klub z Kielc ma zapłacić 70 tysięcy złotych kary grzywny. Do sezonu w pierwszej lidze (dawna druga liga) piłkarze Korony przystąpią z minus siedmioma punktami na koncie.
Przy odrobinie szczescia to Pogon bedzie razem z KP Police w II lidze
A Jakim cudem? Korona spada o jedna ligę, na jej miejsce wchodzi Pruszków i więcej roszad chyba nie będzie. Choć taki derby bardzo by mi się podobały...
Jednak Chemik Police będzie grał w naszej II lidze. To nie dzięki spadkowi Korony, lecz kupieniu Grocliniu przez Polonię. Derby będą intersujące...
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Odp: Orange Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 04/07/2008 16:21
"Prezes piłkarskiego klubu Groclin Dyskobolia Zbigniew Drzymała najprawdopodobniej zainwestuje w jeden z ukraińskich klubów. Za kilka dni Drzymała pożegna się z grodziskim zespołem, który zostanie sprzedany warszawskiej Polonii." - Dziennik
I to tyle na temat inwestycji Drzymały w polską ligę. Podobnie byłoby pewnie w Szczecinie - macie resztki zespołu i dalej bawcie się sami (Kałużny, Smolny i Adamczuk)
"Prezes piłkarskiego klubu Groclin Dyskobolia Zbigniew Drzymała najprawdopodobniej zainwestuje w jeden z ukraińskich klubów. Za kilka dni Drzymała pożegna się z grodziskim zespołem, który zostanie sprzedany warszawskiej Polonii." - Dziennik
I to tyle na temat inwestycji Drzymały w polską ligę. Podobnie byłoby pewnie w Szczecinie - macie resztki zespołu i dalej bawcie się sami (Kałużny, Smolny i Adamczuk)
A moim zdaniem to dopiero początek, bo przecież prokuratura wrocławska dopiero zaczyna się rozkręcać. Jestem pewien, że w najbliższym czasie jeszcze usłyszymy historie Zbyszka - grodziskiego filantropa i zbawiciela
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.