Czy ja wiem czy niestety? Osobiscie wole zeby mistrzostwo zdobyla Wisla wzmocniona Gargula Lobodzinskim Matusiakiem i byc moze Krzynowkiem i miala realne szanse na lige mistrzow niz zeby lige wygrala np. Legia i wysprzedala swoje gwiazdy (Roger, Vukovic, Radovic juz chca odejsc) Wisla nie po to sie teraz zbroi majac taka przewage w lidze zeby w czerwcu sprzedawac. A Legia, Lech, Korona itp. jak zobacza ze Wisla im sportowo uciekla tez postaraja sie zapewne o letnie wzmocnienia a wtedy liga powinna podniesc swoj marny poziom. Bynajmniej jak beda graly zespoly z czolowki. Takie jest moje zdanie...
lubisz wchodzić w tyłek naszym warszawskim "przyjaciołom"..
Jakie są twoje preferencje nie wnikam i nie musisz się z takowych zwierzać, jednakże musi być to dla ciebie temat na rzeczy skoro wysuwasz tak nietrafne wnioski.
Czy ja wiem czy niestety? Osobiscie wole zeby mistrzostwo zdobyla Wisla wzmocniona Gargula Lobodzinskim Matusiakiem i byc moze Krzynowkiem i miala realne szanse na lige mistrzow niz zeby lige wygrala np. Legia i wysprzedala swoje gwiazdy (Roger, Vukovic, Radovic juz chca odejsc) Wisla nie po to sie teraz zbroi majac taka przewage w lidze zeby w czerwcu sprzedawac. A Legia, Lech, Korona itp. jak zobacza ze Wisla im sportowo uciekla tez postaraja sie zapewne o letnie wzmocnienia a wtedy liga powinna podniesc swoj marny poziom. Bynajmniej jak beda graly zespoly z czolowki. Takie jest moje zdanie...
Cóż widać, typowe pragmatyczne podejście (nie oceniam czy to źle czy dobrze kwestia pewnych doświadczeń itd.) - natomiast mój punkt widzenia w tej konkretnej materii jest zgoła odmienny, patrzę z innej perspektywy (na raczej pewne) MP dla Wisły.
Wszyscy co nam źle życzyli, mówili byśmy skończyli
to w tej chwili zobaczyli jak bardzo się pomylili
Wobec takich wzmocnień trudno mieć nadzieję aby ktokolwiek (czytaj Legia) był wstanie zagrozić Wiśle w zdobyciu tytułu - niestety...
lubisz wchodzić w tyłek naszym warszawskim "przyjaciołom"..
Skąd to wchodzenie w tyłek? Może rozwiniesz? Chyba normalne że chłopak woli aby to Legia grała w pucharach. Dla mnie np. oznacza to że może będzie okazja się wybrać na jakiś fajny wypadzik zagraniczny, a z Wisłą? To że Tobie to koło dupy lata, ok, oglądaj sobie Wisłę, Lecha czy właśnie Legię w TV skoro to nie ma znaczenia. Inni mają inne upodobania.
''...A jesli ktoś nasz Polski dom zapali
to każdy z nas gotowym musi być,
bo lepiej byśmy stojąc umierali
niż mieli klęcząc, na kolanach żyć.''
Zdegradowane do drugiej ligi przez Wydział Dyscypliny PZPN Widzew i Zagłębie mogą jednak uniknąć kary!
Obradujące w Warszawie Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Statutowe PZPN bez głosu sprzeciwu zobowiązało zarząd do zwołania nadzwyczajnego zjazdu poświęconego problemowi korupcji w polskiej piłce.
Jego najważniejszym punktem będzie głosowanie nad uchwałą, w której ma znaleźć się zapis o zawieszaniu na 10 lat kary degradacji za przypadki korupcji przed 30 czerwca 2007 roku. Inne kary byłyby nadal orzekane i wykonywane, jednak wyroki byłyby prawomocne po orzeczeniu Trybunału Arbitrażowego przy PKOl.
Jeśli uchwała zostałaby zatwierdzona w takim kształcie, w praktyce oznaczałoby to, że w przypadku zajęcia przez Widzew miejsca nad strefą spadkową w przyszłym sezonie klub nadal występowałby w ekstraklasie, zaczynając rozgrywki z sześcioma ujemnymi punktami i karą finansową (35 tys. zł).
Pod wnioskiem podpisali się prezesi 13 klubów Orange Ekstraklasy. Do poparcia propozycji klubów głośno wzywali właściciel Widzewa Sylwester Cacek i Robert Pietryszyn, prezes drugiego zdegradowanego klubu - Zagłębia Lubin.
- Jeśli mam zainwestować kilkadziesiąt milionów w stadion i zespół, muszę mieć stabilne otoczenie prawne. Orzeczenie prawomocne dopiero po wyroku trybunału przy PKOl określam jako wyraz braku zaufania do procedur dyscyplinarnych w PZPN. Trzeba odważnie podjąć decyzję, jak tę sprawę zakończyć. W przeciwnym razie z futbolu mogą wycofać się najpoważniejsi inwestorzy - komentuje Cacek.
...
Wszyscy co nam źle życzyli, mówili byśmy skończyli
to w tej chwili zobaczyli jak bardzo się pomylili
Legia Warszawa osiągnęła w środę porozumienie z FC Sion, dzięki czemu Kamil Grosicki zostanie wypożyczony z opcją pierwokupu do szwajcarskiego pierwszoligowca do 31 grudnia 2008 roku.
Jeden dobry mecz w kadrze i szybki transfer - oby nie za szybki...
Oby grał i bedzie dobrze ;p i zeby nam jeszcze wstydu niei narobil
Odp: Orange Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 13/02/2008 23:32
To się nazywa mądra polityka transferowa! Wisła ściąga coraz to lepszych piłkarzy, a tymczasem Legia wypożycza jednego z najlepiej rokujących na przyszłość młodych talentów... Po tym całym zamieszaniu wokół Groszka, załatwianiu mu mieszkania obok trenera Urbana, i ogólnie inwestowania w te jego odwyki, po jednym dobrym występie w reprezentacji oni nagle go oddają do Szwajcarii? Chłopak jeszcze nie zdążył na dobre wejść do kadry, a już pewnie z niej wypadnie, bo niestety wydaje mi się, że w FC Sion czeka go głównie grzanie ławy.
Naprawdę nie rozumiem postępowania Legii... Chyba w tym klubie już nawet nie marzą o tytule w tym sezonie, bo jeśli spojrzeć na wzmocnienia, to po prostu poddają się bez walki
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.